Bo jedna sonda jest tylko na max 10 pól.
Właśnie się zdziwiłem, że tak mało osób nadesłało fotę na tak prosty temat. Lenistwo czy przerost ambicji?
Wersja do druku
Bo jedna sonda jest tylko na max 10 pól.
Właśnie się zdziwiłem, że tak mało osób nadesłało fotę na tak prosty temat. Lenistwo czy przerost ambicji?
Hmm... to faktycznie moze utrudnic zycie... i rozumiem ze nie da sie tego zmienic, albo sa jakies wyzsze przeslanki dlaczego nie mozna (bo tak ;-)
W takim razie wystarczylo by zrobienie tak jak w przypadku fotografi miesiaca, dwie sądy i po klopocie.
Zreszta, to byla tylko taka luzna sugestia. Sadze ze w takiej formie udzial byl by latwiejszy a i ilosc prac moze wieksza.
Kolejna sonda będzie jak ta się skończy?
Uwazam ze to bardzo dobry pomysl.
W tej chwili i tak polowa bioracych udzial ma co tydzien jakies przeszkody w nadsylaniu prac.
Jezeli pierwsza dziesiatka jest tylko punktowana to nie ma znaczenia ile osob nadesle swoje propozycje. Wystawisz "Y" x ilosc ankiet.
Jezeli do fotografii miesiaca przychodzi np 19 prac - to pamietaj ze forumowicze i tak maja na to miesiac zeby cos podeslac. A nie tydzien.
Nie spodziewalbym sie zalewu pracami.
Ale nie jesteśmy w stanie nałożyć ograniczenia 1 głosujący = 1 głos.
No i?
Ten sam problem dotyczy zdjecia miesiaca - jakos z tym wszyscy zyja ;)
Wypadałoby usunąć exifa z 1 fotki.
Problem jest taki, że jak ktoś zagłosuje w obu sondach, na najlepsze zdjęcie w każdej z nich, to zdjęcie na które zagłosował w drugiej sondzie może się okazać gorsze, niż któreś ze zdjęć na które nie mógł zagłosować w pierwszej sondzie.
Example : (liczby to "dobroć" zdjęcia) :
Sonda 1
3
5
6
7 < głos
1
Sonda 2
2
1
3
4 <głos
2
W pierwszej sondzie były zdjęcia o wartościach większych, niż najlepsze zdjęcie z drugiej sondy (5>4, 6>4)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! ŁĄCZENIE !!!
A exifa nie przypilnowałem tym razem. Założyłem, że jak na pierwsze dwa wszyscy dobrze wysłali, to i teraz.
Twoja "dobroc" zdjecia to pojecie wzgledne - czysto subiektywne.
Maja je ocenic glosujacy.
Jak zdjecie jest dobre to wygra.
Za duzo wkladasz matematyki do glosowania.
Po co utrudniac to co takie proste?
Jest temat, jest termin, sa zainteresowani, sa zdjecia, jest ankieta, jest glosowanie, jest zwyciezca.
micles, będzie sonda?