Sorry, jak ktoś pytał i czeka na szkiełko, poginęły mi te kontakty bo musiałem wyczyścić skrzynkę PW. W każdym bądź razie szkiełka są, zarówno manualne jak i z potwierdzeniem.
Wersja do druku
Sorry, jak ktoś pytał i czeka na szkiełko, poginęły mi te kontakty bo musiałem wyczyścić skrzynkę PW. W każdym bądź razie szkiełka są, zarówno manualne jak i z potwierdzeniem.
witam,
czy ktoś próbował przykleić dandelion bezpośrednio do bagnetu ??
jeżeli tak to czy mógłby zamieścić centralne zdjęcie bagnetu z zamontowanym dandelionem ??
mecze się już 2 dzień i non stop przysłona 0.0... :(( już powoli wariuje ;)
mam taki dandelion:
http://allegro.pl/item1114756444_dan...f1_1_45_0.html
pozdrawiam
Poradziłeś sobie?
Może załącz zdjęcia.
okazalo sie ze dandelion z 350d dziala prawidlowo - tak wiec wklejenie bylo prawidlowe.
prawdopodobnie jest to problem w ustawieniach 1ds powodujacych dziwne zachowanie dandelionu.
obecnie czekam na potwierdzenie przez producenta na jakich ustawieniach ich dandelion musi pracowac z 1ds mk II...
zobaczymy co z tego bedzie...
pozdrawiam
Kilka zdjęć z EOS 550D wykonanych Samyangiem 14/2.8 w pełnym manualu (bez potwierdzenia). Pełne kadry zmniejszone do wymaganych 800px.
u mnie cos się z tym szkłem porobiło, nie mogę już liczyć na podziałkę na pierscieniu odległości: przy ustawieniu 1.5m przy f2.8 ostrość gdzieś po 5m lub dalej, by było ostro z odległości 1,5m muszę dać 0.5m- nie wiem czy to się nadaje do reklamacji, ale mam wrażenie, że to postępuje??
Na moim zauważyłem te same objawy, ale wydaje mi się , że tak było od początku.
Ja zauważyłem podobne objawy.
Poza tym mam radę dla ludzi zastanawiających się nad zakupem tego obiektywu:
Jeśli rozważasz kupno Samyanga 14 lub Tokiny 11-16, wybieraj Tokinę! Tokinę mogą używać choćby fulfrejmowcy, wystarczy odrobina izolki i blokada pierścienia ogniskowych na 15 lub 16mm (:
Przez ostatnie 2 dni weekendu miałem okazję nagrywać sporo materiału zarówno na 5DII jak i 550D, na 5D fala wygląda naprawdę wstrętnie, na 550D jest za to ogromna beczka! Jak dla mnie to szkło stało się nieakceptowalne. Wolałbym kupić Tokinę 11-16, która ma identyczne światło (pod cropem większy i ciekawszy zakres), jest bardzo ostra.