Witam jestem nowy na forum :) I tak rzucił mi się ten wątek w oczy :) Czy jest możliwość aby kiedyś przyłączyć się do wspólnego focenia z wami ? Jestem początkujący ale chęć do nauki jest. :)
Wersja do druku
Witam jestem nowy na forum :) I tak rzucił mi się ten wątek w oczy :) Czy jest możliwość aby kiedyś przyłączyć się do wspólnego focenia z wami ? Jestem początkujący ale chęć do nauki jest. :)
to jak??? najbliższy piatek około 18 plac artystów...........
Z chęcią, ale o 18 jest wernisaż w Muzeum Historii Kielc (wystawa foto).
Więc jeśli już, to pewnie w okolicy 18.30 bym dołączył.
Pzdr.
ja nie dam rady - muszę się wyspać przed podróżą do Piestan :)))
Plener Kurozwęki
http://www.artforum.art.pl/viewtopic...=1861&start=60
"Spotykamy się o godz. 9,00 przed punktem poboru opłat (proszę o punktualność bo potem mogą być problemy z biletami), podpisujemy listę, płacimy po 15zł za specjalny bilet - opaskę na rękę będzie to forma pakietu (pałac, safari, zwierzyniec, kiełbaska) wykupienie tego biletu w kasie upoważnia do wielokrotnego korzystania z wejścia do pałacu i pozostałych atrakcji.
WAŻNE ! o godzinie 12.00 zbiórka przy wiacie, w celu odebrania kiełbasek i uczestnictwa w obiado-ognisku.
Dojazd jak i powrót z Kurozwęk na własną rękę. Przewidywany czas pleneru 9-14. Oczywiście bez żadnego problemu można zostać do samego wieczora jeśli ktoś chce.
Poplenerowa wystawa wraz z konkursem odbędzie się w innym terminie uzgodnionym na plenerze z właścicielami zespołu pałacowego w Kurozwękach. Z tego co się dowiedziałem wysokość jak i ilość nagród zależeć będzie od ilości prac dostarczonych na wystawę, więc prosiłbym każdego o zrobienie zdjęcia dnia :) Zapewniam, że będzie o co walczyć.
Prognoza pogody na niedzielę przedstawia się pomyślnie, wiec do zobaczenia na plenerze."
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt. Wybierają się ludzie z JTF, co-arto, ckfoto, STPF.
ja mam zdjęcia z Kurozwęk to mogę kilka podrzucić :)
Plener Cmentarz Stary Kielce odbędzie się 11 września wraz z Stowarzyszeniem Ochrony Dziedzictwa Narodowego w Kielcach,
Po plenerze zostanie wybranych 40 zdjęć które zostaną pokazane przy drodze na cmentarz stary w Kielcach
oraz w serwisie internetowym (tu pewnie będzie więcej)
Celem jest pokazanie cmentarza od innej strony - od strony historii ludzi którzy tam spoczywają, stanowiac historie miasta.
Dodatkowo ma to ułatwić zbieranie pieniędzy na renowację starych pomników -.
Jeżeli uda się w przyszłym roku i następnych projekt będzie obejmował inne świętokrzyskie cmentarze
docelowo serwis ma funkcjonalnie , merytorycznie zawierać podobne treści:
http://www.starycmentarz.pl/
Kielce - odnoszę takie wrażenie - to jakaś przeogromiasta metropolia jest !
Widzę że problem spotkania się wspólnie na foty dotyczy też i braci z pod znaku C. :-)
Na forum N. to mi skrzydelka opadły po jakiś 3-4 próbach. Raz sie udało skrzyknąć - no ale raz to chyba jednak nie reguła ?
Smutno trochę z tego powodu...
Nie wiem jak inni ale ja na piwo, posiedzieć i pogadać - bardzo chętnie. (o ile nie koliduje to z innymi zajęciami)
Ale jak już plener - najlepiej samotnie, lub maksymalnie 2-3 osoby.
Jeżeli więcej osób ma podobne zapatrywania w tym temacie, to może to być przyczyną trudności w skrzyknięciu większej grupy.