Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
a to nie wiem, a nie mam jak sprawdzic, bo jeszcze to 6D musze kupic :) zobacze z ciekawosci, czy po kabelku to sie uda z 5D
kopie chcialbym sobie robic wieczorkiem, na raz pelnej karty. nie w trakcie focenia, bo to raczej nie bedzie najwygodniejsze rozwiazanie...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a to nie wiem, a nie mam jak sprawdzic, bo jeszcze to 6D musze kupic :) zobacze z ciekawosci, czy po kabelku to sie uda z 5D
kopie chcialbym sobie robic wieczorkiem, na raz pelnej karty. nie w trakcie focenia, bo to raczej nie bedzie najwygodniejsze rozwiazanie...
Spróbuję obczaić wieczorem, jak nie zapomnę.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc
Może jakaś petycja w sprawie pilnej poprawki? ;-)
Albo strajk - do czasu poprawki nie będzimy robić zdjęć... :mrgreen:
Na Iphona sie da. Niestety mnie Iphon przekonwertowal RAW'y do jpg i to w niezbyt dobrej rozdzielczosci. co ciekawe zrobil to automatycznie i nawet nie wiem kiedy :(. Ostatnio zabralem Ipada i przegrywalem karty przez zlacze
eos remote pobiera tylko 1920x1200 JPG - wyciaga z rawow. Nie kombinowalem jeszcze z innymi programami do polaczenia przez wifi do telefonu/tabletu.
Cytat:
Zamieszczone przez
mikmac
eos remote pobiera tylko 1920x1200 JPG - wyciaga z rawow. Nie kombinowalem jeszcze z innymi programami do polaczenia przez wifi do telefonu/tabletu.
1920x1280, co ze zdziwieniem stwierdziłem, ale w sumie to 3:2 jest...
Tak troche obok, ale ja ostatnio testowałem oglądanie fotek na Tv przez Wi-fi, router z Wi-fi z UPC podłączony kablem sieciowym do Tv, a do tego 6d przez Wi-fi. Zadziałało super. Pilotem od Tv przeglądałem foty ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
DSLR Controller nie ma jakiejś opcji do zgrywania plików? Zdaje się można zgrywać jakieś zmniejszone JPEG-i podczas robienia zdjęć, co do RAW-ów nie jestem pewien - ale to na tyle zmyślny program, że raczej będzie i taka opcja.
Tak, działa, przynajmniej z 5dIII. Z 6D też powinno. Kabel OTG, DSLR Contoller, wciskasz znaczek play (|>) i w trybie podglądu zrzucasz pojedyncze lub wiele .CR2 w miejsce wskazane w konfiguracji DSLRC (internal lub, co bardziej praktyczne - external).
--- Kolejny post ---
BTW, DSLR Gallery, aplikacja należąca do pakietu DSLR Controller, umożliwia przeglądanie .CR2, ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy wyświetla zaszytego JPG, czy demozaikuje RAWa. Z czasu potrzebnego na otwarcie, powiększenie .CR2 wnioskuję, że wysysa z niego JPG.
Hej! Pytanie mam. Podłączam Metza 58 do 6d i nie mam wspomagania af z lampy, czytam szukam, ale ogarnąć problemu nie potrafię. Nigdy nie aktualizowałem lampy i myślę sobie, że to może być sedno problemu, ale byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi wytłumaczył co się dzieje. Aha oczywiście w innym korpusie wspomaganie działa bez problemu. Z góry dzięki.
Cytat:
Zamieszczone przez
qbar
Hej! Pytanie mam. Podłączam Metza 58 do 6d i nie mam wspomagania af z lampy, czytam szukam, ale ogarnąć problemu nie potrafię.
AF jest ustawiony na single czy servo? ;)