Szkiełka nigdy dosyć - chętnie pogadam , pouczę się :)
Wersja do druku
Szkiełka nigdy dosyć - chętnie pogadam , pouczę się :)
Gdybym także mógł przybyć - bardzo chętnie porozmawiam - dowiem się o szkle przy szkle :-) Może jakis kozak wyznaczy terminarz.
Może taki mały wstęp do świąt czyli 20 XII ( sobota ) godziny wczesnowieczorne czyli 16-18 miejsce lokal do uzgodnienia, ale najlepiej coś na wałach...
Witam wszystkich ;)
Więc kiedy co i jak? Także chciałbym porozmawiać "o szkle przy szkle" i przy okazji poznać kilka nowych osób i dowiedzieć się czegoś nowego. Jakiś termin?
Hejka.A ja chętnie powłóczyłbym się z kimś bardziej doświadczonym ode mnie,bo nie ma to jak cos podejrzeć i pogadać, paluchem pokazać:) Pozdrawiam
Tez jestem za terminem. A nawet za cyklicznymi spotkaniami.
Wy chyba czekacie na czlowieka ktory powie ... 24 stycznia brama cafe 12:05.
Poweidzialem wiec, bawcie sie dobrze, przyjdzcie, napijcie sie kawki pomacajcie sobie sprzecik nawzajem i spacerkiem na waly.
A może 24.01 na 13.oo do Polic do Skarbu - http://skarb.police.pl/ - pewnie już tam wielu z Was było ale może większą grupą?
Police, jak najbardziej, tyle że ta sobota mi nie pasuje, wolał bym niedzielę o podobnej godzinie.
Zwiedzanie jest tylko w soboty od 13 niestety - a jak iść w nieznane to lepiej z przewodnikiem. Więc jak jest ktoś chętny - bo ja już nawet kierowce umówiłem więc wziąłbym więcej szkła.
Powiem tak... Nie widze sensu lazenia z przewodnikiem i cala masa gapiow... Zobaczcie na zdjecia na stronce jaka watacha... Ja juz tam bylem kiedys z kumplem i jego znajomym fotografem... aler poszedlbym bardzo chetnie jeszcze raz z lustrem ( wczesniej mialem malpe PANASA )... tylko srednio mi sie widzi szukanie kadrow jak tyle luda bedzie... bylem w lato jak w lesie zielono bylo i udalo mi sie tam odszukac pare fajnych budowli, mysle ze teraz zima bedzie jeszcze latwiej i lepiej plenerowo do fot...
Pisze sie jak najbardziej na jakas sobote, w piatek niestety nie moge bo w tygodniu pracuje...
teoretycznie ;)
No dobra - załóżmy, że w sobotę czy w niedzielę pójdziemy pospacerować - kto byłby na spotkaniu?
ja się piszę :)
No to dwie osoby - więc moja propozycja - zrobić wypad na następny weekend
Sobota, 13.00 - Skarb Police - możemy wystartować z jakiegoś umówionego miejsca
Trzeba wreszcie ruszyć coś w regionie!
1. tasia
2. maquinista
3. ....
witam
proszę mnie też do listy dopisać :)
Plener w Szczecinie 25.01.2009 g. 7.45 na kładce
--------------------------------------------------------------------------------
Plener miejski "Nowe ujęcia znanych miejsc w centrum Szczecina" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin http://www.fotoklub.szczecin.pl
Pierwszy z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca, kwadrans przed świtem). Spotkanie uczestników niedziela 25 stycznia 2009, o godz 07.45 na kładce obok Katedry. Fotografujemy w trójkącie Katedra-Brama Królewska-Zamek.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.00 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście.
Kurcze - 25 nie mogę - fajnie ale za miesiąc jestem - za tydzień - w Policach choćby sam też jestem!
Hehe.. a ja właśnie w trakcie wymiany statywu :) ale juz niedługo .. Pozdro Tasia - jak coś to daj znać na te Police
Witam.
Zamiast soboty robimy niedzielę i będzie git. Mogę robić za przewodnika wycieczki pokazać 90% obiektów znajdujących się na tym terenie oraz opisać ich przeznaczenie. jest to około 4h chodzenia. więc godzina 12 była by najbardziej rozsądna. Mogę zabrać 3-4 osoby samochodem pod samą bramę fabryki ;)
No niestety tym razem nie pojawię się :(
jestem wolny za 2-3 tygodnie....
a tak nawiasem witam szczecińskich foto maniaków, widzę że jest od kogo uczyć się tej sztuki :D więc na kolejne spotkania bardzo chętnie :)
Dla potwierdzenia - niedziela - 12.oo POLICE
Przyjęto do wiadomości. Jakieś konkretne miejsce?
Ja tam będę na pewno - czy ktoś jeszcze będzie wszystko jedno - spotkanie to bym może zrobił gdzieś w Szczecinie jeszcze na drodze do Polic - ok. 11.30.
Ja też jestem, gdzie się umawiamy ?
Może na Wałach się spotkamy - na schodach gdzieś o 11.30 i stamtąd wyruszymy?
A może wylot ze Szczecina? Na Głębokim, na parkingu po lewej stronie jak się wyjeżdża ze Szczecina? Z stamtąd droga jest już prosta. Godzina podobna. Wały także mogą być.
W sumie może i lepiej na wyjeździe - więc na Głębokim - mam nadzieję, że trafię.
Witam,
z chęcią dołączę do Was. Proszę tylko o konkretne info gdzie i o której się spotykacie.
Pozdrawiam
Łukasz
j.w. 11.30 na parkingu na Głębokim lub o 12. w Policach przed fabryką.
A czy jest jakiś znak rozpoznawczy? :)
Witam
Mnie jak na złość zmogła grypa i będę musiał odpuścić sobie plener.
Mam nadzieje, że wkrótce będzie urodzi się pomysł kolejnego.
pozdrawiam i życzę udanych kadrów
Dzięki za miłe spotkanie, rzeczywiście warto było zobaczyć te fabrykę :) Do zobaczenia przy szkiełku ;)
yesss :) bylo warto, mimo tego syberyjskiego wiatru :D
tasia wystaw fotke backstage ;]
Na fotce nie ma wszystkich dlatego musimy spotkać sie ponownie - jak rzekł kolega - w ciepłym musi być - a więc pub na Wałach - tylko proszę kogoś o wystawienie daty proponowanej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Plener moim zdaniem udany - było fotografowanie na nowym terenie (jak dla niektórych), przewodnik pokazał nam ciekawe miejsca, było sporo rozmów nt. sprzętu, przyszłości, Canona itp. Więc do następnego razu.
wszystkich nie objelo.. ale i tak sie zalapalem w kadrze hehe ;)
Spot fajny... a ktos popelnil jakies foty ktore chce pokazac ?? ;>
nice :)
ale mocnym punktem zdjecia mialabyc perspektywa korytarza, czy piotrr? :D
Piotr - korytarz zrobiłem osobno :-)
o kurde ;]
ze tak powiem myslalem ze "szerzej" bedzie...
fajne miejsce na fotki, wybiore sie w najblizszym czasie z pewnoscia :)
Macie jeszcze podobne "miejsca" okolicy Szna?
polecam opuszczony dworek w kołbaczu... znalazlem ostatnio...
1.
2.
3.
Więc może i ja coś dorzucę ;)
hehe to jest szeroko, uwierz mi :)
szerzej to tylko fish.
albo D700 i nikkor 12-24/2.8 :D
ale fakt, ze moje przyklady slabo ukazuja jak finezyjnie zakrzywiona perspektywa jest na tych 10mm.
rzuc okiem na fotki w linku ponizej:
http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=12
Parteq: podobno niezla miejscowka to opuszczone lotnisko gdzies przed Stargardem Szczecinskim.. nie bylem tam poki co 8)