Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Zdawszy sobie sprawę, jak wysoka jest rozdzielczość nawet przeciętnego obiektywu, można się tylko uśmiechnąć z politowaniem na wspomnienie pomiarów rozdziielczości szkieł przez optyczne.pl, photozone.de i innych za pomocą matrycy 20d.....:shock: Kiedy prawie każdy z tych obiektywów ma do pokazania szczegóły na matrycach trzy i więcej razy gęstszych.
Nie przesadzajmy. Dla mnie testy to nie tylko słupki i wykresy ale także ogólnie rzecz ujmując obrazowanie (często w komplecie z body). Po co w ogóle na 5DIII testować? Może zacznijmy od 5DS albo 5DIV co najmniej.
Matryca nowego 5D IV najlepszą matrycą w lustrzankach Canona!
13,6 EV zakresu przy ISO 100 (5D III 11,7 EV)
Zakres dynamiczny przy ISO 1600 taki sam jak w 5D III przy ISO 100.
Gejm ćeńdźa!
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Gejm ćeńdźa!
Ladnie to wyglada.
To juz 5dmk4 staje sie fajna puszka czy nadal jest kiepska, nie ma niczego co by bylo lepsze od poprzednika i bedzie sprzedazowa klapa.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
To juz 5dmk4 staje sie fajna puszka czy nadal jest kiepska, nie ma niczego co by bylo lepsze od poprzednika i bedzie sprzedazowa klapa.
Nikt nie twierdził, że jest kiepska. Sprzedażowej klapy też nie będzie bo już niedługo chcąc kupić nowe 5D nie będziesz miał wyboru :)Choć nie sądzę aby to body sprzedawało się w zawrotnych ilościach. Nie za tą cenę i dopóki można kupić 6D. Jak wypuszczą 6DII to się zdziwicie patrząc na cenę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nikt nie twierdził, że jest kiepska. Sprzedażowej klapy też nie będzie bo już niedługo chcąc kupić nowe 5D nie będziesz miał wyboru :)Choć nie sądzę aby to body sprzedawało się w zawrotnych ilościach. Nie za tą cenę i dopóki można kupić 6D. Jak wypuszczą 6DII to się zdziwicie patrząc na cenę :)
FF-y to się w ogóle nie sprzedają w "zawrotnych ilościach" - szacunkowe dane mówią, że to ok. 5% całkowitego wolumenu sprzedaży. Jedyny który pod tym względem przyprawił o ból głowy marketingowców Canona to był 5D mkII - ale nie sądzę, żeby w przypadku czwórki się to powtórzyło.
Myślę że najlepiej sprawdzić ten aparat samemu. Z tego co słyszałem to 26 września w jednej z firm w Warszawie będzie oficjalna prezentacja wraz z możliwością przetestowania spprzętu
Juz mozna bylo go przetestac na podkarpaciu.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Juz mozna bylo go przetestac na podkarpaciu.
No to miałem niekompletne informacje. Ludzie z Canona powiedzieli mi że w Wawie będzie pierwsza możliwość sprawdzenia tego aparatu dla "normalnego" zjadacza chleba.
Cytat:
Zamieszczone przez
BartasPL
Gejm ćeńdźa!
liczby mówią jedno a rzeczywistość co innego.
iso 25600 5D4:
http://i.imgur.com/jA17Jxb.jpg
iso 25600 5d3
http://i.imgur.com/3dULoDW.jpg
gdzie tu niby mniejsze szumy na 5d4? nie tylko większe ale i strasznie paskudny obrazek, bardzo mocno poszarpane krawedzie, wygląda jak efekt powiekszenia obrazu w photoshopie,
inne duże czułości od 3200 podobnie, przewaga 5d3 jest spora
ogólnie to premiera tego 5d4 przypomina mi sytuację z premierą 5d2, właściwie nic nie poprawili, dodali tylko trochę Mpx i funkcje filmowe.