Ja juz szczytow gorskich ostro nie zdobywam, ale w gory sprzet i tak zabieram ;-). Co raz czesciej jednak sprzet pakuje w sakwy przytroczone do roweru + ubezpieczenie roweru i bagazu zamontowanego na rowerze (tj. aparat i osprzet).
Wersja do druku
Ja juz szczytow gorskich ostro nie zdobywam, ale w gory sprzet i tak zabieram ;-). Co raz czesciej jednak sprzet pakuje w sakwy przytroczone do roweru + ubezpieczenie roweru i bagazu zamontowanego na rowerze (tj. aparat i osprzet).
Kiszka :-( :-( gdyz szukam torby konkretne na 20d z gripem + obiektyw i nic więcej - może ktoś z Was ma jakąś propozycję (nie może być za duża)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Aż tak ambitny nie jestem jeżeli myślę o tym samym co ty - może powinienem napisać dłuższe bardziej strome podejścia gdzie trzeba sobie pomagać rękoma.Cytat:
Chciałem jeszcze aby to była podręczna torba zamiast plecaka na celowe wyjścia np. na mecz lub nawet do cioci na imieniny.Cytat:
Szkoda, że nie pasuje ale Wielkie dzięki za odpowiedź.
Jeśli ktoś szuka dobrej torby i ma niedużo kasy to polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47755448 (nie moja aukcja). Kupiłem na szybko, bo mi się graty nie mieściły na wyjazd i jestem b.pozytywnie zaskoczony. Za 119 PLN dostałem bardzo porządną torbę (mocny materiał, sztywne dno, metalowe karabińczyki) do której mieści mi się 10D z gripem i podpiętym 24-70L, całe szkło z podpisu, lampa, filtry, ładowarki etc + przypiety na górze monopod. Jak dla mnie to za taką kaskę to rewelacja.
Ja wczoraj kupiłem tą torbę: http://rowi.pl/sklep/product_info.ph...roducts_id=352
Jest super, dobre materiały, wykończenie ... Polecam.
Mam pytanie związane z zabezpieczeniem aparatu przed stycznością z wodą która w wypadku mojego drugiego hobby jest wysoce prawdopodobna. Znalazlem rozwiązanie firmy LowerPro
i szukam dla niego alternatywy .Być może ktoś natkną sie na oferte innej firmy
Miałem chęc na Ewa-Marine U-AXP niestety obawiam sie że ergonomia tego rozwiązania nie jest najlepsza
To gdzie to pytanie?Cytat:
Zamieszczone przez asknet
Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed deszczem itp., to w tej chwili chyba większość Lowepro ma już AW cover. Sprawdzone, działa. Jeśli o zabezpieczenie przed wpadnięciem do wody np. na łódce.. to chyba tylko obudowa podwodna pozostaje :)
Moze podwodna obudowa do nurkowania? ;-)Cytat:
uff szybki jesteś :-) się mi za "szybko" wysłało :-)Cytat:
niestety aparat może być narażony na dłuższy kontak z wodą ochrona przeciw deszczowa jest wiec nie wystarczajaca ...chyba pozostaje mi tylko ten plecak LowerPro albo "miękkie pokrowce wodoszczelne " :-)
Pisz konkretnie: łódka, góry, nurkowanie? Coś konkretnego można poradzić tylko wiedząc do czego Ci to potrzebne. Szklana kula się zepsuła :)Cytat: