sigma to jest super obiektyw pod względem jakości zdjęcia, tylko af i jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia
Wersja do druku
sigma to jest super obiektyw pod względem jakości zdjęcia, tylko af i jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia
Miałem ten sam dylemat. Po długich rozmyślaniach i dylematach kupiłem wspomnianą wyżej Sigmę. Kupiłem używkę na Allegro, z gwarancją. Wcześniej oczywiście wypytałem sprzedawcę, poprosiłem o przykładowe sample i po kilku dniach zastanowień zdecydowałem się na zakup. Pierwsze wrażenie - pozytywne. Nie zaobserwowałem problemów z BF/FF, AF też działa dobrze. Obrazek na pełnej dziurze w pełni akceptowalny. Więcej będę mógł powiedzieć, gdy znajdę czas na pstryknięcie kilku bardziej ambitnych fotografii. Możliwe, że już jutro :)
Cichy9 - zaprezentuj później jakie zdjęcia wypluwa puszka w połączeniu z tą sigmą ;)
Mam taka prośbe do posiadaczy Ef 28/1.8USM przebywających w Warszawie. Czy znalazłby się ktoś życzliwy i pozwolił podpiąć obiektyw pod moją puszkę?? Z chęcią bym zrobił kilka zdjęć, może to by pozwoliło podjąć decyzję które szkiełko zanabyć :)
Udajesz się do pierwszego lepszego sklepu w, którym jest szkło - podpinasz i testujesz ;)
Mam 28/1.8 i uważam że to obiektyw wart swojej ceny. Podoba mi się obrazek i cichy AF. Jest lekki.
Rozważałem, który z nich wybrać i kupiłem 17-40L. Polecam ;)
To nie jest wyjście. Miałem od początku przesiadki na Canona 17-40 i mam nadal. Bardzo lubię to szkło, ale f4 sprawiło, że i tak zakupiłem 28/1.8 i jestem zadowolony.