Bardzo sympatyczne, kameralne spotkanie :D. Dziękuję wszystkim przybyłym za miłe towarzystwo.
Wersja do druku
Bardzo sympatyczne, kameralne spotkanie :D. Dziękuję wszystkim przybyłym za miłe towarzystwo.
Tylko 2 osoby robiły zdjęcia ;)
Nie wiem gdzie to w sumie dac wiec dam poki co tutaj heh. Szukam osoby zainteresowanej robieniem zdjecia jako drugi fotograf na slubach ( ceremonia/wesele ), oczywiscie odplatnie. Taki pakiet dwoch fotografow po prostu. Samo robienie zdjec. Jesli ktos zainteresowan kontakt na PW. Minimum doswiadczenia to znaczy 2-3 sluby zrobione tak abym mogl sie zapoznac z materialem.
witam
dopiero teraz wpadłem na ten wątek bo i dopiero ostatnim czasem zabrałem się poważniej za fotografię. poważniej acz wciąż bardzo amatorsko :-D
zacznę śledzić ten wątek i jak będzie okazja to bardzo chętnie pojawie się na jakimś spotkaniu i czegoś nowego od was nauczę. :-D
pozdrowionka!
p.s.
czy działa i przyjmuje amatorów jakaś łódzka grupa funkcjonują na fb tudzież innym serwisie/portalu?
może jakies spotkanko fotograficzne byśmy zrobili ? ze dwie modelki w bieliźnie na przykład , są jacyś chętni oprócz mnie ?? :-)
Trochę im **** zmarzną w tej bieliźnie... :)
Analog zawsze coś mądrego wymyśli :lol: ... Też jestem za ;)
Pozdr.
, to podajcie terminy pasujace chodzi mi o dni tygodnia , moze dla odmiany w tygodniu popołudniu/wieczorem a nie w weekend jak zawsze ?
Jarku, ale jak chodzi Ci o bieliznę, to chyba na tą chwilę jedynie studio ;)
Pozdr.
a to Ty będziesz w tej bieliźnie, że się tak martwisz
widzę skład szykuje się zacny to i ja może zawitam
słuchajcie , widze to tak; że gdyby się znalazło ze 7 chętnych można by wynająć na jeden dzień pokój w którymś z hoteli , moze sie zgodzi managment w jakimś na tak układ ze wchodzimy około dziesiecioosobową grupa na zdjecia na powiedzmy 6 godzin , dwie modelki chętne do zapozowania tfp i wizażystka która przemaluje i przeczesze do dwóch stylizacji każdą modelke , mysle ze w granicach 40-50zł na głowe by sie zamknęło jeśli chodzi o koszty.W studio bielizny to nie ma co robić , wiadomo jak sa wyposazone studia, ani łożek ani porządnych foteli do bieliźnianych fotek imo sie nigdzie nie znajdzie .
Jestem za ;)... Już się doczekać nie mogę :D
Dawaj Zbychu dawaj :)... będzie zacnie :mrgreen:
Pozdr.
no to szukajcie modelek jak macie jakieś znajome .
Jako że mi się 8 stycznia córeczka urodziła może być ciężko z terminem, ale się postaram... dawajcie termin to go zapiszę gdzieś wielkimi wołami :)
50 tkę Takumara chętnie po testuję :)
A gdzie to spotkanie by miało się odbyć?
jakiś hotel w Łodzi , ale który to nie mam pojecia jeszcze , zalezec to bedzie od tego czy wpuszczą grupe gdy sie wykupi tylko jeden nocleg dla jednej osoby , jak bedą chętni na spotkanie to dopiero mozna wtedy pogadać z dyrekcjami, wczesniej to nie ma co zawracac głowy , termin do uzgodnienia miedzy nami imo. 50-ka to mało przydatna bedzie raczej na takiej sesji , proponuje gdzie indziej wypróbować :-) , i zaopatrzyć sie coś w granicach 24-28mm :-D a najlepiej przeprosić z kitem bo jest niezstąpiony w małych pomieszceniach .
kit poszedł dawno pod młotek jak miałem takumara 17-50... tylko skąd miałem wiedzieć że takumar się rozpadnie (wyleciała soczewka), 28mm jest na stanie :)
A może w Pałacu Poznańskiego nas wpuszczą ? Ponoć świeżo wyremontowany i gotowy do używania...
PS.
czy ktoś ma problem ze skrótem klawiszy ALT + a w LR ? Pytam bo zamiast dawać mi "ą" kasuje cały tekst... wkurza to jak diabli..
a co to za takumar 17-50 > o tamronie pewno myślałeś ? :-) , o wszelakich pałacach to mozna raczej zapomnieć , wiem jakie kwoty krzyczeli gdy było organizowane spotkanie Canon Foto Klubu :-(
sorki... za długo szukałem tej 50 i teraz mi się pitoli ;) Chodzi o tamrona :D
Zapowiada sie ciekawe spotkanko. Moze lofty na tymienieckiego fajny hotelik tam maja z duzymi oknami i sporym swiatlem zastanym.
Witam i odliczam się.
a może zboczeńcy darujecie sobie tą bieliznę i taką sesję można w tygodniu zrobić w większości lokali na pietrynie
widze ze jest zainteresowanie spotkaniem , to moze zróbmy liste kto sie pisze ,wtedy bedzie mozna lepiej oszacować wielkość składki w zależności od ilosci chętnych , i określcie sie czy weekend jak zwykle bywało czy w tygodniu moze .
1 analogforver
2
3
4
5
w tygodniu może być... mi pasuje od 16-18 lub po 20... bo dziecko mam do kąpania ;)
1 analogforver
2 szuler
3
4
5
1 analogforver
2 szuler
3 barman 90%
4
5
zostały dwa wolne miejsca ;)
hehee , to tylko tak na przykład te 5 miejscówek, myslę że optymalnie by było ok 7 osób, tak aby kazdy miał dużą szanse coś fajnego zrobić :-)
1 analogforver
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5
Ja jestem za takim fajnym ekspresyjnym MINI ;)... Takie coś da się zrobić w sumie wszędzie ;)...
Nie mam parcia na bieliznę, bo mam ją na co dzień ..
Reasumując - mogę mieć modelkę wystrojoną od głowy do pięt, byle by była kumata i żeby wyszły dobre zdjęcia ;)
Pozdr.
Michał ,
akurat rzuciłem temat bielizny bo imo ze spotkania chciałbym miec jakieś zdjecia do portfolio, a bieliźniane zawsze się fajnie ogląda i chyba stosunkowo łatwa sesja do zrobienia , tylko fajne fotograficznie łóżko jest potrzebne , co zapewnia w miare pokój w jakimś hotelu . A ze zdjeciami z wystylizowaną od stóp do główy modelką to juz jest poważna sprawa , mua, fryzjer , stylista, projektant który użyczy ciuszków do sesji , biżuteria itd , to powazna sesja i do końca z dobrym efektem na koniec wypadałoby by była zrobiona także w jakimś ciekawszym niz studio pomieszczeniu , ja cały czas myśłałem o spotkaniu gdzie składka bedzie wynościć do 50zł od głowy ,a przy takiej sesji sie za tyle nie zmieścimy , zresztą nie mam tyle czasu aby umawiac taka ekipe na sesje bo to są dziesiatki telefonów i rozmów z kilkoma osobami ,ja to tak widze ze swojego doświadczenia i obserwacji , zresztą sami się pewnie juz przekonaliśmy jak na wcześniejszych spotkaniach były modelki przygotowane , tylko jedno spotkanie gdzie Zuza pozowała było cacy i wyszły w miare klasowe zdjecia, mowa o tym ze sama modelka nie ma oddpowiednich ciuchów , butów, dodatków do dobrych zdjeć , chyba ze siegniemy sobie po modelki Playboyowo/Ckm owe które sie potafią ubrać do zdjeć :-) ale kwota składki bedzie poważna juz :-)
Ja się dopiszę na samym końcu by znów lipy nie było jak ostatnio... Na taką konkretną sesje jak pisze analogforever bym się na bank pisał.. faktycznie do portfolio fotki by się takie przydały :)
Jarek, w sumie masz rację ;)... Ja się oczywiście dostosuję - to była taka luźna propozycja ;)
pozdr.
no właśnie nie wiem czy mam racje :-) , tak mi sie jakoś skojarzyła bielizna bo tego nie robiliśmy jeszcze, to raz ,a dwa to tak jak pisalem wcześniej , ale kazda inna propozycja jest mile widziana , to tylko to co mi osobiście do głowy przyszło akurat jesli chodzi o temat bielizny :-)
Jeśli uważacie, że amator da sobie radę na takiej sesji to poproszę o dopisanie.
Czy jednak 600D i kitowy 18-135 to nie za mało?
Odpowiadający mi termin: po 16 lutego.
Witam witam
Jeżeli jest jeszcze wolne miejsce to chętnie dopiszę się do listy =)
Z miłą chęcią pofocę w dobrym towarzystwie
jasne miejsca są tylko jeszcze nie wiadomo na co :)
Dobry tramwaj nie jest zły ;) sesję moherów w tramwaju :lol: do tego HDR :D
pomysł podrzuciłem , z tą bieliźnianą sesją , chyba ze macie jakies inne to mówcie :-D
1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon
1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon
7 Morfii
To ja może zadam podstawowe pytanie. Czy ktoś Was zna jakieś dziewczyny, które można by było wziąć na to spotkanie ? ...Bo możemy tu do śmierci się umawiać i skończy się na foceniu tramwajów :mrgreen:
ps. Jarek, skąd wytrzasnąłeś Ferrari ?... też chcę, nawet samo, bez dziewczyn, byle dali sfocić :)
Pozdr.
modelki do sesji to chyba najmniejszy problem imo , fakt ze teraz są sesje na uczelniach i nie wszystkie bedą dostępne ,ale jak macie jakies zaprzyjaźnione modelki to rozmawiajcie , na razie to zbieramy grupe chętnych, jak jeszcze dojdą ze dwie osoby to zaczne rozmawiać na temat udostepnienia jakiegoś pokoju w hotelu do zdjeć , chyba ze tez moze ktoś ma jakiś zaprzyjaźniony managment w którymś to bedzie łatwiej .Ferrari to najlepiej kupić , wtedy mozna fotografować ile sie chce :-) z modelkami albo bez ,a jak sie nie jest właścicielem to lipa troszke wtedy żeby zdjęcia zrobić , ale jeszcze jedną sesje planuje jak sie ciepło zrobi bo wszystkiego wtedy nie zrobiłem co planowałem :-)
To najwyżej kupię ferrari jak tak ;)... A poważnie jak byś potrzebował Jarku przy tej sesji jak będzie ciepło pomocnika to jestem zdecydowanie bardzo zainteresowany ;)
Pozdr.