Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Fajne te ptoki:) oba doświetlone?
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Fajne te ptoki oba doświetlone?
Jeśli pytasz o 284 i 286 to tak, obydwa z lampą. Krótko mówiąc przy tych odległościach ( 4-6 metrów ) zdjęcia z lekkim doświetleniem lampą są lepsze. Bezapelacyjnie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Krótko mówiąc przy tych odległościach ( 4-6 metrów ) zdjęcia z lekkim doświetleniem lampą są lepsze. Bezapelacyjnie
To jednak muszę zakupić szperacz wojskowy ;)tu znalazłem definicję i mi się spodobała ;)
Szperaczami nazywane są także specjalne latarki elektryczne â dalekosiężne lampy przenośne o dużej sile światła (światłość takiej lampy sięgać może kilku milionów kandeli, strumień świetlny może mieć kilka tysięcy lumenów, a zasięg snopa światła przekraczać może 1,5 km), zwykle zasilane z własnych baterii bądź akumulatorów.
Lub coś takiego ;)
https://www.youtube.com/watch?v=-JVqRy0sWWY
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
To jednak muszę zakupić szperacz wojskowy tu znalazłem definicję i mi się spodobała
Szperaczami nazywane są także specjalne latarki elektryczne â dalekosiężne lampy przenośne o dużej sile światła (światłość takiej lampy sięgać może kilku milionów kandeli, strumień świetlny może mieć kilka tysięcy lumenów, a zasięg snopa światła przekraczać może 1,5 km), zwykle zasilane z własnych baterii bądź akumulatorów.
Mam takiego Led Lensera. Ale ma zasięg tylko 300 metrów. Trochę mało:)I chyba kolor światła trochę nie ten.
--- Kolejny post ---
287
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Krótko mówiąc przy tych odległościach ( 4-6 metrów ) zdjęcia z lekkim doświetleniem lampą są lepsze. Bezapelacyjnie:)
Szczególnie widać to przy zdjęciach czarnych ptaków, na przykład kosa. Umiejętnie dobierając doświetlenie, można uzyskać piękny rysunek czarnych piór i równocześnie prawidłowo naświetlone otoczenie.
Ostatnie jak dla mnie ma zbyt dużo zielonej poświaty.
Wiosna idzie to i zielono jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sajmon92
Ostatnie jak dla mnie ma zbyt dużo zielonej poświaty.
Pewnie powinienem napisać że taki był mój zamysł:)Zdjęcie obrabiane wieczorem, nie widziałem poświaty. Teraz widzę też że trochę za ciemne.
Myślałem że zdjęcia robione z kilku metrów nie mogą być już lepiej trafione, ostrzejsze. Myliłem się:) Wystarczyło użyć punktowego AF. No i lampy oczywiście:)
288
289