Hmmm... Te ostatnie IMO są całkiem spoko w porównaniu do innych "mistrzów" tego wątku
Wersja do druku
Hmmm... Te ostatnie IMO są całkiem spoko w porównaniu do innych "mistrzów" tego wątku
Tak też właśnie zauważyłem. Niektórzy zaczynają podawać linki chyba już dla samego podania. Nie zaprzeczam, że istnieje partactwo ale tu trzeba chyba rozgraniczyć zupełny brak umiejętności fotografowania a swoisty sposób widzenia tejże. Jeżeli ktoś sprzedaje spaprane technicznie fotografie, to to jest po prostu skandal. W innych przypadkach proponowałbym powstrzymać się od tak radykalnych wypowiedzi. Ci ludzie zarabiają na fotografii. Jeśli mają klientów, to znaczy, że jest na to co robią popyt, a więc trzeba to robić i tyle. A tak w ogóle, to proponowałbym aby ci, którzy chcą kogoś krytykować zaczynali: To są moje zdjęcia ślubne.... a teraz popatrzcie jak kaszani ten gość...
Dziś takie coś znalazłem. Naprawdę zastanawiam się jak ta, kompletnie źle skomponowana, zniekształcona fotka może się podobać państwu młodym...
Też tą fotę komentowałem na CF. Ale widocznie się podoba.
Kurde prawie jak moja :-O - na blogoslawienstwach czesto robie na 20mm-FF tyle ze trzymam poziomy kadr, w malym pokoju mozna miec cala rodzine w komplecie. Na podlodze zawsze lezy drugie body z 50mm jak sie trafi wyjatkowy uscisk i wzruszenie.
Wada ww. kadru jest to ze fotograf nie przykucnal - bylyby mniejsze przerysowania, no i poziomy kadr zlapalby osobe na wozku inw.
Na koncu przesadzacie juz w tym watku ;-)
http://www.fotograf-wesele.pl/fotogr...zawa_f595.html
Musicie przeczytać co o sobie pisze...:shock:
...a później obejrzyjcie zdjęcia...:roll:
...i na koniec zobaczcie ile bierze:shock:
Wszyscy znani Wam fotoreporterzy ślubni nie mają szans....;-)
To jest pewnie na specjalne zamówienie Nationala zrobione
Bezczelność ludzka nie zna granic...
To jest pewnie na specjalne zamówienie Nationala zrobione
Bezczelność ludzka nie zna granic...
E tam, fajne zdjęcie (jako zdjęcie pochwycone na ulicy). Chociaż gdybym zapłacił za takie zdjęcia takie pieniądze to może byłbym mniej zadowolony ze ślubnej sesji.
w ten weekend mialem przyjemnosc uczestniczyc jako gosc na weselisku w jednej z mniejszych miejscowosci. Z uwaga obserwowalem prace wynajetej Pani foto-wideo.
Okazalo sie, ze Pani swiadczy uslugi full serwis - pracuje jako kierowca i wynajem auta - calkiem przyjemne bmw :), do tego na sztywno na stelazu na ciele jakas ladna kolorowa kamerka chyba jakis samsung, w drugiej rece canon 350D, aaa oczywiscie z kitem :). Najciekawiej bylo na sali balowej, Pani na statywach miala ustawione 10 x 500W halogenow a'la obi czy castorama, z racji, ze sala byla niewielka, jak odpalila ta swoja iluminacje to bawiacy sie weslelnicy, doslownie plyneli. Coz, Pan mlody, nie ukrywal, ze podstawowym kryterium wybor tej Pani, byla cena :/. Z niecierpliowscia czekam, az zobacze efekty jej pracy, lecz zgodnie z zasada, jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego, rewalacji nie oczekuje.