Toż to oczywiste, co tu podpowiadać.
Cyt.: Aparaty są fabrycznie nowe, zapakowane w oryginalne opakowania i pochodzą od oficjalnego polskiego dystrybutora Canon. Polskie menu, gwarancja Canon Polska.
Wersja do druku
a sprzęt z dystrybucji niemieckiej będzie się kwalifikować? bez paragonu, faktury?
Nie będzie.
są szkła które mogą się same napełnić kasą :)
trzeba tylko ich odpowiednio użyć :)
Kubek - termos Canon 70-200 nie caniam! (3219380324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
stajesz z takim na Monciaku, jesteś fun dla spacerujących i kasa wpada
cashback można olać, szybko wpadnie więcej niż cały koszt zakupu :)
ja w ostatniej edycji dostałem Cash Back :D...kupilem na allegro nowy 55-250 II i wysłałem zgłoszenie...dostałem na konto jakies 130 zł :D
Myślę o kupnie z Cashbacka C17-40 i tak przy okazji poczytałem regulamin, nie wiem czy wszyscy doczytali. We wcześniejszym Cashbacku było to inaczej rozwiązane (lepiej).
Ktoś wie ile taki podatek wyniesie z kwoty 410zł którą Canon zwraca za ten obiektyw.
Podwyżka cen sklepów + Podatek do opłacenia + wysłanie kodów kreskowych pocztą (czas) + niepewność zwrotu (130 sztuk) = Średnio ten Cashback wygląda :-/
10. Organizator informuje, że wypłacane Premie Pieniężne stanowią dla Uczestników przychód, podlegający opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Obowiązek odprowadzenia podatku do właściwego urzędu skarbowego obciąża w całości Uczestnika. W przypadku Uczestników, będących osobami fizycznymi nie prowadzącymi działalności gospodarczej, Organizator wystawia formularz informacji podatkowej PIT-8C, który zostaje wysłany na adres Uczestnika podany w Formularzu Zgłoszeniowym. Informacja zostanie wysłana do Uczestnika do 28 lutego 2014 roku.
Chętnie! :mrgreen:
A to nie będą standardowe stawki podatku dochodowego?
Wg mnie też trochę to niejasne, ale wydaje mi się, że nie łapie się ta kasa pod zwolnienie z ustawy o podatku dochodowym art. 21 ust. 1 pkt 6a :(
Sam nie wiem.
Opodatkowaniu podlega dochód, czyli przychód minus koszty, więc można rozliczyć koszty związane z danym przychodem. W tym wypadku jedynie koszt znaczka pocztowego z listu z kodem kreskowym z opakowania :lol:
W saturnie jest promocja.
Oddając stary aparat, dostajemy 10% upust na nowy + zwrot kasy przez canona i mamy ciekawą oferte .
Udało się ! :)
Dostałem właśnie info.
Zgłosznie w necie dokonane w czwartek wieczorem.
List wysłany w piątek.
Dziś jest wtorek.
Szacun
A co kupowałeś? Bo ja chce kupić 17-40 ale powoli zastanawiam się nad dobrą używką, bo sklepy powoli doprowadzają mnie do granic wytrzymałości.
Bo sklep w którym chciałem kupić, podniósł cenę dość mocno (pisałem o tym wcześniej), potem ceny trochę spadły (oczywiście nie do poziomu z przed Cashbacku) i już miałem kupować, gdy właśnie cena skoczyła o 20zł i znów się we mnie zagotowało :-)
Fajne szkło, używałem z 50D niedawno sprzedałem, ale polecam każdemu.
Cena mocno skoczyła po Cashbscku? Plus ten podatek trzeba doliczyć chyba 18%. Po cichu miałem nadzieję na
10% za "wygraną".
Kupiłem w Fotojoker i szczerze powiem, że nie wiem czy u nich skoczyła, bo ich nie śledziłem (sledziłem 2 sklepy w KRK o czym w postach na początku wątku). Fotojoker miał cenę 3621 + jakieś 30 PLN za odbiór w sklepie, wyszło ok. 3650 - 2% zwrotu z karty płatniczej - cashback (pamiętam o podatku), więc wyszło całkiem znośnie.
czy ktos z was dostal juz kase od canona ? ja narazie zrobilem gloszenie i czekam na jakies informacje.
Kasy nie dostałem, ale dostałem info na maila, że premia została przyzna i przelew otrzymam najpóźniej do dnia 31.08.2013r. (zgodnie z Regulaminem).
Generalnie było tak, że po wypełnieniu formularza na stronie dostałem maila z info, że zgłoszenie wpłynęlo i trzeba jeszcze wsyłać w realu papierki.
Potem drugi mail z info, że przyznano premię.
I nic więcej.
O fotojokerze zapomniałem, ale niestety 17-40 nie mają. Ceny fajne, tak jak by nie podrożało. Przykład pierwszy z brzegu, canon 16-35 w fotojokerze 5200, w Fotoceny w Chorzowie ponad 5500pln.
ja dopiero dzis wyslalem papierki
Ja o mało co nie kupiłem w Fotoplusie, planowałem za 3699 (taką mieli cenę), ale potem skoczyła o 200 zł, potem spadła o te 200, ale miałem już nagrany temat w Fotojokerze, ktory finalnie był tańszy :)
Ja zakupiłem obiektyw w fotojokerze i jestem zadowolony. Obserwowałem cenę 70-200 2.8 i przed promocją cena spadła do zadowalającej i zdecydowałem się na zakup. Gdy przyszła akcja cashback cena stoi taka sama. Po co szukacie po jakiś dziwnych sklepach i płaczecie to nie mam pojęcia. Chyba, że któregoś obiektywu czy aparatu nie ma w FJ to jeszcze rozumiem.
Ja na wstępie nawet nie myślałem o FJ widząc ceny na półce, dopiero jak odwiedziłem sklep internetowy okazało się, że jest taniej niż na półce (mimo doliczania kosztów dostawy do punktu, co ciekawe wyższych niż kurier do domu).
Generalnie pozytywnie mnie zaskoczył ten sklep.
Tak jak pisałem nie obserwowałem u nich cen, ale Pan z punktu twierdził, że nie zmieniali.
Zreszta finlanie byli tańsi od sklepów na F z Krakowa, o których pisałem wcześniej (nawet na Karmelckiej znaleźli szkło z polskiej dystrybucji, ale chcieli 3700, a nie 3600 jak pierwotnie złożyłem zamówienie - ostro się nawet spierałem z nimi o to, ale olałem temat).
I właśnie takim podejściem Fotojoker może wygrać. Jeden z nielicznych który nie wziął udziału w "zmowie cenowej". Niestety nie mają w ofercie bardzo popularnego szkła jakim jest canon 17-40.
Kupiłem Canon 60D, wypełniłem formularz i 15.05 wysłałem kod kresowy , dzisiaj tj.17.05 dostałem znaną informację:
" Informujemy, że Twoje zgłoszenie do udziału w akcji promocyjnej Canon CashBack przeszło pozytywnie proces weryfikacji!
Przyznana premia pieniężna zostanie wypłacona na Twój rachunek bankowy podany w formularzu zgłoszeniowym najpóźniej do dnia 31.08.2013.
Serdecznie gratulujemy! " ;)
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post na forum CB.
Z mojej strony wysłałem papierki na Cashback we wtorek, a już w piątek miałem pozytywną odpowiedź - sprawnie działają (mam porównanie - 16 lat siedzę w IT, a tam akcja promocyjna to najwyżej kubek albo otwieracz, na który czekasz pół roku)
Czy ktoś dostał odmowę z tytułu wyczerpania puli lub np z powodu nie-polskiej dystrybucji? Chciałbym sobie kupić lampę ale mam obawy czy nie jest za późno.
Ja bym na waszym miejscu kupował, na początku tematu było o tym pisane, że wszyscy się powinni załapać na promotions;)
Ja zrobilem zgloszenie w wtorek tydzien temu, w piatek wyslalem poleconym kod i narazie nic, czekam.
Edit:
Wlasnie dostalem maila bedzie zwrot 1230 zl :)
Czyli wychodzi na to ze 24-70 L II kosztowal mnie 7400-1230= 6170 zl
Gdzie kupiłeś 24-70 II za 7400 ?
Na allegro gandini czy jakos tak, ogolnie polecany gosc tutaj na forum. Tzn znalazlem na allegro jego aukcje i kupilem poza, on ma aukcje chyba za 7399 zl
Edit
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20315108
Napisalem do niego czy ta cena to cena kup teraz, odpisal ze jesli poza to tak, przelalem kase i mam obiektyw :)
Nie wnikam, zrobilem zgloszenie i dostalem maila:
Informujemy, że Twoje zgłoszenie do udziału w akcji promocyjnej Canon CashBack przeszło pozytywnie proces weryfikacji!
Przyznana premia pieniężna zostanie wypłacona na Twój rachunek bankowy podany w formularzu zgłoszeniowym najpóźniej do dnia 31.08.2013.
Serdecznie gratulujemy!
Czego mam chciec wiecej ? Malem obawy czy przejde proces ale wyszlo ze tak :)
No, to gratulacje. IMO wyjątkowo korzystny zakup. :)
Ja zrobilem zgloszenie w piątek, oraz w piatek wyslalem poleconym kod i wlasnie dostalem maila bedzie zwrot 1230 zl
Czyli wychodzi na to ze 24-70 L II kosztowal mnie 7990-1230= 6760 zl minus VAT 23% :P
Ogólnie pierwszy raz skorzystałem z CashBack - interesuje mnie tyko kiedy zrobią przelew bo niby napisali że do 31.08.2013
ps zapomniałem dopisać zakup w foto-ivy - pewny i bezpieczny