A to ciekawe co piszesz. Az odpalilem swoje body i wrecz chcialem doprowadzic w opcjach aby powiekszenie nie chcialo dzialac. Nie udalo mi sie. A sprawdz wogole poza trybem LV ten przycisk :)) Moze masz go uszkodzonego wogole :)
Wersja do druku
A to ciekawe co piszesz. Az odpalilem swoje body i wrecz chcialem doprowadzic w opcjach aby powiekszenie nie chcialo dzialac. Nie udalo mi sie. A sprawdz wogole poza trybem LV ten przycisk :)) Moze masz go uszkodzonego wogole :)
Sprawdziłem - i co dziwne zmiana ustawień AV w funkcji Live View poskutkowała podczas pracy na MF . Dziękuję za pomoc .
U opcjach chyba można zamieniać działanie przycisku lupki z przyciskiem gwiazdki. Może miałeś to przestawione.
A ja myślę, że chodzi o obiektyw - ja sprawdzałem z canonowskim obiektywem - w takim wypadku może on przekazywać informację do body 'hej, ostrzymy manualnie', a niefirmowy będzie milczał i po prostu ignorował instrukcje AF.
Taka moja teoria :)
Możliwe, ale kolega the_bleeding nic nie napisał jaki miał obiektyw podpięty.
24-70F2,8 L - więc ta opcja odpada :-D - dziękuję za zainteresowanie , najważniejsze że już działa
Próbowałam przebrnąć przez cały wątek- ale niestety wymiękłam, jeśli się powtarza pytanie- przepraszam.
Czy 5d2 wyzwoli mi zdalnie 580II EX ? Czy 580 założona już na body (5d2) będzie w stanie wyzwolić 430EX?
Z góry dziękuję za pomoc.
Sam 5d2 nie wyzwoli zdalnie 580ex2 ani żadnej innej lampy.