Ma zauważalną podłużną aberrację chromatyczną. Lipa lekka. Bokeh ładny. Raczej nie będę rok czekał na to szkło. :)
Wersja do druku
Ma zauważalną podłużną aberrację chromatyczną. Lipa lekka. Bokeh ładny. Raczej nie będę rok czekał na to szkło. :)
Hmm, ale bokeh to ma byle jaki :/ Ostrość też nie ta co w Otusie, a aberracje to już bardzo duże w porównaniu doń.
http://3zgehi1uaxi23dphbrgqa50r6z.wp...c-at-f-1.4.jpg
Patrząc na te fiolety i cenę 3490zł
Moja C50 1.4 nadal będzie robić piękne zdjęcia ;)
No i czar prysł...
A takie były już ochy i achy :D
Wytalkowane z GT-I9100
Jakby ktoś podpisał, że sample są z wersji I to pewnie nie zorientowałbym się. Wychodzi na to, że dopłata 2500zł za prawdopodobnie lepszy AF.
na mnie te pierwsze zdjecia tez jakos wrazenia nie robią strasznego.. jest dobrze, ale czy szał.. jak ktoś chce to nizej wrzucam 4 zdjecia z obecnie posiadanej sigmy 50 1.4 HSM, którą miałem sprzedać ale sie w obecnej sytuacji waham, sample wyłącznie na 1.4.. różnica nie taka straszna chyba..
LINK
Jeszcze jeden linku z porównaniem z 50 1.4 canona Gear for Image :: Sigma 50mm f1.4 DG HSM Art Review
Miał być Otus killer a jest ledwie 50USM killer :) Chętnie zobaczyłbym porównanie z poprzednią wersją Sigmy.
a w styczniu w media markt w bielsku był nowy 50 1.2l za 5300zl - nie kupowałem bo czekałem na sigme. Teraz żałuję.;/