A jak z wydajnością prądową akumulatorów? Czy ktoś weryfikował kwestię zasilania i jej wydajności? Ile osób z problemem error99 używa zamienników?
Pytam z ciekawości.
Wersja do druku
A jak z wydajnością prądową akumulatorów? Czy ktoś weryfikował kwestię zasilania i jej wydajności? Ile osób z problemem error99 używa zamienników?
Pytam z ciekawości.
U mnie w Canonie 10d pojawia się Error 99 przy odłączonym obiektywie, braku karty. Same gołe body. Podnosi sie lustro...I nie otwiera się migawka. Czy to już oznaki, że należy ją wymienić? Ile kosztuje taka "przyjemność"?
aku naładowany na 100%
niestety jestem początkującym fotografem (jak chodzi o cyfrowe lustrzanki) i nie mam szerokiej gamy obiektywów ani kilku kart... postaram sie to jakoś załatwić i o wynikach będę informował...
pozdrawiam
a sprobuj bez karty/obiektywu
to nowe body czy od kogos?
jak ze sklepu to wymien lub przynajmniej Ci sprawdza z innym aku i karta
Moje wieszanie bylo na zamieniku i na oryginale, ale na 100% akumulator nie ma tutaj zadnego wplywu. Mnie juz serwis chcial wmowic ze to moze byc kwestia kart, ale wygadali sie ze podobno karty PLATINUM nie za bardezo chca pracowac z 400D, nie wiem ile w tym prawdy ale tak mi powiedzieli. Ja wyslalem swoje SD i nic, potestowali i odeslali.
Miałem podobny problem w 350d. Okazało sie ze migawka padla. Gdzies czytalem ze jest to blad komunikacji z obiektywem/lampa/karta etc.
Error 99 w instrukcji opisany jest jako inny błąd czyli może oznaczać wszystko. W moim przypadku w 10D była to uszkodzona migawka.
W trakcie roboty (okolo 800-1000 ujec) zdarzy sie ze zawiesi sie do 4 razy. Ale nie wiem czy w tym przypadku jest to migawka, serwis nic nie stwierdzil.
[QUOTE=Grzegorz Skiba;401735]Miałem podobny problem w 350d. Okazało sie ze migawka padla. Gdzies czytalem ze jest to blad komunikacji z obiektywem/lampa/karta etc.[/QUOTE
Gdzie wymieniałeś migawkę i ile miałeś zrobionych zdjęć?Miałeś go jeszcze nagwarancji?
Mi w 350d wyskoczył err99 trzy razy z rzędu, a za czwartym razem się zawiesił na amen. Zastanawiam się teraz co go zawiesiło? Zestaw jak w opisie plus grip delta aku 1x canon 1x zamiennik