Gripa jeszcze nie mam, mam od dawna zamówiony w jednym sklepie ale ciągle brak towaru, macałem go raz ale fakt że ma możliwość mocowania statywu zapomniałem :P Zatem zgadzam się ze przykręca się go raz na zawsze.
Wersja do druku
Gripa jeszcze nie mam, mam od dawna zamówiony w jednym sklepie ale ciągle brak towaru, macałem go raz ale fakt że ma możliwość mocowania statywu zapomniałem :P Zatem zgadzam się ze przykręca się go raz na zawsze.
ja czekalem w jednym sklepie, az sie nie doczekalem i poszedlem do innego w miejscu zamieszkania (wroclaw). w proline maja (mieli, bo chyba wzialem ostatni) za 299 zeta. niestety gwarancja international, ale zaryzokowalem..
Trochę późno z odpowiedzią. Brawo za spostrzegawczość dla MMM. Ja tego nie zauważyłem. Sam posiadam oryginał z gwarancją Canon PL.
PS. Podczas używania nie ma żadnych problemów. Za wyjątykiem nieprawidłowego podawania stanu naładowania ( przy założonych akumulatorach paluszkach) Problem znika gdy włożony jest koszyczek z akumulatorami płaskimi canona.
w wawie w Fotojockerze stoi jeden.. 353 PLN o ile mnie pamiec nie myli, ale pewny nie jestem. wczoraj widzialem
w FOTOPANORAMIE można za 300pln nabyć
http://www.fotopanorama.pl/product_i...roducts_id=414
Czy gripy te gripy http://www.allegro.pl/item107273903_...o_faktura.html róznią się czymś od oryginalnych ? Oszczędzać czy kupić grip od Canona ?
Różnią się elektroniką . gdzieś było na forum .Cytat:
Zamieszczone przez Voith
Bo nie wiem czy kupiń tańszy czy nie...może sie okazać ze tańszy będzie gorszy...
Bo jest, przedewszystkim nie posiada bezpiecznika. Używając jakieś podróbki akumulatorów za 30zł to ja bym się bał to kupować.Cytat:
Zamieszczone przez Voith
w poniedziałek jadę tam kupić BG-E3 razem z tamponem 28-75 - canonem 50 1.8 II :D Jak podliczę fakturę to 50mm wyjdzie mi za free bo interesuje mnie netto, a różnica między netto a brutto daje cenę 50mm :grin: :grin:Cytat:
Zamieszczone przez szycho
Szkoda tylko, że na bg-e3 będę musiał poczekać nawet do 5 tygodni bo canon polska obiecuje dostawę w ciągu tygodnia a ślizgają się z dostawami nawet po 5 - 8 tygodni !!!!:evil: :evil:
Ja zaryzykowałem i jestem zadowolony. Używam go z oryginalną baterią i jest ok. Swoją drogą, to jakiś czas temu zapłaciłem za niego 207zł :) (u tego samego sprzedawcy)Cytat:
Zamieszczone przez Voith
i ja się zastanawiałem nad "identycznym z oryginałem", ale jak poczytałem na forum, że nie ma bezpiecznika to dałem spokój i się opłacało. Nabyłem miesiąc temu oryginał w EURO za 199 PLN :D.
A ja to mam czasami fuksy małe i dzisiaj zanabyłem uczciwie oryginalny BG-E3 za równowartość 50 zł:-D
Leżał sobie spokojnie w kartonie ze sklepowymi "resztkami", tylko opakowanie miał taśmą polepione no i gwarancji mi nie dali (działa) .
Najciekawsze że 5m dalej w tym samym sklepie te same gripy stoją karnie na półce z ceną 12-krotnie wyższą ......
P.S. Zainteresowanych informuję że był tylko jeden.
Czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć gripa? Interesuje mnie jedynie oryginał, w jak najniższej cenie. Przeszukałem na Googlach 40 stron z wynikami i efekty tylko mnie dobiły... Ceny jakie spotkałem wahają się od 380 zł do 570 zł! Na Allegro nie jest dobrze, są tylko 4 aukcje, w tym jedna z zamiennikiem i reszta używane (i/lub drogie). Jak popatrzyłem w archiwum aukcji i znalazłem takie po 250 zł, których nikt nie chciał kupić, to chciało mi się śmiać. Będę wdzięczny za linki do sklepów internetowych. Miło, gdyby ktoś znalazł poniżej 300 zł. Przesyłajcie mi je na PW, żeby jeszcze ktoś mnie nie uprzedził. ;)
poczekaj na nowa partie. bedzie na pewno, bo weszlo 400d, ktore bedzie korzystac z tego samego grip'a.
a poniewaz bedzie nowa partia, to ceny pojda pewnie w dol.
Właśnie miałem o to pytać na forum... Bo to logiczne, że skoro 400D korzysta z tego samego gripa, a na magazynach się wyczerpują (a zapotrzebowanie duże) to ceny są wysokie. Liczę na to, że Canon wypuści nową partię. Pytanie tylko, czy grip do 400D będzie pasował do 350D? Bo ten z 350D do 400D tak... Nigdy nic nie wiadomo. Może go ulepszą? A może ceny gripa dalej będą wysokie, a promocyjne tylko z 400D w zestawie? OK, czyli na chwilę obecną nie kupować gripa? Nie chcę dawać za niego 500 zł, skoro mógłbym mieć niedługo 2 takie. Pozdrawiam!
Skoro EOS 400D jest już dostępny w sprzedaży, to czemu ciągle nie ma do niego gripa po normalnej cenie? Teraz nawet zamienniki Delty kosztują 300 zł!
popyt wiekszy wiec cena tez stara zasada rynkowa
Chyba okres okazji już przeminął... Wątpię, żeby ktoś sprzedawał BG-E3 na Allegro w Kup Teraz za 350 zł, kiedy obok tyle kosztuje zamiennik. A jeśli sprzedaje tak tanio, to nie wiadomo czy nie kradziony albo z ukrytą wadą. Rzadko trafiają się prawdziwe okazje - chyba że ktoś z forumowiczów CB ma do sprzedania po atrakcyjnej cenie, to chętnie zakupię. ;)
Ukryta wada? Nie sądze. Gripa sprzedawał czynny user tego forum, który nie zniknął mi z oczu po sprzedaży. Też myślałem, że okres okazji minął. Nie wykluczam, że będę sam dysponował wkrótce NOWYM gripem w cenie ok 400 złotych. Grip będzie pochodził z nowego zestawu 350 d, ktoś z rodziny zamówil i czeka, a nie potrzebuje gripa. Jeśli jest jakiś zainteresowany, proszę podesłać namiar na mojego maila. Jak tylko dojdzie do zakupu i będę miał gripa dam znać. Pozdrawiam.
m.wisniewski@elka.pl
A co z FOTOJOKERem? Przecież u nich grip kosztuje 379 brutto. W tej cenie jest cały czas w sklepie online. Wystarczy zamówić! Może to trochę potrwać, ale cena OK.
Oryginalny z gwarancją CP. Sam u nich kupowałem.
a najlepiej w jakims salonie fotojokera, ja tak kupilem za 299 :D
Ja kupiłem na agito.pl za 249 zł, ale w lutym tego roku. :D
Grip orginalny, w orginalnym pudełku, wszystko w porządku.
Kupowanie Gripa za 450 zł to nieporozumienie. To już lepiej sprzedać tą zabaweczkę i kupić 20D albo 30D. Bo i tak tego gripa kupuje się praktycznie tylko po to żeby polepszyć uchwyt. 450 zł za polepszenie uchwytu to jakiś żart.
Widziałem dziś gripa za... 569zł. Geant Kraków :)
polecam ebay'a, ale raczej nie .pl .) ja kupilem gripa za niezale 80$ i polecam go kazdemu....szczerze mowiac to niewyobrazam sobie robienia bez niego zdjec. taka niby blahostka, a zmnienia spojrzenie na swiat :)