-
pierwsze sesja za sobą 1000Ws i 500setki starczyły w zupełności a czas ładowania tylko raz dał o sobie znać ze trzeba czekać. tak ustawienie poprawka mocy i gotowy do następnego strzału. fakt na dwóch fotografów to czas za długi ale kto tak sie bawi, choć myślę nad zdalnym wyzwalaniem aparatu drugim aparatem, zysk jeden błysk a dwie fotografie z różnych miejsc.http://dl.dropbox.com/u/706522/_MG_8850smetek_2.jpg
-
Smetek-FAF - efekty pokaż nie backstage.
-
W sumie niby było to do przewidzenia ze tak to sie skonczy... ale ... czy ktoś sie orientuje gdzie oprocz Milso można dostac Ranger Quadra? Faktura jest niezbedna ... Moze gdzies w EU jesli w PL nie ma? Bo Milso kaze sobie czekac na sprzet od 2 do 4tyg ...
-
w B&H są albo na Amazonie
-
-
Ale zdaje sie ze to sa sklepy hamerykanskie? Za duzo chrzanienia sie z clem, podatkami itp. Wolal bym po prostu kupic to gdzies w EU, skoro u nas jest tylko Milso.
Dzieki za linki. Jeszcze pytanie techniczne - przy zakupie z innego kraju obowiazuje mnie cena netto?
-
Jak masz vat ue i firma ktora sprzedaje tez
to wtedy cena netto
ale tak sobie przypomnialem ze warehouseexpress nie dostarcza do Polski (przynajmniej nie dostarczal rok temu w maju)
Mysle ze najlepiej poszukaj na stronie elinchrome
-
z innego kraju w uni czy nie uni. Bo jak kupujesz np w usa to moze byc tak ze US doliczy sobie Vat i clo. Vat mozesz sobie odliczyc a clo to ok 3-7% nie wiem jak to policza bo na aku zdaje sie jest 7%, a na lampy 3%. W unii nalezy miec euro nip (zalatwienie to ponoc formalnosc. Do nipu jest dodawane Pl-) tylko warto pogadac z ksiegowa bo chyba sie wtedy inaczej rozlicza z US.
-
Czacha. na początku wątku podawałem namiary na holenderskiego dystrybutora. napisać , zadzwonić, podpytać.wysyłają do PL. jeszcze 2 tyg temu mieli quadry.Ceny podobne do PL. jesłi masz NIP EU to oczywiście dostajesz na fakturze netto.
co dalek
trzeba dokupić adapter na standardowy bagnet eilinchroma /250 zł. / a pod to to już co tam chcesz. Ja mam lastolite bo są najwygodniesze do składania
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to ten dystrybutor http://fotoflits.nl/
ja co prawda kupowałem w milso ale też zamówiłem ten zestaw w styczniu wiec spokojnie mogłem czekać na dostawę. uprzedzali że bedzie długo.
No i oczywiście bierz glowki A. róznica w cenie niewielka a 1/6000 może sie czasem przydać
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, i niedawno wypuścili ringa do quadry. cena w sumie nie zabija. 399 euro .
-