Osz kurczę nie wiedziałem, że będzie takie zainteresowanie. Zaczynam mieć tremę :mrgreen:
Wersja do druku
Ja moge poczytac do poduszki, na razie nie jestem przekonany do Sony, z brakiem 1-2 szkiel w RF jakoś sobie radzę.
Nikt nikogo przeciez nie zmusza do niczego,ale jakies porownania i opinie uzytkownikow na pewno poszerza horyzonty,a reszta ma swoją głowę i sama moze podejmować decyzje i tyle..
ja również nie ma zamiaru zmieniać systemu, kiedyś dość dawno temu kupilem 6D i przestałem gonić króliczka bo ten korpus wystarczał do zdjęć jakie robię, mój aktualny korpus swoimi możliwościami znacząco przekracza moje potrzeby więc nie mam żadnego parcia na zmiany - ale to nie będzie mi przeszkadzać w czytaniu porównań bo WinSho raczej nie ma zapędów ewangelizacyjnych i nie będzie wieszczył końca świata canona.
Ano właśnie :evil: Jak na razie daleko mi do euforii z tytułu nowego nabytku, który zresztą zwróciłem w ramach rękojmi, i czekam na naprawiony, lub na lepszy egzemplarz.
O ile w przypadku 7D II jestem święcie przekonany, że mogę na niego liczyć w każdej sytuacji, i tylko zbiegiem okoliczności może coś nie wyjść, a bardzo dużo zależy ode mnie, a nie od aparatu, to w przypadku R7 zdanie się na jego automatyczne funkcje AF jest takim totolotkiem, że w w wielu sytuacjach w ogóle nie wiem, czego się spodziewać, ale w pewnych konkretnych okolicznościach już wiem, że da ciała, co z 7D II by nie miało miejsca.
I pożegnania się kończą gdy wpada dobry rabat....
Mnie wcale nie musi. Obiektywy EF jakie posiadam działają dobrze jako kundle przypięte do Sony więc żadnej motywacji nie mam by coś nowego kupić od Canona.