-
Odp: [ernest319] Amatorskie początki
50 i 52 dodałbym do galerii, ale wymagają trochę poprawy. Pozostałe do szuflady.
Prostowania, podostrzenia i użycia PS/PSE w zakładce Dopasowania i Poziomy, bo takie jakieś mdłe.
Ale moim pisaniem, to się nie przejmuj - taki sam ze mnie amator :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
50 i 52 dodałbym do galerii, ale wymagają trochę poprawy. Pozostałe do szuflady.
Prostowania, podostrzenia i użycia PS/PSE w zakładce Dopasowania i Poziomy, bo takie jakieś mdłe.
Ale moim pisaniem, to się nie przejmuj - taki sam ze mnie amator :)
Amator amatora zrozumie ;)
-
dzisiejszy spacerek po Nowej Hucie.
56
57
58
59
60
61
-
-
57 fajne,
labedzie troche za "przejrzyste" chyba? :)
-
62
63
64 - troche z ostrością nie trafiłem ale i tak mysle ze warto pokazac.. (czy nie warto?)
-
Gdzie Cię to nad morze wywiało? :)
Jeśli mogę to spróbuj pokrytykować:
62 dałbym w poziomie
64 najlepsze z setu ale uciekła ostrość na nogi przez co głowa się rozmyła - podoba mi się światło. Sam go trzymałeś i robiłeś zdjęcie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bejzbol
64 najlepsze z setu ale uciekła ostrość na nogi przez co głowa się rozmyła - podoba mi się światło. Sam go trzymałeś i robiłeś zdjęcie?
tak sam trzymałem i sam robilem :) .. dlatego tez ostrość uciekła .. ale i tak uważam ze fajnie pokazać ..
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ernest319
tak sam trzymałem i sam robilem :) .. dlatego tez ostrość uciekła .. ale i tak uważam ze fajnie pokazać ..
Dobrze ze ci palca nie odgryzl...
-
Na zdjęciu 58 bardzo mi się podoba kolorystyka, jakoś tak najbardziej zwraca moją uwagę...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
HakunaMatata
Na zdjęciu 58 bardzo mi się podoba kolorystyka, jakoś tak najbardziej zwraca moją uwagę...
takie kolorowe parki mamy w nowej hucie :)
-
-
65 całkiem niezły pomysł na taką otoczkę ale mina żony taka średnia :P
-
bo żona generalnie zdjec nie lubi .. i łache robi jak zatrzyma sie na moment :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ernest319
bo żona generalnie zdjec nie lubi .. i łache robi jak zatrzyma sie na moment :)
Nie pozostaje nic innego jak tylko zmienić... żonę? Bo nie hobby przecież!
W ostateczności można robić fotki innym, fajnym babkom;)
-
ostatnio coś zielono mi..
66 dzieciaki i kadrowanie
67 zakochana para..
68 Frisbee ... :P
69 pan kaczor
70 pierwsze ustrzelone i wymęczone..
-
69 najlepsze - choć brzmi to dwuznacznie ;)
-
56 pomysłowe
64 - OK
66 w dół IMHO :słabe. A ta biała plamka ,co udaje ptaka w locie ,to hardcore ujemny hehehe
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bejzbol
69 najlepsze - choć brzmi to dwuznacznie ;)
Zysku ;) starym 70-210f4 i po 2 dniach uzytkowania to i tak chyba spoko.. tym bardziej ze ptak wyciety z kadru i wykrecony w lr.
Wysłane z mojego LG-D950 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
56 pomysłowe
64 - OK
66 w dół IMHO :słabe. A ta biała plamka ,co udaje ptaka w locie ,to hardcore ujemny hehehe
To mialem cytowac.. ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ernest319
starym 70-210f4 i po 2 dniach uzytkowania to i tak chyba spoko.. tym bardziej ze ptak wyciety z kadru i wykrecony w lr
Nie ,nie spoko. :roll: .Prawie każdy przerabiał fazę: huuura fajna fota i sio do galerii.Dziś zamieszczm 1 fotę wybraną z kilkudziesięciu lub klikuset ,a nie tę ostatnią.To nie Ty maz być zadowolony ze swojej fotki ,tylko odbiorcy , a to trune zadanie : ).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Nie ,nie spoko. :roll: .Prawie każdy przerabiał fazę: huuura fajna fota i sio do galerii.Dziś zamieszczm 1 fotę wybraną z kilkudziesięciu lub klikuset ,a nie tę ostatnią.To nie Ty maz być zadowolony ze swojej fotki ,tylko odbiorcy , a to trune zadanie : ).
Racja, z zastrzeżeniem.
Jeśli ktoś jest w fazie "fajna fota i sio do galerii" i nic nie wstawi, to nikt mu nie powie, że nie jest taka całkiem fajna. Dlatego myśle, że warto wstawiać, choćby po to, abyś mógł napisać "to hardcore ujemny" :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Jeśli ktoś jest w fazie "fajna fota i sio do galerii" i nic nie wstawi, to nikt mu nie powie, że nie jest taka całkiem fajna. Dlatego myśle, że warto wstawiać, choćby po to, abyś mógł napisać "to hardcore ujemny"
Heh ,nie pomyslałem o tym :lol: , masz rację :lol: , a na to co ja piszę, to nie patrz,
bo ja tez jestem z gatunku:fotografoman hehe :roll: .
Raczej miałem na myśli ,aby autor foty nie uzasadniał/potwierdzał subiektywnie jej jakości ani nie tłumaczył się z jej wad.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Raczej miałem na myśli ,aby autor foty nie uzasadniał/potwierdzał subiektywnie jej jakości ani nie tłumaczył się z jej wad.
Gdzie ja to słyszałem ;) Ale to dobra uwaga kolegi Zyska.Idzie w pięty ale daje do myślenia :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
To nie Ty maz być zadowolony ze swojej fotki ,tylko odbiorcy , a to trune zadanie :
Akurat w tym miejscu bym polemizował. Póki nie robi zdjęć dla kogoś na fuchę to raczej mają się jemu podobać. My co najwyżej "zrobilibyśmy to inaczej" ;)
-
Panowie.. dziekuje za uwagi ;) w zyciu juz jest tak ze wszystkim sie niedogodzi.. jednemu sie podoba drugiemu nie a trzeci ma jeszcze inne zdanie .. uwagi i wnioski jaknajbardziej słuszne ;)
-
-
71 - czy to zdjęcie (w którymkolwiek punkcie) jest ostre? Pytam, bo u mnie tego nie widzę. Za to widzę "coś" przy samej lewej krawędzi zdjęcia, słupek albo coś podobnego, czy celowo to zostawiłeś? Nocna dyskusja o ślubnych zdjęciach (inny wątek) każe także zwrócić uwagę na "kolorowe plamy" zasłaniające koguta, na pewno znajomi znajomych tamtej pani stwierdziliby, że to niewiadomoco i poważny błąd ;)
72 - mam mieszane odczucia, na pewno to zdjęcie spodobałoby się babci, gdybyś je wysłał na jej telefon, ale nie jestem pewien, czy zyska uznanie na forum foto, retusz i "upiększanie" zdjęć to sprawa bardzo indywidualna, ale jakiś śmieć albo okruszek na buzi dziecka mógł zniknąć (zależnie od podejścia sińce na nogach też)
73 - wydaje mi się, że ostrość złapałeś trochę przed czubkiem nosa
-
niestety czasem niemy wplywu na to co jest tłem fotografowanego obiektu ani tez co jest na pierwszym planie.. dlugo sie zastanawiasz czy usuwac zdjecie tylko ze wzgledu na to ze w kadrze jest niestry kwiatek czy tez kawałek slupka ( ja go nie widze) jezeli zdjeci mi sie podoba i uwazam ze jest cos warte mimo wszystko zostawiam.
Faktycznie jesli chodzi o paproszek czy smiec na twarzy dziecka mogłby zniknąc prawde mowica ogladałem to zdjecie 500 razy i nie mam zielonego pojecia dlaczego kawałek banana dalej tam jest :). A co do rudej wydaje mi sie ostre jest to co byc powinno.
dzieki za krytyke :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ernest319
A co do rudej wydaje mi sie ostre jest to co byc powinno.
Zobacz jak ostrość rozkłada się na trawie i zobaczysz, że ruda mogła i powinna być bardziej ostra.
-