Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
"Sigma z mocowaniem do Canona pojawi się w sklepie pod koniec następnego tygodnia tj. 5-6.09" - Sigma ProCentrum
Dzięki za info, ja już sobie zarezerwowałem:o
Wysłane z Sony Xperia S
I tu muszę opisać jeden incydent (?). Zadzwoniłem do oficjalnego dystrybutora (w którym mieście nie powiem, bo ja mściwy nie jestem), czy faktycznie obiektyw jest na stanie. W odpowiedzi usłyszałem, że prawdopodobnie jest w innym magazynie. Poprosiłem aby to sprawdzić i oddzwonić. Na telefon czekam już tydzień. ;)
Ale przy kontaktach na oficjalnej stronie zawsze mogę liczyć na szybką, rzeczową i co najważniejsze miłą obsługę. ;)
A teraz aby wyostrzyć apetyt tym, którzy chcą kupić a jeszcze nie mieli go w łapkach: obiektyw po za walorami optycznymi, jest przepiękny. Prosty i ciężki. Jak się pierwszy raz bierze go w łapki, na usta ciśnie się proste o ku..... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
przemo-lukas
A teraz aby wyostrzyć apetyt tym, którzy chcą kupić a jeszcze nie mieli go w łapkach: obiektyw po za walorami optycznymi, jest przepiękny. Prosty i ciężki. Jak się pierwszy raz bierze go w łapki, na usta ciśnie się proste o ku..... ;)
Mój poziom zadowolenia jest równy temu po zakupie C 70-200 f/4 IS. Na pewno C 17-55 f/2.8 takiej radości nie dał.
Jedyny kłopot to filtry. Mam kolecję 77 mm która została mi po C 17-40 i nie zamierzam jej wymienać na 72 mm ze stratą finansową. Oczywiście kupiłem redukcję 72->77 i jest ok poza faktem, że osłony założyć się już nie da...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Obiecałem więc wstawiam.
...
Dalsze plusy: ostra "od roga do roga" ...
Mogę prosić o przebitkę na gołębie z chojnickiego rynku (prawy dolny róg)?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Mogę prosić o przebitkę na gołębie z chojnickiego rynku (prawy dolny róg)?
Bardzo proszę:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Jedyny kłopot to filtry. Mam kolecję 77 mm która została mi po C 17-40 i nie zamierzam jej wymienać na 72 mm ze stratą finansową. Oczywiście kupiłem redukcję 72->77 i jest ok poza faktem, że osłony założyć się już nie da...
Mam ten sam "ból". Filtry kupowane pod 24-105. Ale tego się nie pozbędę. ;)
Szanowny Posiadaczu Cropa!
Jeśli nie jesteś zadowolony z jakości swoich zdjęć i uważasz, że jedynym na to lekarstwem jest FF... wstrzymaj się z pochopną decyzją i pomyśl o lepszych szkłach :mrgreen:
Jednym z nich powinna być ta Sigma...
Ebe leśny szkodnik pięknie rośnie, ale przy obecnej cenie 6d to ja bym wolał ff + 35/2 + 85/1,8 niż 7d + tą sigmę....
Może kiedyś dorosnę do FF ;) Na razie amatorsko 7-ka, ta sigma oraz dwa szkła systemowe 100/2.0 i 70-200 f/4 IS zaspokajają moje potrzeby w 115% ;)