Ale C 22mm f/2 STM to chyba sobie zostawiasz? Sam myślę nad m50 z tym szklem na wakacje i nie tylko. Jeśli będziesz chciał robić video lepiej by było zmienić c50 1.8 na najnowszą wersję C50 1.8 STM.
Wersja do druku
Ale C 22mm f/2 STM to chyba sobie zostawiasz? Sam myślę nad m50 z tym szklem na wakacje i nie tylko. Jeśli będziesz chciał robić video lepiej by było zmienić c50 1.8 na najnowszą wersję C50 1.8 STM.
Wideo mnie nie interesuje. 22/2 oczywiście zostawiam - to jest żony skarb do zdjęć na instagram :)
Martwię się jak to będę targał z T70-300 :) i czy w ogóle stwierdzę polepszenie jakości zdjęć.
Tamron 70-300 VC nie jest jakiś ciężki , a do m50 ktoś tu nawet 100-400l podpina:) Idź do sklepu i obmacaj weź ze sobą kartę pamięci zrób parę fotek i podziel się wrażeniami.
.
Jasne. Aparat z kitem + adapter właśnie przytargałem do domu. Kit leci na allegro i zobaczymy jak to będzie.
Opiszę wrażenia ;)
Aparat fajny, domyślne ustawienia często mogą namieszać. Jak servo i symulacja exp. Sam tak miałem, f13 iso 100 1/100 - nic nie było widać a AF szukał bez końca. Szkła też różnie działają ale ogólnie jest ok - fajny aparacik.
Byłem wrogiem nowego ,ale przymierze się jeszcze raz w sklepie ,bo mógłbym wtedy sprzedac kamere mając to maleństwo no i kosztem ergonomii mieć na wakacje szczególnie z pancake.
Czy ktoś z Was używał sigmę 18-35 z m50? Jak działa dual pixel autofocus z tym aparatem?
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Jest do pobrania nowa wersja 1.0.2 , oprogramowania aparatu.
Nie stwierdziłem różnic. Chociaż, w sumie za szybko abym mógł cokolwiek stwierdzić :)
No, może że 50/1.8 da się focić na pełnej dziurze (w porównaniu do 50D).