RF100-500+R5II i wszystko sypię z marszu beż żadnych okopów i czatowni, a RFX2 i RF100L macro na razie grzeją tylko półę. Po przejściu z R6 na R5II możliwości tego obiektywu się potroiły. A AF jest wręcz nieporównywalny.
Załącznik 19791
Wersja do druku
RF100-500+R5II i wszystko sypię z marszu beż żadnych okopów i czatowni, a RFX2 i RF100L macro na razie grzeją tylko półę. Po przejściu z R6 na R5II możliwości tego obiektywu się potroiły. A AF jest wręcz nieporównywalny.
Załącznik 19791
Takie tam o tym obiektywie. Byłbym ostrożny.
https://www.canonrumors.com/canon-rf...sign-weakness/
W komentarzach ktoś pisze, że obiektyw się rozpadł również w czasie jakiejś prezentacji canonowej.
Ale że trzy przypadki na świecie i od razu afera?
Wiesz ile ludzi rozłupało swoje korpusy, montując paski typu Peak Design z jednej strony do obiektywu, a z drugiej do spodu korpusu?
Naprężenia bywają bardzo duże, nie żebym bronił tutaj Canona, ale rozumiem jakby były tysiące takich przypadków...
Nie wiem, nie mam tego obiektywu i nie będę miał. Mówicie o nim, natrafiłem na taką wiadomość, więc się dzielę.
Jeżeli po złamaniu okazuje się, że tak duży obiektyw jest montowany na plastiku...
Witam. Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie, a mianowicie: na czym się lepiej wyjdzie w sensie finalnej jakości obrazka po ewentualnym cropowaniu. Czy RF 100-500 w zestawie z korpusem R5 (45mp) czy lepiej do 100-500 dokupic body APSC np R7?
Dodam iż aktualnie posiadam R6 i czasem brakuje mm
... albo konwerter x1,4 z R6 działa poprawnie