-
Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
A czy sprawdzałeś stemple pocztowe i deklaracje celne na paczkach? Na przesyłkach z UE nie ma potrzeby naklejania deklaracji celnej, a na listach z Chin czy z USA jest taka deklaracja. Przesyłki polecone zwykle są szybsze, a listy zwykłe mogą iść miesiącami nawet na terenie Polski- to nie argument.
Byłoby wielką niegrzecznością ze strony sprzedawcy, gdyby deklarował dostawę z UK a wysłał towar z Chin, bo taka przesyłka automatycznie polega przejściu przez Urząd Celny Warszawa (lub Gdynia, gdy jest to przesyłka statkiem), może zostać zrewidowana i możesz dostać wezwanie do przedstawienia dokumentów zakupu towaru oraz do uiszczenia opłat celno-podatkowych. Nic takiego nie grozi przy przesyłkach z UE i Chińczycy wiedzą o tym doskonale.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
FOTO-PAN
No dobra. Co tu jest podejrzanego? Że nie za bardzo wie, co sprzedaje? A musi wiedzieć? Może mu to zostało po zmarłym nagle członku rodziny lub znajomym. Podał telefon, to zadzwoń, pogadaj, i nie rób taniej sensacji z byle guana.
-
Canon EOS 6D Body Nowy GWARANCJA (5146990519) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Najniższa cena na Allegro - 200zł mniej niż konkurencja - więc nasuwają mi się od razu obawy. Ktoś miał przyjemność z firmą MCFoto? Komentarzy niby 300 jest, ale Pan w ogóle nie prowadzi akcesoriów, tylko body i obiektywy, gwarancja niemiecka (rzekomo uznawana w PL)... Zastanawiam się, czy łapać okazję, czy może dopłacić 200zł i odebrać body w normalnym, stacjonarnym sklepie?
-
Dla mnie to dziwni ludzie tam pracują. Kilkukrotnie chciałem coś kupić od nich po cenach za jakie wystawiają się do licytacji ale mówili za każdym razem, że ceny ostateczne są droższe.
Powiedziałem w takim razie, że może uda wygrać mi się aukcję to oni na to, że po takiej cenie i tak mi nie sprzedadzą. Dla mnie to niepoważne. Zresztą zadzwoń do nich i powiedź, że chcesz kupić 6d po cenie 5599 to sam się przekonasz.
-
Dwie osoby zakupiły 2 szt. i dalej transakcje bez zastrzeżeń . wiarygodność i zgodność przedmiotu z opisem wyceniono na 5.0 :) Niesamowite !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Propi
gwarancja niemiecka (rzekomo uznawana w PL)...
Nie ma takiego tworu jak "gwarancja niemiecka". Albo jest to sprzęt z dystrybucji europejskiej i ma gwarancję EWS, albo spoza Europy i ma gwarancję International (USA/Kanada, nie wiem jaki rodzaj funkcjonuje na Dalekim Wschodzie).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Propi
Najniższa cena na Allegro - 200zł mniej niż konkurencja - więc nasuwają mi się od razu obawy. Ktoś miał przyjemność z firmą MCFoto? Komentarzy niby 300 jest, ale Pan w ogóle nie prowadzi akcesoriów, tylko body i obiektywy, gwarancja niemiecka (rzekomo uznawana w PL)... Zastanawiam się, czy łapać okazję, czy może dopłacić 200zł i odebrać body w normalnym, stacjonarnym sklepie?
Kupiłem u nich dwa obiektywy i nie było żadnego problemu. Odbiór osobisty w sklepie, wszystko było ok.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
radiki
Kupiłem u nich dwa obiektywy i nie było żadnego problemu. Odbiór osobisty w sklepie, wszystko było ok.
Z paragonem z kasy fiskalnej ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Propi
Zamówiłem u nich obiektyw, dostawa za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości przed zapłatą (sam sprzedawca zaproponował), jutro mam go otrzymać, napiszę jak było.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Z paragonem z kasy fiskalnej ?
Właśnie sprawdziłem. Mam drukowany paragon z komputera.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Zamówiłem u nich obiektyw, dostawa za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości przed zapłatą (sam sprzedawca zaproponował), jutro mam go otrzymać, napiszę jak było.
Obiektyw odebrany, wszystko OK, można kupować :D.
-
Uważajcie na tego gościa Canon EF 600mm f/4 L USM (5246127123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Byłem mocno zainteresowany kupnem obiektywu, ale Pan niestety nie jest skory do współpracy. Prosiłem 2 dni o zdjęcia z obiektywu na f/4. Po długich negocjacjach wysłał mi 1szt na f/5.6 twierdząc, że ma tylko jedno zdjęcie z tego szkła. Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.
Zapytałem czy obiektyw jest sprawny i czemu nie mogę otrzymać zdjęć i czy w ogóle mogę go kupić - dostałem odpowiedź "Nie muszę sprzedawać Dowidzenia"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Uważajcie na tego gościa
Canon EF 600mm f/4 L USM (5246127123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Byłem mocno zainteresowany kupnem obiektywu, ale Pan niestety nie jest skory do współpracy. Prosiłem 2 dni o zdjęcia z obiektywu na f/4. Po długich negocjacjach wysłał mi 1szt na f/5.6 twierdząc, że ma tylko jedno zdjęcie z tego szkła. Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.
Zapytałem czy obiektyw jest sprawny i czemu nie mogę otrzymać zdjęć i czy w ogóle mogę go kupić - dostałem odpowiedź "Nie muszę sprzedawać Dowidzenia"
Z mojego doswiadczenia kiedy wystawialem w róznych miejscach jakis obiektyw na sprzedaż,zawsze osoba ,ktora mnie pytala o Sample z danego obiektywu -nigdy go nie kupiła.
Dlatego teraz jestem wyczulony przy sprzedazy obiektywu ,kiedys prosi mnie o zdjecia z niego -tez to tylko wywołuje u mnie irytacje.
Byc moze tez jest tak z osoba sprzedajacego to tele 600mm.
Jak ktos wie jakie szkło chce kupić to drugiemu głowy nie zawraca prosbami o zdjecia.
Dlatego byłbym ostrożny aby w/w aukcje uważac za podejrzaną..
-
Tak, szczególnie, że szkło może być mniej lub bardziej ostre itp. Faktycznie, z takim nastawieniem to ja bym sobie darował... tego sprzedającego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Tak, szczególnie, że szkło może być mniej lub bardziej ostre itp. Faktycznie, z takim nastawieniem to ja bym sobie darował... tego sprzedającego.
Canon 600 /4 to nie jest szkło made in Russia ,gdzie trzeba przerzucić kilka takich samych obiektywow aby trafic na jeden w mare dobry.
W tego typu obiektywach nie zdarza sie jeden bardziej ostrzejszy od drugiego..Nie na tej półce takie rzeczy!
-
-
tylko odbior osobisty...
co w tej aukcji jest podejrzane?
-
Może to:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.
-
Podejrzane jest to że sprzedający unika kontaktu i rozmowy na temat obiektywu. Jednym razem twierdzi, że obiektyw trzeba kalibrować do każdego body oddzielnie, a zaraz pisze że jest ok. Że on chyba ma pecha, bo każde szkło musi kalibrować pod każde body. ???
W samej aukcji nic podejrzanego nie ma, ale po 2 dniowej korespondencji na mesengerze powiedział. Dowidzenia. Twierdzenie, że nie ma się zdjęć z obiektywu na przysłonie f/4 dla mnie jest kpiną. I nie wiem czy problemem jest wysłanie maila z 2-3 rawami jeśli ktoś chce przyjechać za kilka dni i obiektyw kupić. Może jest z nim coś nie tak po prostu.
violan - ja akurat chciałem jechać w niedzielę kupić to szkło, ale bez kilku sampli na f/4 nie będę dymał 300km, żeby podpiąć do body i się rozczarować. Nie miałeś do czynienia z długimi tele więc możesz się nie wypowiadać. L-ka nie jest każda równa i wydając 12tyś na szkło to chciałbym, żeby było ostre. Po 1 zdjęciu które mi przesłał na 5.6 ciężko stwierdzić czy szkło jest ok. A nie kosztuje to 1000zł.
Raz już kupiłem walnięte 300/2.8 i więcej nie muszę. To też przecież L-ka była, a nie jakeś szkło made in Russia
--- Kolejny post ---
I nie twierdzę że obiektyw jest zły, ale moim zdaniem coś śmierdzi. Gość wystawia sprzęt - ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
-
Może stwierdził że tobie nie sprzeda. Jego prawo.
-
Robisz ptaki i nie znasz gościa? Wąskie grono stanowicie. Popytaj znajomych z okolic Torunia, może znają faceta. Jest na allegro od 2001 roku. A to, że nie wysłał sampli... sorry - czy to podważa jego wiarogodnośc jako sprzedajacego? Twoje sugestie cokolwiek na wyrost. Raczej rozżalony jesteś i zupełnie niepotrzebnie podważasz wiarugodność sprzedajacego :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Uważajcie na tego gościa
Canon EF 600mm f/4 L USM (5246127123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Powiem Ci kolego, że sam wkurzam się na pytania o przesłanie zdjęć i rzadko to robię chyba, że mam je pod ręką. Co z tych zdjęć chcesz wyczytać ? - pewnie ostrość. Jak kupujesz w sklepie też prosisz o sample. Nawet jeśli sam cykniesz parę fotek w sklepie to i tak nic z nich nie wyczytasz. Gdyby każdy podchodził do tego tak jak ty to większość z nas byłaby pewnie podejrzana. Wiesz czemu nie przesyłam zdjęć - bo taki ktoś rzadko kupuje ponieważ szuka na nich takich kwiatów, że i tak nie kupi. Prędzej czy później i tak sprzedam szkło i wiesz kto jest kupującym ? - ten co o nic nie pyta.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Podejrzane jest to że sprzedający unika kontaktu i rozmowy na temat obiektywu. Jednym razem twierdzi, że obiektyw trzeba kalibrować do każdego body oddzielnie, a zaraz pisze że jest ok. Że on chyba ma pecha, bo każde szkło musi kalibrować pod każde body. ???
W samej aukcji nic podejrzanego nie ma, ale po 2 dniowej korespondencji na mesengerze powiedział. Dowidzenia. Twierdzenie, że nie ma się zdjęć z obiektywu na przysłonie f/4 dla mnie jest kpiną. I nie wiem czy problemem jest wysłanie maila z 2-3 rawami jeśli ktoś chce przyjechać za kilka dni i obiektyw kupić. Może jest z nim coś nie tak po prostu.
violan - ja akurat chciałem jechać w niedzielę kupić to szkło, ale bez kilku sampli na f/4 nie będę dymał 300km, żeby podpiąć do body i się rozczarować. Nie miałeś do czynienia z długimi tele więc możesz się nie wypowiadać. L-ka nie jest każda równa i wydając 12tyś na szkło to chciałbym, żeby było ostre. Po 1 zdjęciu które mi przesłał na 5.6 ciężko stwierdzić czy szkło jest ok. A nie kosztuje to 1000zł.
Raz już kupiłem walnięte 300/2.8 i więcej nie muszę. To też przecież L-ka była, a nie jakeś szkło made in Russia
--- Kolejny post ---
I nie twierdzę że obiektyw jest zły, ale moim zdaniem coś śmierdzi. Gość wystawia sprzęt - ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
Facet doszedł do wniosku, że trujesz dupe i nie chce mu się z tobą gadać. Pewnie sobie pomyślał, że kupisz i będzie miał przez ciebie same problemy bo doszukasz się małego włoska między szkłami. Nie dziwię się mu jeśli rzeczywiście wywarłeś takie wrażenie.
-
horak u mnie koleś w nowym obiektywie doszukał się włoska właśnie;D
tylko czas straciłem
ja tez nie wysyłam rawow bo i tak na 99% wróci z błędem do skrzynki
moje rawy waza sporo
-
Ubawiłem się czytając Wasze odpowiedzi :-) Najlepszy tekst "moje rawy waza sporo". becekpl - słabą masz skrzynkę w takim razie (amatorską) :-)
Na pewno macie rację.
Dawajcie dalej Chętnie poczytam :-)
-
Jak nie chce się spotkać to nie sprzeda i to on ma problem a nie Ty. Może tak do tego podejdź :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)
Kup przez znajomego, lub chociaż sprawdź podstępem:). Jak będzie ok, to po transakcji mailem podziękujesz panu za współpracę-niewspółpracę. A jak nie, to zrobisz tak samo. Ups. Ciekawe, czy ten pan przypadkiem nie czyta naszego forum....:mrgreen:
-
Ja już odpuściłem temat. Nie chce to nie. Powoli znajdę sobie inny. Na razie mam 400/2.8 więc aż tak mocno mnie nie ciśnie żeby się użerać z jakimś dziwakiem.
-
Kosmo..
Nie tylko ja ale i inni sugerowali w postach ,że jak ktoś prosi o sample z takiego szkła ,to tylko wkurza sprzedającego.
Ja wprost Ci powiem,ze jakbym sprzedawał któryś ze swoich tele Canona(a zdziwiłbyś się bardzo ile i jakie posiadam lol: ) to podobną odpowiedź w treści też ode mnie otrzymałbyś jak Ci odpowiedział sprzedający ,którego uważasz za dziwaka i ja go bardzo doskonale rozumię.
-
Kosmo.
Nie spinaj sie tak.
Naprawde przesadziles wywalajac akurat tego czlowieka na forum o podejrzanych aukcjach.
Odpuść.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Ja też nie lubię takich, truje d*pe, że kupi, prosi o sample. Jak już taki dostanie tego sampla to zaczyna się gadka na temat, czy mu to szkło potrzebne, bo jemu jednak nie potrzeba UWA on chce portretówke.
Na koniec jednak powie, że potrzebuje tłumik do golfa a nie obiektyw :lol:
W większości przypadków szkoda tego sampla robić.
-
Tak czytam, czytam Wasze posty i dochodzę do wniosku, że albo prawie każdy piszący ma kasy jak lodu i nie ma problemów z daniem 12k za obiektyw "na słowo honoru", albo dobrze jest rządzić czyjąś kasą. Jeżeli uważacie, że sample są niepotrzebne - to po co tyle pytań i próśb o nie z różnych obiektywów. Może ocena sprzedającego jest trochę na wyrost - ale sprzedając obiektyw za tę cenę - też trzeba się wykazać odrobiną dobrej woli - chyba, że się chwalimy "mam ale nie sprzedam"
-
Po co to bicie piany? Nie znamy dyskusji pomiędzy sprzedającym i potencjalnym kupującym. Sprzedający nie musi wysyłać sampli a potencjalny kupujący nie jest zmuszony do zakupu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kosmo
Ubawiłem się czytając Wasze odpowiedzi :-) Najlepszy tekst "moje rawy waza sporo". becekpl - słabą masz skrzynkę w takim razie (amatorską) :-)
Na pewno macie rację.
Dawajcie dalej Chętnie poczytam :-)
W sumie to po tym poście rozumiem dlaczego gość nie chce Ci sprzedać czegokolwiek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
violan
Canon 600 /4 to nie jest szkło made in Russia ,gdzie trzeba przerzucić kilka takich samych obiektywow aby trafic na jeden w mare dobry.
W tego typu obiektywach nie zdarza sie jeden bardziej ostrzejszy od drugiego..Nie na tej półce takie rzeczy!
Ponadprzeciętnie ufny z Ciebie człowiek...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ryba_ryba
Tak czytam, czytam Wasze posty i dochodzę do wniosku, że albo prawie każdy piszący ma kasy jak lodu i nie ma problemów z daniem 12k za obiektyw "na słowo honoru", albo dobrze jest rządzić czyjąś kasą. Jeżeli uważacie, że sample są niepotrzebne - to po co tyle pytań i próśb o nie z różnych obiektywów. Może ocena sprzedającego jest trochę na wyrost - ale sprzedając obiektyw za tę cenę - też trzeba się wykazać odrobiną dobrej woli - chyba, że się chwalimy "mam ale nie sprzedam"
Problem jest dziecinnie prosty. Sample nie są mi potrzebne, bo wolę sam sprawdzić jaki obrazek generuje sprzęt. Wysyłanie RAWów to pół sukcesu. Bo ten sam obiektyw z 5DmkI nie musi dawać identycznego obrazka jak z 1DX.
Zawsze to powtarzałem, że odbiór tylko osobisty w przypadku zakupu używanego sprzętu. Warto sobie zastrzec możliwość zrezygnowania z zakupu po teście sprzętu u sprzedającego. A że trzeba się czasami przejechać 300km w jedną stronę - trudno, ale jak coś kosztuje 5 000zł, to koszt paliwa np 180÷200zł lepiej dopisać do rachunku niż szukać wiatru w polu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Problem jest dziecinnie prosty. Sample nie są mi potrzebne, bo wolę sam sprawdzić jaki obrazek generuje sprzęt. Wysyłanie RAWów to pół sukcesu. Bo ten sam obiektyw z 5DmkI nie musi dawać identycznego obrazka jak z 1DX.
Zawsze to powtarzałem, że odbiór tylko osobisty w przypadku zakupu używanego sprzętu. Warto sobie zastrzec możliwość zrezygnowania z zakupu po teście sprzętu u sprzedającego. A że trzeba się czasami przejechać 300km w jedną stronę - trudno, ale jak coś kosztuje 5 000zł, to koszt paliwa np 180÷200zł lepiej dopisać do rachunku niż szukać wiatru w polu.
Dokładnie tak jak Kolega napisał.
Ja wiele razy kupuwałem sprzęt foto dużej wartosci ,nigdy o żadne Sample nie prosilem -bo to nic nie daje i o niczym nie swiadczy ,bo jak sie trafi na oszusta to z dziecinna latwoscia moze podmienić Exif zdjecia .
Dlatego albo odbior osobisty albo odpowiednia umowa z tzw,gwarancja rozruchowa,zakup przez Allegro i sprawa załatwiona.
A wczesniej juz pisalem ,ze kiedy ktos prosi o Sample to sam nie wie co chce kupic i niemal zawsze obiektywu nie kupi .
-
dokładnie dla 12 k można pojechać z lapkiem i na miejscu ocenić
drogie rzeczy najlepiej się kupuje face to face
-
Z tym, że jak wynika z relacji kolegi, to umówienie się nie było zbytnio możliwe.
-
ale wcześniej wymiana maili po której sprzedający stwierdził ze tego "klienta" nie obsługuje
pewnie mu tez wytknął amatorstwo :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Z tym, że jak wynika z relacji kolegi, to umówienie się nie było zbytnio możliwe.
No to odpuszczamy temat.
Skończyły się już czasy, kiedy kupowaliśmy to co było w sklepie.
To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
Tak powinno byc,ale w mentalnosci polskich uzytkowników sprzetu foto oraz negatywnych opiniach o polskich serwisach -to podanie informacji ,ze sprzet w byl w serwisie ,mial przeglad czy byl czyszczony -jest informacja nie korzystna dla sprzedajacego a u kupujacego podstawą do bardzo dużych podejrzeń co do stan technicznego i rozterki czy warto kupic dany sprzet -"bo dobrego nie daje sie do serwisu".
Wszak lepsza dla wielu z nas jest opinia -"stan idealny nikt w nim nie grzebał".
-
Problemem nie jest sprzedajacy. Kompletnie zagubil sie tutaj główny problem. Kolega, autor watku na publicznym forum podważa wiarygodnosc obcego czlowieka, bo ten wysyla mu sample z inna przyslona i nie chce sie z nim umowic (moze nie ma czasu) i w efekcie zapewne serii maili odmawia mu sprzedazy.
Nie znamy szczegolów, ale publicznie sie obmawia i rzuca jakies podejrzenia na bogu ducha winnego allegrowicza.
W sumie warto moze zastanowić sie jaki sens ma istneinie takiego forum, bo kazdy moze napisac tutaj wszystko bezkarnie o kazdej aukcji :(
A to ze foty male, a to ze odpisal niegrzecznie wiec pewnnie zlodziej itd....
Plisss.
Paranoja.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
Udana transakcja to taka, gdy obie strony są zadowolone.
Z mojego doświadczenia. Wystawiam coś za powiedzmy 2000zł. Przychodzi mail "za 1200 biorę". Ani witam czy dzień dobry tylko "za 1200 biorę". Taka osoba jest u mnie skreślona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Prędzej czy później i tak sprzedam szkło i wiesz kto jest kupującym ? - ten co o nic nie pyta.
co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem
ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Facet doszedł do wniosku, że trujesz dupe i nie chce mu się z tobą gadać. Pewnie sobie pomyślał, że kupisz i będzie miał przez ciebie same problemy bo doszukasz się małego włoska między szkłami. Nie dziwię się mu jeśli rzeczywiście wywarłeś takie wrażenie.
Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
otrzymujac podziekowanie za ...itd.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem
ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....
Myślę, że kupujący nie śpi na kasie ponieważ wtedy kupowałby w sklepie. Kretynem też nie jest a raczej kimś mądrzejszym niż Ci się wydaje ponieważ wie że te sample nic mu nie powiedzą. Woli kupić szkło, podłączyć do swojego body i cieszyć się swoimi zdjęciami niż analizując w 100 % cropie cudze zdjęcia z cudzego body. Chcesz kupić ostre szkło i mieć pewność, że absolutnie dobrze współpracuje z twoim body to idz do sklepu i testuj do woli. Dla mnie fotografia jest przyjemnością a nie paranoją.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
otrzymujac podziekowanie za ...itd.
To tak jak ze zleceniem, jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić. Ja unikam trucicieli bo oni nawet w nowym obiektywie znajdą wady więc uprzejmie im dziękuję.
-
btw
od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
czy u was tez wystepuja z tym problemy
w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
czy u was tez wystepuja z tym problemy
w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
U mnie wszystko OK. Zarówno z PC jak i telefonu.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić
Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię" :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię" :mrgreen:
Ogólnie masz rację, ale w tym konkretnym przypadku sprzedający ma niespecjalnie chodliwy towar i taka "selekcja" kupujących może nie być najrozsądniejszym wyjściem...