Odp: Canon EOS R6 Mark II
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
No i dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy R6 mark II. Jeśli chodzi o moje potrzeby - nic mi więcej nie potrzeba :)
Będzie Pan zadowolony :)
Grats!
Paweł
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
No i dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy R6 mark II. Jeśli chodzi o moje potrzeby - nic mi więcej nie potrzeba :)
To tylko dlatego, że nie miałeś w rękach R3 :D po miesiącu z R3 nie byłem w stanie R62 do ręki wziąć, bo jak zabaweczka przy starszym bracie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Gratki. Też rozmawiam sam ze sobą na temat tego apdrejdu. Na razie zdania mamy podzielone :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Będzie Pan zadowolony :)
Grats!
Paweł
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Miałem już kiedyś R6m2 na weekendowych testach, to wiedziałem z czym to się je :)
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
To tylko dlatego, że nie miałeś w rękach R3 :D po miesiącu z R3 nie byłem w stanie R62 do ręki wziąć, bo jak zabaweczka przy starszym bracie :)
Tylko, że dla mnie R3 byłby przerostem do kwadratu w kontekście moich potrzeb, nie odnosząc się już nawet do różnicy w cenie... Wiem, że R3 to fantastyczny sprzęt.
R3 klasa, zaoszczędzili prawie pół kilo względem 1dx :o
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Z ciekawości - nie korciło Cię R5 w niewiele wyższej cenie?
Ja się ciągle biję z myślami czy nie lepiej dołożyć 2k do R5 aby mieć więcej mpixów do cropowania ptaków/zwierząt, zamiast myśleć kiedyś o dokupieniu R7... (bo wtedy to się trochę mija z celem).
Cytat:
Zamieszczone przez
sal
Z ciekawości - nie korciło Cię R5 w niewiele wyższej cenie?
Ja się ciągle biję z myślami czy nie lepiej dołożyć 2k do R5 aby mieć więcej mpixów do cropowania ptaków/zwierząt, zamiast myśleć kiedyś o dokupieniu R7... (bo wtedy to się trochę mija z celem).
Nie korciło absolutnie. Obrazek z R5 zupełnie mi się nie podobał. Pisałem też o moich odczuciach tutaj https://www.canon-board.info/threads...=1#post1436270
Mam R or R6 no i używam ich czasem razem żeby mieć 2 ogniskowe w reportażu. Guzikologia jest mocno różna w obu co czasem przeszkadza.
R6 mk2 będzie bliższy bo chyba największa różnica między nim a r6 to włącznik? Używa ktoś combo r6 i r6m2? Rawy są podobne kolorystycznie?
Dziwne. Takie Cyfrowe czy Fotoforma:
https://www.cyfrowe.pl/aparat-cyfrow...mark-ii-p.html
vs. Empik:
https://www.empik.com/nowy-canon-eos...,elektronika-p
10498 kontra 8088!!!??? :shock:
Niby sprowadzają z Francji. I co z tego? Jak się zepsuje to i tak oni muszą załatwić formalności / ogarnąć naprawę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
W cyfrowe w promocji kosztuje 8900 z normalną gwarancja...