A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.
Printable View
coś jest nie tak
ja jak wyjmę baterię to lcd jest taki sam
co prawda nie filmuję i nie używam LV ale to chyba nie ma znaczenia
Canon po prostu chce by ludzie kupowali po 10 akumulatorów. :) Kasa, przychody, zyski... Taka sytuacja. :)Quote:
A teraz canon w instrukcji jak i kiedyś zaleca aby wyjmować baterie jeśli aparat nie będzie dłuższy czas używany.
3 czy 5 lat oni go robili? Bo wyszedł im lekko spartolony. :)
No spartolony jest :) Robiłem ostatnio sporty psie, normalnie z takich eventów miałem z 50% odrzutów. A z 5dIII zdjęć, które nie idą do kosza jest więcej i mam więcej roboty z obróbką :P
EDIT:
PoulN, może tryb video tak ssie, na servo z IS spokojnie 500 fot natrzaskałem.
Sorry, że tak post pod postem, ale może to być ważne dla użytkowników.
Mam baterię Phottix Titan 2000mAh, gdy używałem z 5dIII i FW 1.1.3 okazjonalnie pokazywało mi, że jest bliska rozładowania mimo, że była pełna. Wyłączenie/włączenie aparatu załatwiało sprawę. Z softem 1.2.1 jest inaczej. Przy włączeniu aparatu wyrzuca wiadomość "Communication with Canon LP-E6 battery is irregular. Continue to use this battery?" i po OK sprzęt startuje. Jednak w battery info widnieje "unknown battery" i nie da się jej zarejestrować. W niczym mi to nie wadzi (na razie) i podaje czysto informacyjnie, może ktoś też używa takiego zamiennika.
Jakieś dziwne rozładowywanie baterii to partactwo. :P A poza tym nadal pewnie z 1% aparatów ma walnięty AF lub skoszone czujniki. :) Plus pewnie jeszcze kilak rzeczy by się znalazło, jakby być czepliwym. :PQuote:
Znaczy się co wyszło spartolone? Jak się Ciebie czyta na forum to zdajsie wszystko co ma napis C na obudowie takie jest .
Hmm, w sumie caly czas mam podpiete 17-40, poobserwuje sprawe dokladniej, moze złudne subiektywne "odczucie" wskaznika w % skali, a to że podczas krecenia video żre to.. cóż chyba norma, takie czasy, tylko z tym "postojowym" spalaniem mnie zaciekawiło.