Ale dajcie spokój, przecież to sprawa do sądu i na dodatek wygrana, ja bym się nie patyczkował :lol:
Wersja do druku
Ale dajcie spokój, przecież to sprawa do sądu i na dodatek wygrana, ja bym się nie patyczkował :lol:
Ja np. tak robię ,że sprzedając przedmiot za 400zł ,po wcześniejszym ustaleniu z kupującym ceny ,za jaką sprzedam mu przedmiot ,( gdy jest on już pewny że kupi ) ,zmieniam w aukcji z 400zł na 10zł .Oczywiście informując o tym kujpującego(ten po prostu klika kup teraz ) a ja do allegro płacę mniejszą prowizję za sprzedaż :P
W tym wypadku sprzedający mógł podobnie postąpić :P
A on (ja i pewnie tysiące innych użytkowników) kupuje za 10 zł i śmieje się w twarz, ponieważ sprzedając coś na allegro jesteś zobowiązany do sprzedania produktu za taką cenę, jak na aukcji. Dlatego m.in. ludziom udało się kupić łódź czy samochód za złotówkę.
PS: nigdy nie wierz nieznajomym.
Wiem ,czytając regulamin dowiedziałem sie o zobowiązaniu do sprzedania przedmiotu za tą cenę ,która jest podana w allegro ,ale zazwyczaj wiem z kim mam do czynienia ,ze tego względu ,że sprzedając przedmiot rozmawiam z kupującym osobiście (wiąże się to z rodzajem sprzedawanych przeze mnie przedmiotów). Takie mam warunki ,więc się nie boje robić cos takiego :P
Prędzej czy później trafi się na kogoś cwańszego, a wtedy można już tylko płakać w poduszkę ;) Ewentualnie jeszcze przeczytać posta o swojej głupocie w tym lub podobnym wątku na forum :P
E tam ;P ,raczej wiem z kim mam do czynienia ,załatwiając to z kims kogo nie znam ,nie raz nawet nie oplaca mi sie tego robic. Ale tak podliczając moje zyski na tym to wychodzi jakies 47zł w ciągu roku. Wiem że nie raz można i dużo stracić ,ale wtedy szczególnie uważam. <--- to tak nawiązując do tematu ,ok koniec offtopa ;p
może teraz jakiś dowcip ?
ja jeszcze OT - umawiasz się z kimś poza allegro - czyli zawierasz umowę ustną i ona jest tez jaknajbardziej wiążąca. i tylko dodajesz ze ze dla zachowania "sladu" po sprzedaży wystawisz aukcje za 10pln. i sąd tego nie wygra bo ustna była umowa na kwote i informacja o aukcji za tyle i tyle.
albo piszesz na aukcji ze cena za przedmiot tyle i tyle a to chyba powinno wystarczyć aby sąd tego nie podważył.
http://www.allegro.pl/item597520610_...ne_wesele.html
Podobno na pytanie kogoś z forum Gazeta.pl odpisali, że wystarczy zaświadczenie od ginekologa, osobiście nic nie sprawdzają :lol: