Kolejny wielbiciel odwoływania, a do tego link do aukcji powiesił na naszym forum.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1218140572
Wersja do druku
Kolejny wielbiciel odwoływania, a do tego link do aukcji powiesił na naszym forum.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1218140572
@up Jeżeli to nie jest ustawiane (to nie jest jakiś znajomy sprzedającego), to kupujący powinien iść do sądu z takim czymś i kupić obiektyw za tą kwotę, którą wylicytował - 1zł. Może jednego sprzedającego oduczyłby odwoływać aukcje z byle powodu.
Dziwi mnie trochę, że tak Was oburza odwoływanie ofert i kończenie aukcji przed czasem. Chyba normalne, że jak ktoś z forum do mnie przyjedzie i będzie chciał kupić poza allegro to się zgodzę by prowizji nie płacić. Na aukcji bym napisał że uszkodzony by nie łamać regulaminu za bardzo ;-)
Dla mnie nie ma nic dziwnego w kończeniu aukcji przed czasem :roll:
Oprócz tego, że oszukany zostaje portal aukcyjny, bo nie dostaje należnej mu prowizji to faktycznie - nic złego.
A ja uważam, że wcześniej trzeba podjąć decyzję - sprzedaję na Allegro i decyduję się na jego regulamin i prowizje, albo poza nim i szukam kupca na własną rękę np. poprzez ogłoszenie na forum. Nie można jednocześnie zjeść cukierka i mieć cukierka.
Oszukanie allegro to jedno, ale na lodzie często zostaje potencjalny kupujący, który licytuje przedmiot, a np. na godzinę przed końcem aukcji dowiaduje się, że nieaktualne, bo ktoś się rozmyślił. Kpina.
Dlatego ja nie lubię licytować, bo cwaniaków nie brakuje i nie tylko sztucznie podbijają ceny, ale też robią takie "myki" jak ten powyżej. Jak jestem na coś zdecydowany szukam satysfakcjonującej mnie oferty "kup" teraz omijając nieprzyjemne sytuacje.
Zapomniałem, że tu sami "uczciwi" - szkoda że tylko na forum ;-) Lepiej być szczerym niż prawić pseudo morały :x
Oszukany portal aukcyjny - hehe
Polak musi kombinować - takie życie !
Szanowny kolego maki1000!
Nie oceniaj ludzi swoją miarą. To, że Ty nie widzisz nic złego w kombinowaniu i oszukiwaniu nie oznacza, że każdy taki jest.
EOT.