Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasper
No to już walnąłeś na całego ! ;):D
A jak !
Wężykiem, wężykiem .... :D.
Trzeba pokazać kitajcom co to znaczy znieważony Polak!
A tak na poważnie - obrabiam właśnie zdjęcia zrobione w ciemnej stajni - iso 12800 lub 25600 i jestem w "lekkim" szoku.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
A tak na poważnie - obrabiam właśnie zdjęcia zrobione w ciemnej stajni - iso 12800 lub 25600 i jestem w "lekkim" szoku.
To znaczy? Że źle czy dobrze?
Jak na moje potrzeby - bardzo dobrze. Nie ma porownania z 5d2.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Jak na moje potrzeby - bardzo dobrze. Nie ma porownania z 5d2.
Dlatego tez 5d2 odstawiam na bok i bede pracowal tylko na 6d :):):) Mnie tez ten aparat zadziwia
Cytat:
Zamieszczone przez
abyczkowski007
czy ktoś z was używa C 28/1.8 z 6D?Pytam bo z moim Clasicem nie jest za ciekawie.
tzn?
u mnie na dwoch puszkach 5D classic ostrzył szybko i celnie
u mnie również fotki z 6D na 12800 czy 25600 wychodzą BARDZO DOBRZE
jak dla mnie biją na głowę 1600 z 40D którego też używam
ogólnie super puszka :-)
nie mogę tylko pojąć dlaczego nie ma wbudowanego nawet "mikro" lampy....
jasne że dodatkowy flash bije wbudowaną lampę na głowę, ale nie zawsze ma się wszystko pod ręką
Cytat:
Zamieszczone przez
DitchesKing
Faktycznie!
Też to mam :-)
Wzorowo również z resztą gratów.
Może jakaś petycja w sprawie pilnej poprawki? ;-)
czy probowal ktos moze spiac 6D z tabletem androidowym, tak zeby w tym tablecie zrobic kopie zapasowa zdjec?
kabel OTG mam i probowalem robic backup z zewnetrznym czytnikiem, ale karty UDMA niestety nie dzialaja w ten sposob.
a docelowo chyba bym wolal uzywac tabletu albo nawet telefonu do backupu, zamiast wozic imagebank...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
czy probowal ktos moze spiac 6D z tabletem androidowym, tak zeby w tym tablecie zrobic kopie zapasowa zdjec?
kabel OTG mam i probowalem robic backup z zewnetrznym czytnikiem, ale karty UDMA niestety nie dzialaja w ten sposob.
a docelowo chyba bym wolal uzywac tabletu albo nawet telefonu do backupu, zamiast wozic imagebank...
DSLR Controller nie ma jakiejś opcji do zgrywania plików? Zdaje się można zgrywać jakieś zmniejszone JPEG-i podczas robienia zdjęć, co do RAW-ów nie jestem pewien - ale to na tyle zmyślny program, że raczej będzie i taka opcja.