Na DPR był artykuł dotyczący wrażeń z nowym AF z 5DMkII. Odczucia nowych użytkowników porównywano z efektem placebo - generalnie wszyscy czekają na miarodajny test w kwestii polepszenia AF w nowej piątce.
Wersja do druku
Gandini z allegro już ma http://www.allegro.pl/item494737399_...ar_markii.html
Nowart ma jeszcze taniej.
No patrz... A pan z Canona mówił, że to dokładnie ten sam układ.. I na naszą prośbę dwa razy to potwierdzał.
Komu tu wierzyć? :mrgreen::mrgreen:
A co do mojego wizualnego porównania aparatów. One po prostu przez 10 minut leżały obok siebie i wnioski same się nasuwały.
Marku, Ds2 szumi sporo mniej niż 5D, Ds3 jeszcze mniej.. Aparat trzeba poznać, zanim się powie takie rzeczy..
No dobra, zrobiłem troszkę zdjęć porównywalnych, Niedźwiedź dzielnie mi pozował, więc wnioski dodatkowe na szybko :
poza tym, co już mówiłem - szumy bez szału. Nie ma, jak wziąć do ręki obydwa aparaty (mk1 i 2) i porównać bezpośrednio na tych samych ustawieniach :)
No więc mk2 szumi ociupinkę mniej, ale nie jest to różnica wydaje mi się nawet 0,5 EV. ISO 3200 nie różnią się zbytnio. A 6400 na mk2 szumi już dość sporo. Zresztą popatrzcie sami, co ja tu będę gadał.
No, teraz to wzorowo wykonales. I widac co powinno byc widac.
Cichy,
czy przy sRaw szumy są takie same jak przy "dużym" rawie czy może widać jakieś różnice?