Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
wydaje mi się że cena 4500zł taką już zostanie przez dobere kilka lat. puki nie wyjdzie 6D MKII.. a 5D MKIII nie stanieje ;)
Nie oszukujmy się ale 4500zł za 5D MKII z przebiegiem ok. 20tys. jest OK. Mam nadzieję że tak zostanie :)
Raczej zostanie, ale są fenomeny,gdzie z większymi przebiegami wystawiali/ają za 5tyśi i nawet 5,5- ale takie oferty tylko przeskakiwałem, twierdząc że nie ma sensu zwracać na nie uwagi.
Ja mam na tyle szczęście że trafił mi się w cenie standardowej 4.5 uż. ale z krótką gw. sklepową, testowałem dziś aparat i działa solidnie:)
Jeśli Kim nie puści bomby lub nie nastąpi coś równie paskudnego to moim zdaniem jest nieuniknione że 5D mkII będzie taniał. Chwilowo może się to zmienić przez braki w sklepach ale tylko chwilowo. Później tanieć musi, bo tak działa rynek. Nikt nie kupi starej puszki za 5 tyś skoro za niewiele więcej będzie miał świeżuteńkiego 6D.
Ja wiem że z chwilą pokazania następców mkII stał się kultowy (mimo, że po premierze produkował kupę nie do przeżycia, miał dramatycznie przestarzały autofocus, gorsze kolory, właściwie żadnych większych zmian w stosunku do poprzednika itd. /*) ale to nie wpłynie na utrzymanie ceny, bo jest to naturalny proces mitotwórczy na forach :mrgreen:.
/* - Określenia powyższe zaczerpnąłem z pamięci - jeśli coś przekręciłem to proszę o wybaczenie :mrgreen:.
Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...;)
Może się boi, że go sprzedasz ;)8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Mój to się taki pokorniutki ostatnio zrobił że nawet zaczął ostrzyć w punkt...;)
Dotarł się. Jak silnik albo głośniki. Przecież tak to działa. :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Może się boi, że go sprzedasz ;)8-).
Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Za żadne pieniądze jej nie oddam, zżyłem się...
Dlaczego mam pozbywać się czegoś co przynosi mi tyle frajdy, ściąga mnie w środku nocy z łóżka, każe marznąć na mrozie i wietrze, brnąć w śniegu, jeździć po całej okolicy i wypatrywać tego co "światłem" się zwie... Ile jest warta moja "piątka"? dwa lata świetnej zabawy w fotografie i na prawdę guzik mnie to interesuje że ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana, bo matówka zakurzona... dla mnie jest bezcenna... ;)
Paweł ty romantyczny jesteś...
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
ktoś nie dałby za nią więcej niż cztery kilo złotówek bo obudowa jest porysowana... ;)
Jakie cztery kilo złotówek za porysowaną piątkę ?;)
Zapytaj kurczeblade na ile wyceniłby taki sprzęcior... :mrgreen:
Tanieć to może byle by robił to do czego jest stworzony a nie leżał i czekał na lepcze czasy ;)