Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jeśli to ma być filmowanie nazwijmy to pamiątkowe to dslry nie bardzo się do tego nadają.
a coś konkretniej? jakie są przeszkody/wady? bo ja w takim celu czekam na 70d :oops::mrgreen::confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Zle czekasz ;)
bo ? ;)
Nie żebym chciał robić konkurencję premierze Tamrona :lol:, ale zainteresowanych odczytem przebiegu migawki proszę o lekturę forum w dniu jutrzejszym :)
Mam pytanko do wszystkich posiadaczy 6d i w sumie nie tylko :)
Jakich kart SD uzywacie ? Chce zakupic jakies 2 karty po 32 GB i z tego co wyczyalem 6d obsluguje uhs-I - to chwyt marketingowy czy faktycznie warto poszukac takich kart ?
Druga sprawa szukam szybszej karty (robie sporo zdjec w RAWach) i widze sandiski z roznymi predkosciami......30mb/s 45mb/s a nawet 80mb/s !
Co polecacie/uzywaci ? Chodzi o cena do jakosci ?
Sandisk Extreme 45 MB/s wystarczą do zdjęć. Jak chcesz filmować to Extreme Pro 90 MB/s. Używam tych pierwszych w pojemnościach 16 GB i dla mnie są akurat.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Sandisk Extreme 45 MB/s wystarczą do zdjęć. Jak chcesz filmować to Extreme Pro 90 MB/s. Używam tych pierwszych w pojemnościach 16 GB i dla mnie są akurat.
Co da karta 90MB/s, jeśli limit puszki jest 50MB/s (teoretyczny, w praktyce powinno być poniżej 45MB/s) ?
Da to, że karta 45 MB/s daje maksymalnie taką prędkość, realnie będzie mniej. Podobnie z 90 MB/s, tyle tylko że porównując obydwie, ta druga będzie zawsze szybsza, co przy filmowaniu oznacza mniej zgubionych klatek.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Da to, że karta 45 MB/s daje maksymalnie taką prędkość, realnie będzie mniej. Podobnie z 90 MB/s, tyle tylko że porównując obydwie, ta druga będzie zawsze szybsza, co przy filmowaniu oznacza mniej zgubionych klatek.
Myślisz, że różnica 2-4MB/s będzie bardzo odczuwalna i będzie powodować zgubione klatki? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Myślisz, że różnica 2-4MB/s będzie bardzo odczuwalna i będzie powodować zgubione klatki? ;)
Słowo kluczowe: maksymalna prędkość.
Ja używam w 6D do focenia Sandisk Extreme 45 MB/s. Ktoś pisał że przy Sandisku 30 MB/s były problemy z filmowaniem.