Odp: [słowiczek]zdjęcia...po prostu
Jako niepoprawny eksperymentator używałem też
Hanimex 300
a tu fotka z tego obiektywu:
dziś obrobiłbym to dużo lepiej
Zeiss 200mm f2,8 to jest szklo godne zakupu xd tylko wazy ze 2kg :D ostry, kontrastowy i calkiem ladny bokeh!
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Można?:) Można;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Zeiss 200mm f2,8 to jest szklo godne zakupu xd tylko wazy ze 2kg :D ostry, kontrastowy i calkiem ladny bokeh!
enna tyle ważyła, gdyby była ostra, zmieniłbym statyw lub głowicę na kulową. Kombinacja ogniskowej i przysłony podpowiada niemały wydatek;)
Szkieł M42 jest cała masa, ale wyszukać to COŚ dla siebie - to niełatwe zadanie.
Stare zoomy mogą się trafić całkiem mydlane i takie zwykle są z cyfrakami.
Może warto popróbać stałki SONNAR 300 mm albo Tokina, Takumar 300, pomyśl nad czymś takim.
Ja już mam wizję jaki tutaj będzie wysyp zdjęć jak słowiczek odzyska aparat ;) Nie mogę się doczekać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Może warto popróbać stałki SONNAR 300 mm albo Tokina, Takumar 300, pomyśl nad czymś takim.
W tą stronę myślę. Dobre opinie zbiera też tair 300 z bardzo zmyślnym sposobem ostrzenia.
Boogie, gdybym miał ze szkieł to, co bardzo chcę, zamieszkałbym w lesie na jakiś czas:D
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
Zeiss 200mm f2,8 to jest szklo godne zakupu xd tylko wazy ze 2kg ostry, kontrastowy i calkiem ladny bokeh!
Ta.. żeby tylko nie kosztował 319 € :)
Zeiss Jena 200mm f2.8 MC a Gatteo - Kijiji: Annunci di eBay
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Boogie, gdybym miał ze szkieł to, co bardzo chcę, zamieszkałbym w lesie na jakiś czas:D
Ja mógłbym już teraz, byle tylko znajomi mnie często odwiedzali :)
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
i UWAGA!!!
ORZEŁ
133
nie śmiać się...
ja proponuję to jako Twój awatar :mrgreen:
miło się dowiedzieć jaka jest różnica między kosem a panią kosową, a tak ciekawi mnie jak się nazywa faktycznie samica kosa :roll: