Oj dogadamy. Ja przestanę pisać u Ciebie, aż do momentu gdy mnie coś u Ciebie zachwyci. Do tego momentu, nie będziesz się wkurzał na mnie, a mój wpis mam nadzieję Cię ucieszy.
Wersja do druku
Michał - ja wiem że robisz to świadomie dlatego nazwałem to Twoją manierą :)
Każdy miał chyba etap skosów - jedni z niego wychodzą szybciej inni wolniej - uwierz też Ci przejdzie.
Ja wiem że robisz to świadomie itd - nazwałem to błędnym kadrowaniem dlatego że to się kłóci po prostu z tak zwanymi zasadami :-)
Dla mnie kadr pionowy stawia już pewne konkretne wymagania i u mnie na set 150 zdjęć to może z 5-10 pionów się znajdzie :)
Pozdrawiam Szymon
wybacz, ale nie sądzę.... zbyt duża przepaść, i nie chodzi o skosy wcale, ale bardziej fundamentalne kwestie.. to co napisałeś wcześniej - że zdjęcia nie tylko dla pary młodej, że też dla rodziców, że jest para młoda gdzieś daleko a z przodu kieliszki.... jeśli tak myślisz to ciężko nam będzie się dogadać, bo inaczej pojmujemy istotę reportażu.
Tak myślę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Szymon, ale w d......... z zasadami.
One są po to, żeby je łamać. Ja znam dość dobrze zasady kompozycji....
W każdym razie dzięki za komentarz, zobaczymy co przyszłość przyniesie.
Wiesz, jesteś strasznie zbuntowanym mlodym człowiekiem. Zasady fotografii nie tylko wystarczy znać ale trzeba również umić je zastosować w praktyce. Jak się to opanuje to można pomyśleć o ich łamaniu bo jest na to wiele sposobów, a niektóre z nich są bardzo ciekawe co i efektowne. Proponuję zacząć od świata równoległego znajdującego się na krawędzi świata trójkątów. Jak zagłębisz się w temat to się sam przekonasz, że złamanie pewnych zasad wyznaczonych przez naturę nie tyle jest trudne co niemożliwe.
Ciekawe kiedy mieszkańcy tej kamienicy zaczną pobierać opłaty :)
Dokładnie. Chyba podsunę im ten pomysł za niewielki procent :D
ja już dzwoniąc tam któryś raz (mam ściśle tajny numer domofonu) mam obiekcje - no bo ile można.....
ale schody fajne, cóż zrobić.... podobno jedyne takie w wawie (Ursynowiak Pank tak twierdzi).
no fajnie fajnie, a co ze zdjęciami ? :)
Jak dla mnie to banał i sztampa.
To samo miejsce pokazane biliard razy z użyciem podobnych ( lub tych samych) do "warsztatowych" akcji i tekstur w PS-ie.
Pozy - szablon,można wyciąć otworek na głowę i klepać seryjnie,jak starego konia batem.
Ostatnie -oczy bolą,jak się próbuje skupić wzrok na twarzy młodej.
...niedługo każdy będzie miał takie zdjęcia w folio.
Szkolna wprawka.Nuda.