Co nie zmienia faktu, że według mnie i tak lepszy efekt dałoby tutaj panoramowanie przy czasie powiedzmy 1/125s czy 1/100s. Te 2 zdjęcia według mnie też nie są najlepsze.
Wersja do druku
Co nie zmienia faktu, że według mnie i tak lepszy efekt dałoby tutaj panoramowanie przy czasie powiedzmy 1/125s czy 1/100s. Te 2 zdjęcia według mnie też nie są najlepsze.
Dobrze to ująłeś 24 godziny na dobę, właśnie wróciłem z nocnego fotografowania, mała przekąska i dzisiaj okolice Sielpi – urocza miejscowość wypoczynkowa z dużą ilością okolicznych ciekawych obiektów zabytkowych.
Z tą moją porządnością to trochę nie tak do końca prawda, kiedy Waldek ma aparat w ręku.:oops:
Pewne:!: – nikogo w życiu nie skrzywdziłem, tego jestem pewien.
Stwierdziłem ostatnio, że dostaję małpiego rozumu, jak widzę nienaturalną sytuację.
Jadę bardzo wcześnie rano i słyszę syreny policyjnych radiowozów i karetek pogotowia.
Przyśpieszam i mam, jestem pierwszy – makabryczny wypadek potrącenia (zabicia) kobiety przez opla.
Łapię aparat (idiota) i jak robot robię serię zdjęć umierającej kobiety na masce samochodu z głową w rozbitej szybie, uważając jak sobie przypominam, aby wyszły dobre, ostre kadry i zastanawiając się przez moment nad f=? – tak sobie teraz przypominam.
Dostaję od policji, która przyjechała solidny mandat za złe parkowanie i słusznie – pierwsza kara.
Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
Fotki do kosza – kac moralny nadal został.:-(
Waldek! Sfotografować coś niezwykłego - dobra rzecz. Takie zdjęcie samo gada, niedostatki warsztatu będą Ci łatwiej wybaczone. Ale sfotografuj zwyczajność, spokój, codzienność - tak, żeby zachwycić - to jest zadanie!
Masz rzadki dar Człowieku - dar uczenia się od samego siebie..Cytat:
Druga kara była bardziej uciążliwa, kac moralny jak zobaczyłem fotki na ekranie komputera i myśl, co ja zrobiłem.
[/B]:-(
a ja czytam i czytam i nie wiem co powiedzieć, wiem jedno Ewa to taka nasza dobra dusza na tym forum, załagodzi, uspokoi, da do myślenia,,,,,,,,
Waldku czekam na fajne fotki, trzymam kciuki
pozdrawiam
Dzień dobry :)
Ja nadal czekam i sądzę że inni też ;)
Właśnie od rana wróciłem z fotografowania, nadal nie folguję sobie nawet na chwilę, czyniąc to z miłą chęcią.
„Perełki” odkładam w folderze na pracę dyplomową, gdzie promotorem jak wiadomo jest Janusz (jak mi wiadomo wraca - koniec tego miesiąca).
Takie tam moje strzelanki niezobowiązujące zamieściłem.
Jeśli Janusz postawi choćby słabe trzy, a umowa jest zero tolerancji, jakiejkolwiek to będę zamieszczał i wówczas z miłą chęcią bez jakiejkolwiek buty z mojej strony pokornie przyjmę krytykę chcąc polepszać swój warsztat.
Wówczas i forumowicze, ale i Janusz publicznie podda krytyce każdą z osobna fotkę.
Niewątpliwie nie tylko dla mnie będzie nauka, ale i myślę takie publiczne pranie brudów przyda się wielu innym na tym forum – nieco szkoda, że na moim przykładzie, ale niech tam.
no to czekamy :)
pozdrowienia
czekamy
Walduś?
Jak tam egzamin? Trzymam za Ciebie kciuki i bardzo jestem ciekawa wyniku :)