Taka możliwość istnieje jedynie w aparatach z elektronicznym wizjerem (czyli nowsze aparaty Sony i bezlusterkowce wyposażone w wizjery EVF).
Wersja do druku
jest to fizycznie niemożliwe:
http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1328453
opinia o 6D łącznie z fotkami
Zauważyłem, że raz na parę godzin aparat po wciśnięciu spustu nie wybudza się od razu, tylko po 2-3 sekundach. Co mnie bardzo zdenerwowało, bo w życiu czegoś takiego nie widziałem.
Myślałem, że to wina nieoryginalnego gripa, ale bez też się to wczoraj zdarzyło.
MK3 vs MK2 to nie jest drastyczna różnica w szumach. Jest zauważalna, ale nie rewolucyjna.
No to płaci się za lepszy AF, czy może też za to, że nie trzeba się "przyzwyczaić do wszystkiego"?
Podpowiem Ci jeszcze, że w cenę MK3 wliczone są nieodszumiane RAW'y..
Jezusie, skończą się wreszcie ta przepychanka ? Przecież to dziecinada. Za co się płaci? Płaci się za sprzęt o klasę wyższy:
-lepszy AF,
-trwalsza migawka (wg. deklaracji producenta),
-szybsza migawka,
-szersze autoiso,
- sync z lampami do 250,
- dla kręcących filmy lepsze funkcje video (nie znam się na tym)
że nie wspomnę o takich drobiazgach jak szklany ekran zamiast plastiku i inne pierdoły różniące sprzęt profi od amatorskiego.
Ale czy to zmienia fakt że 6d to świetny aparat? Ma też parę funkcji których nie ma 5d, a które są fajne dla amatora. Czy naprawdę posiadacze 6d zamiast robić świetne zdjęcia muszą ciągle się utwierdzać , że dobrze wybrali?
Aha, dlaczego to napisałem? Bo wchodzę w ten temat regularnie aby przeczytać coś ciekawego, a tu w kółko to samo: nie warto płacić za 5d. Mantra życiowa posiadaczy 6d.
To ja powiem tyle: zrób takie zdjęcie na 12800 ISO na 5D Mark II :-)
"Canon 6d - teraz już naprawdę oficjalnie " To ja utraciłem zdolność czytania ze zrozumieniem.
:(