Ale właśnie 7D ma idealny rozmiar, przynajmniej dla mnie ;-)
..i tu już wchodzą subiektywne odczucia.
Wersja do druku
wczoraj o tym samym pisałem, że wielkość jest porównywalna do 7D. Różnica to tylko 3 mm w głebokości i szerokości bo wysokość do pokrętła jest ta sama 111 mm, więc różnice te są niewielkie.
Sam posiadam 7D i dla mnie jest oki z ergonomią i z trzymaniem body, a dłoni malutkich nie mam.
Dla mnie 6D mógłby być taki sam bądź nawet większy od niego o te kilka mm.
Na wadze musieli troche zaoszczędzić też bo różnica 160 gram bo tyle wychodzi z baterią pomiędzy nimi
(760 g i 920 g). Dla mnie to body jest w sam raz i aż takie małe nie jest jak to niektórzy porównują w newsach. Jak na aparat amatorski to jest bardzo dobra wielkość.
Co do rozmiarów to też myślałem że mniejszy. No ale tu się nie zaszaleje - pryzmat i komora lustra robią swoje.
dalej ucialem, w ramach czyszczenia OT. akustyk
Pytanie, może ktoś wyczaił, czy aparat automatycznie koryguje aberracje obiektywów w body?
body koryguje automatycznie aberracje chromatyczną co można zauważyć po samplach tych ze stronki canona jak wrzucisz do dpp. Sample są z 3 wersji firmware 4.0.1, 3.5.2 jak i 3.4.2. Czytałem o tym na stronce canon gdzie jest mowa o procku DIGIC 5+ http://www.usa.canon.com/cusa/consum...dName=Features
tak z innej beczki: Photokina 2012: profesjonalna lustrzanka czy aparat dla amatorów? Canon zaprezentował model EOS 6D
jest napisane, ze cena wejsciowa to 8600 PLN. oczywiscie, nie ma gwarancji, ze nie kopiuja tego typu informacji z CB 8-) lub podobnych forum, o rownie wysokiej wiarygodnosci oszacowan cenowych :)
no ameryki to nie odkryli bo o tym to była mowa od 272 posta, że 2099 euro.
Pisałem, że coś w tych okolicach będzie i na fotoblogia.pl też piszą o 8600 zł. Wczotaj takie ceny były już widoczne. No do grudnia jeszcze troche czasu jest, więc może się zmienić cena.
Pewnie wszystko z forum biorą bo my jesteśmy wiarygodnym źródłem:) i trzeba będzie teraz pisać mniejszą cene. Pozdro
No a czy te dywagacje na temat cen nie są przypadkiem wywoływaniem deszczu? Wieszcze wołają 8600, 9000 a marketingowiec wypełnia tabelki żeby wstrzelić się właściwie w rynek. Może więc równajcie w dół niż w górę (dla własnej korzyści a nie na zgubę) ;).
ja tam wierzę, że cena będzie na poziomie 5999 zł dla nas jako amatorów. Myślę, że taka cena jest bardzo dobra i kusząca jak za taki sprzęt taniej pełnej klatki:). Canon powinien brać to pod uwagę i czytać fora bo robi sprzęt dla nas klientów, a nie dla siebie:smile: Każda sugestia jest ważna w tej dziedzinie:).