Ale macie problemy... Można wyciąć umiejętnie, by nie uszkodzić pudełka :)
Wersja do druku
Ale macie problemy... Można wyciąć umiejętnie, by nie uszkodzić pudełka :)
No i po cashbacku. Ciekawe jaką promocją uraczy nas Canon następnym razem. :)
ok, a rozliczacie się w "pit-cie"? Ja będę miał 2 zwroty. Dostałem z Canon'a info że wysyłąją do mnie pit'a.
Wysłałem listem poleconym wyciętą z pudełka całą białą naklejkę z kodami i SN, podpisaną imieniem i nazwiskiem z tyłu na tekturze, wydrukowany formularz, wydrukowane dane osobowe. W odpowiedzi otrzymałem takiego e-maila:
No, pogratulować. Drugiego pudełka nie mam.Cytat:
Szanowni Państwo,
Dziękujemy za przesłanie wniosku w ramach Canon CashBack. Niestety nie możemy zatwierdzić złożonego wniosku, ponieważ nie mamy ważnego kodu kreskowego wyciętego z opakowania produktu, który Państwo zakupili. Prosimy o przesłanie ważnego kodu kreskowego na poniższy adres, który został wycięty z opakowania Państwa produktu wraz z imieniem i nazwiskiem oraz adresem e-mail, które ułatwią identyfikację. Proszę mieć na uwadze, że informacje te musimy otrzymać przed końcem terminu przyjmowania zgłoszeń, który upływa 15.02.2014 roku (liczy się data stempla pocztowego).
http://youtu.be/180Mgpr8CfU
Witam,
Ja również wysłałem naklejki (dokładnie 2) wycięte z pudełka po lampie, wraz z formularzem i otrzymałem taką oto wiadomość:
Jedyne czego nie wysłałem to luźna kartka na której znajduje się numer produktu wraz z kodem kreskowym. Ale jako, że nie jest to żadna naklejka to nie wysyłałem. Myślicie, że może chodzić o tą kartkę.Kod html:Szanowni Państwo
Dziękujemy za przesłanie wniosku w ramach Canon CashBack. Niestety nie możemy zatwierdzić złożonego wniosku, ponieważ nie mamy ważnego kodu kreskowego wyciętego z opakowania produktu, który Państwo zakupili. Prosimy o przesłanie ważnego kodu kreskowego na poniższy adres, który został wycięty z opakowania Państwa produktu wraz z imieniem i nazwiskiem oraz adresem e-mail, które ułatwią identyfikację. Proszę mieć na uwadze, że informacje te musimy otrzymać przed końcem terminu przyjmowania zgłoszeń, który upływa 15.02.2014 roku (liczy się data stempla pocztowego).
Z regulaminu i wszelkich wskazówek wynika, że chodzi o kody z pudełka.
Miało być tak pięknie, a jest jak zwykle, jak tą kopertę wysyłałem z idiotycznym dopiskiem "promocja cashback" to swoje pomyślałem. w dzisiejszych czasach wycinanki, poczta, dopiski a wydaje się że mamy 21 wiek.
Pamiętam jak rodzina z hameryki w głębokim socjalizmie wysyłała w liście drobne dulary w prezencie to też zwykle je .... trafiał zanim doszły, jak widać na poczcie niewiele się zmieniło.
Też dostałem takiego maila.
A coś mnie korciło żeby wysłać za potwierdzeniem odbioru - głupi byłem.
No nic, PLD miał taką sytuację jak My, ale przyszedł czas na refleksje i przysłali mu maila, że jednak wniosek zatwierdzony. Pozostaje tylko czekać.
Tez dostalem. Ale mam skan kodu i potwierdzenie nadania jakby co...
No, również mam skan kodu, dowód nadania (więc będzie potwierdzenie odebrania/zagubienia przesyłki jeśli złożę reklamację na Poczcie), oraz zdjęcie kodów na pudełku przed wycięciem. Jest podany numer telefonu w sprawach cashback na stronie Canon Polska - jutro tam dzwonię, bo wszystko wydaje się niepoważne. I tak bym kupił to szkło, ale skoro już dałem się wciągnąć w zabawę w wysyłanie tekturek (pierwszy raz na 6 nowych L-ek), to od poważnego koncernu oczekuję poważnego podejścia.
Nie pękajcie, miałem tak samo, na drugi dzień był mail, że wszystko ok. Dostaniecie kase jeśli zrobiliście tak jak w regulaminie. Głowa do góry i trochę cierpliwości.
Rozmawiałem dziś z miłą panią z infolinii, która po sprawdzeniu wniosku oznajmiła, że wszystko w porządku i nie wie dlaczego system wysłał wiadomość o braku ważnego kodu kreskowego. Podała mi termin do którego powinienem otrzymać zwrot.
Nie trzeba ciąć pudełka, naklejka się odkleja, wprawdzie zabiera ze sobą pierwszą warstwę opakowania ( farba i cienką warstwą papieru ) po tej operacji pudelku nadal jest tak samo wytrzymałe. Trzeba powoli i starannie odzierać.
dostał już ktoś tego Pit'a z Canon'a?? Z chęcią bym się już rozliczył bo mam kasę do zwrotu.
Po prawej na dole są numery kontaktowe w spr. Cashback
Canon Polska>>
Ja też mam status brak kodu kreskowego, a mój kod został doręczony 31 stycznia (tracking na polecone już działa na stronie Poczty).
Doszło info, że kod jest OK :)
Email z dnia dzisiejszego ...
"Szanowni Państwo,
Z przykrością informujemy, że ze względu na nieprzewidziane trudności techniczne, może wystąpić niewielkie opóźnienie w płatności Państwa premii pieniężnej.
Zapewniamy, że opóźnienie jest tymczasowe i płatność nastąpi wkrótce.
Dziękujemy za wyrozumiałość i przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Z poważaniem
Canon"
:evil:
Ręce opadają.... Gratuluję PR Canonowi, świetna reklama. Też to dostałem:
Szanowni Państwo,
Z przykrością informujemy, że ze względu na nieprzewidziane trudności techniczne, może wystąpić niewielkie opóźnienie w płatności Państwa premii pieniężnej.
Zapewniamy, że opóźnienie jest tymczasowe i płatność nastąpi wkrótce.
Dziękujemy za wyrozumiałość i przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Z poważaniem
Canon
Dziś dzwoniłem do Canon Polska, podobno zaległe kwoty które miały trafić na konta klientów do 13.02.2014 powinny finalnie zostać zrealizowane do końca tego tygodnia. Pożyjemy, zobaczymy ...
ciekawe, także czekam na zwrot za 6d. Kasa miała być wypłacona do 13 lutego, a do dziś jej nie ma. Pytał może ktoś w canonie kiedy "łaskawie" zamierzają wypłacić? Próbowałem w piątek 23 lutego się dodzwonić, ale albo zajęty, albo nikt nie odbierał...
Poczekajcie z wypełnianiem PITa, bo musicie wpisać jeszcze źródło przychodu z cach backa. Będą dopiero teraz wystawać PITy-8c. Zapobiegliwi wpisali dodatkowy dochód nie czekając na tego PITa.
Oto pismo.
__________________________________________________ ___________
Witam,
kontaktuję się z Panię /em w związku z konkursem Canon CashBack,
potrzebujemy informacji które są nam niezbędne do wystawienia PITu - 8c.
Bardzo proszę na ile to możliwe dostarczyć dane w dniu dzisiejszym
maksymalnie do jutra. Poniżej przedstawiam wytyczne. Pozdrawiam Serdecznie.
1. Nazwisko
2. Pierwsze imię
3. Data urodzenia
4. Adres zamieszkania: *Kraj *Województwo *Powiat *Gmina *Ulica *Nr domu *Nr
lokalu *Miejscowość *Kod pocztowy *Poczta
5. Urząd skarbowy (pełna nazwa i adres)
6. Rodzaj składającego: Osoba fizyczna czy składający niebędący osobą
fizyczną?
7. Jeżeli nie jest to osoba fizyczna : potrzebny REGON oraz pełna nazwa
firmy
8. Identyfikator podatkowy NIP / numer PESEL
__________________________________________________ __________
--- Kolejny post ---
Płacąc za towar Canona, zapłaciliśmy 23% VATu, teraz za część Cash Back-ową jeszcze raz płacimy podatek. Polska to piękny kraj. Uczciwie państwo powinno zwrócić VAT z tej części cashbackowej skoro jest ona później opodatkowana na innych zasadach.
Nie widzisz w tym paradoksu. Część cashbackowa została opodatkowana przy kupnie i potem ma być ponownie opodatkowana? Za jeden towar płacisz dwa razy podatek. Zresztą sprawa podobna do cashbacków bankowych przy kupnie kartą. Wyszło, że jeżeli jest to nagroda i nie przekracza ona 760zł to jest wolna od podatku.
Ogólnie US swoje, a sądy orzekają, że nie trzeba płacić podatków od cashbacków (bankowych - nagrody za używanie kart, prawnie u Canona jest to samo - jest to przecież nagroda za zakup określonego produktu w danym terminie). Tutaj w Gazecie prawnej był artykuł - dla zainteresowanych - link.
Cash back to czysty zysk dla klienta. Nie ma od niego podatku - Podatki - PIT, CIT, VAT, Ulgi podatkowe - Najnowsze informacje podatkowe - GazetaPrawna.pl
A więc do mnie przed chwilą cashback doszedł na konto. 12 dni opóźnienia ...
24 lutego dostałem maila, a dzisiaj pieniążki znalazły się na koncie