Wersja do druku
jak na mój gust pierwszę jak cię mogę (coś w sobie ma) a 2 pozostałe to gnioty...
Mnie wszystko gra.Tak u nas było dzisiaj.Gęsty mokry dużomokropłatkowy śnieg oblepiający krzaki drzewa, przy braku słońca ,światłocieni ,dawał te obrazki które pokazałeś Jacku.
Kooocham taki świat skladający się z powietrza ,śniegu ,drzew ,krzewów i niczego udawanego,pozowanego,sztucznego.
Taki jest świat...
Dziękuje za opinie.
Polana Pisana
Smerczyński Staw
ostatnie z odbiciem bardzo fajne
zgadzam się z przedmówcą, ostanie ciekawe , nie naturalna różnorodność fajnie pokazana:)
Ni z gruchy, ni z pietruchy, przywaliłeś tymi dwoma ostatnimi! Bardzo przyjemne :-)
Dwa ostanie są super, ale w tym z odbiciem, to spróbowałbym usunąć tą dużą pomarańczową kropkę (flarę?).
Dziękuje za opinie :)
bardzo ładnie tu - gdzie zrobione?
W zimowych nic nie ma.
LS00062_zps072cf065 ma dobry kolor, ale za duzo go i oporowo wysoki kontrast.
Ostatnie 5 - masz bajzel w kompozycji. Brudna kompozycja to brudna głowa. Jeśli robisz szerokie plany, pilnuj co na nich pokazujesz. Tu są brzydko ciete drzewa, na ktoryms wyzej czlowiek na granicy kadru. Kolory przegiete, bez powodu. Na ostatnim zostawiony jasniejszy placek zielonej trawy nie wyglada juz naturalnie (nawet jesli tak zaswiecilo slonce przez chmurke) - to przez kolory.
LS00066_zpsa3062274 (pionowe) sie jeszcze moze jakos bronic, jak przytniesz dol (nic sie tam nie dzieje) prawie do kwadratu. Ja bym zbil kontrast i saturacje - ladne swiatlo jest na jeziorze, ale ginie w tym kontraście. Jest tam szansa na fajny kolor.
Smerczynski staw niezly bardzo, ale duzo postprodukcji bardoz wyraźnej. Z lewej strony kadru pachnie kłamstwem postprodukcyjnym a szkoda, bo klimat bardzo bardoz dobry. Ogolnie kolory troche odpustowe - duzo i bez celu chociaz na smerczynskim ten cieply ton sie broni (poza zielenia na drzewach), ale gorskie maja potencjal.
Dziękuję za wnikliwą analizę. Górskie mają potencjał, jednak pozwolę sobie pozostać jeszcze przez chwilę w Dolinie Dolnej Wisły...
szczerze współczuje walki z komarami i różnej maści insektami...;)
Z posta 112 wybieram drugie, ze 114 drugie i czwarte.
Dziękuję za komentarze.
#118 - śliczne!
Aż się rozmarzyłem...
Szkoda, że uciąłeś ten cień u dołu, bo byłoby ładne naturalne obramowanie.
Dziękuję za słuszną uwagę, oraz komplement.
impresja
Panie Jacku, jakież to góry widać na ostatnich zdjęciach?
Wyręczę autora: Tatry :)
Na pierwszym Giewont ze schroniskiem Kalatówki na dole. A na drugim nie mam pewności na co to widok.
Dziękuję :) To rzeczywiście Giewont, a drugie to polana na Kalatówkach. Zeszło mi tak długo, ponieważ przypadłością każdego artstę jest permanentny bałagan w katalogach i ciężko dojść do czegokolwiek gdy widok do widoku podobny. A tych widoków jest sto czterdzieści i cztery.
...i żeby było nudno, to jeszcze raz Giewont
P.S.
Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie i komentarze.
To chyba nie Giewont bo jakoś krzyża nie widać.
Może krzyż poległ w obróbce :-)
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
To Giewont z czasów przedchrześcijańskich.
Krzyż? Korniki zżarli, złomiarze wynieśli, obrońcy krzyża przenieśli go na Krakowskie Przedmieście - a poważnie to w krzyżu mnie łupało jak tam wlazłem :) Zresztą krzyż (tak sobie myślę) nic nie wnosi do zdjęcia.
Zdjęcia spoko, kadry fajne, ale cu żeś Ty Panie uczynił z obróbką na ostatnich zdjęciach, zwłaszcza "pENdzlem malowanych" ? :)