Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Po co czekać dwa tygodnie? Wystarczy smartfon albo tablet z androidem, apka DSLR Controller i kabelek umożliwiający użycie gniazda USB w trybie USB Host.
Mozliwosci jest pewnie wiecej. DSLR Controller i kabelek TRZEBA kupić. W sumie wyjdzie na to samo co wizyta w serwisie. Sam rozważam też kilka wariantów, ale prawdopodobnie na początku za darmo dla użytkowników forum, a na pewno bez kabelka. Na razie tyle, nie chcę uprzedzać rozwoju sytuacji, bedą konkrety, to napiszę. Oczywiście nikt nie musi czekać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Mozliwosci jest pewnie wiecej. DSLR Controller i kabelek TRZEBA kupić. W sumie wyjdzie na to samo co wizyta w serwisie. Sam rozważam też kilka wariantów, ale prawdopodobnie na początku za darmo dla użytkowników forum, a na pewno bez kabelka. Na razie tyle, nie chcę uprzedzać rozwoju sytuacji, bedą konkrety, to napiszę. Oczywiście nikt nie musi czekać :)
Nie do końca to samo co wizyta w serwisie. Wizyta w serwisie nie da podglądu na żywo na tablecie, zdalnego sterowania i wyzwalania, zaawansowanego bracketingu, programowalnego timera, etc. Zresztą DSLR Controller może pracować z 6D i bez kabla, przez WiFi, chociaż tej właściwości akurat u siebie nie testowałem, więc nie mogę potwierdzić czy zadziała w ten sposób odczytywanie licznika migawki.
Sezon powoli się kończy, więc zamierzam wybrać się na zakupy.
Wybór padł na 6D + Sigma 35mm f1.4 (była jeszcze opcja samo 5D III).
Najpierw chcę kupić puszkę, a później dobrać do niej szkło.
Jak myślicie, czy cena 6D spadnie jeszcze w przeciągu kilku miesięcy?
W sumie do kwietnia nie potrzebuję jakoś pilnie nowego zestawu (jedynie do zabawy i drobnych zleceń).
Cena Sigmy spadła od dnia premiery już o prawie 600zł, gdyby cena 6D spadła tyle, to zostało by np. na grip.
Teraz masz promocje na 6D z pakietem Adobe ale czy będą lepsze promocje to nikt nie wie raczej . Może po Nowym Roku ???
Do wiosny myślę, że poleci z 10%. Dlaczego? Ostatnio ceny 6d bardzo się spłaszczyły. Za chwilę będą tanie FF od Sony. Z drugiej strony mogę jednak nie mieć wcale racji. FF to dojna krowa dla Canona, który w przeszłości praktycznie nie opuszczał cen takich puszek (patrz 5d). Zobaczymy jak zareaguje na wzmożoną konkurencję.
Mam problem z moim 6D. Wyskoczył mi błąd.
Ortograficzny.
Wersja firmware 1.1.3.
Serwisować? :)
Poza tym zestaw (z Sigmą 1.4/35) sprawuje się wzorowo.
Pozdrawiam wszystkich i życzę "bezbłędnych" zdjęć.
https://www.dropbox.com/s/dg554yjo8q...Canon_001a.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
AntyCent
Mam problem z moim 6D. Wyskoczył mi błąd.
Ortograficzny.
Faktycznie!
Też to mam :-)
Wzorowo również z resztą gratów.
Cytat:
Zamieszczone przez
AntyCent
Serwisować?
Najlepiej wymienić z tego powodu na Mark III :D;)
Raczej na D800e. Przy takiej usterce trzeba się trzymać z daleka od wieśniackiego Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Raczej na D800e. Przy takiej usterce trzeba się trzymać z daleka od wieśniackiego Canona.
No to już walnąłeś na całego ! ;):D