dzięki, teraz poszło "błyskawicznie";)
Wersja do druku
Sprawdzaliscie to jakimis antyvirami? Bo kusi mnie, zeby zapoznac sie z nowym dpp juz teraz, ale troche strach bo nie wiadomo skad ten plik...
a nie możesz sobie sam zainstalować antywirusa?
Na Avast i McAfee - Ok. Zaraz będą pewnie plejady tych bardziej z informatykowanych że to chłam.
Panda Pro 2012 też pokazuje, że wszystko jest OK.
ESET NOD32_4 też ok. Zrobił się OT.
Sprawdzone na 550D z 18-138 IS - na krótkim końcu i dużej dziurze faktycznie koryguje szkło.
ok, dzieki za informacje w takim razie chyba sie skusze :)
a swoja droga... Canon wie co robi, ze daje dpp za darmo. Na chwile obecna jest to jedna z 3 kotwic, ktora mnie trzyma przy Canonie bo bardzo cenie ten programik :)
Ściągnąłem nowego DPP i mam pierwsze uwagi. Działa to przyzwoicie i nie tylko wyostrza ale też usuwa CA. Rogi w 16-35II na 2.8 jednak dalej takie sobie ;-)
chciałbym żeby panowie zrobili to w jednym oknie bo przy tak mizernej ilości suwaczków więcej niż jedno okno jest niepotrzebne wystarczy widok z "gridem" lub pojedynczym zdjęciem i narzędzia z boku, a jak już robią kilka okien to chciałbym żeby panowie najpierw się poczytali podręcznik jak takimi oknami sterować - uprzedzając uwagi to przeczytałem taki podręcznik 20 lat temu gdzieś w początkach lat dziewięćdziesiątych UBIEGŁEGO wieku i już wtedy pisali jak to należy robić a teraz jest jeszcze łatwiej i przyjemniej.
Panowie DPP stanie się użyteczny jak zacznie właściwie traktować cienie i światła, bo w chwili obecnej trudno w tym programie powalczyć, a samo DLO - rewelacja bez dwóch zdań.
Witam,
Dokładniej - poprawia "stromość przejścia" biel-czerń, a więc "spłaszcza" przebieg funkcji MTF (jest ona bardziej "pozioma" w większym zakresie częstotliwości), co zwiększa MTF50 (a więc rozdzielczość LW/PH - par linii na wysokość kadru) :)
Pozdrawiam, Alex
EDIT
Tak, masz rację - na dużych :) Bo dla częstotliwości 0 (bardzo małej) wartość MTF jest z założenia równa 1 i następnie maleje ze wzrostem częstotliwości do (prawie) zera :) (aż do częstotliwości Nyquista)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Z dużą powściągliwością podchodziłem do tego nowego DPP ale wczoraj dla porównania włożyłem jeden obrazek z 17-40 (najsłabszego z mojej stajni) i to co zobaczyłem wywołało dużego rogala na mojej facjacie. Porównałem to z plikiem wcześniej wołanym w ACR i jest o wiele, wiele lepiej. Czekam na update żeby wołać RAWy ze 100L i 135L. Aczkolwiek przy tym pierwszym, jeżeli jeszcze coś poprawią to będzie zawrót głowy.
Mam pytanie czy komuś udało się zainstalować nowe DPP na Mac-u bo mi wywala instalacje :( Nie bardzo wiem co zrobić.
Pozdrawiam
Kolega parę postów wyżej podał linka do wersji Mac-owej ale niestety nie wywala ją po przejściu wyboru języka/regionu. Może w tym jest problem :(
Da zrobić zrobić hdra z jednego rawa?
Czy ktoś na Mac-u zainstalował to wreszcie? Może ktoś kto kupił Marka III udostępni płytkę z softem?
Ja zainstalowałem wreszcie po ciężkich bojach, no i powiem że jest nieźle co by nie zapeszyć. Zrzut płyty z softem jest w tym wątku tyle że na chińskim serwerze :) życzę powodzenia w ściąganiu :) troszkę trzeba się na głowić i po tłumaczyć, ale jakoś się da, co prawda prędkości dramat ale przynajmniej jest :)
Próbowałem uzyskać soft w jednym ze sklepów od 5-tki ale Pan kategorycznie powiedział NIE :( więc dalej nie próbowałem.
... a zestrony jak ściąnę:
Digital Photo Professional 3.11.4 Updater for Mac OS X
File version: 3.11.4
to mam versie z DLO czy jakąś ihną?
Ee ;( to pozostaje na LR smigac....
BTW zastanawiam się dlaczego (z pozytywnym tego słowa znaczeniu) LR4 jest taki tani?
134 Euro LR3 kosztowal dwa razy tyle....
Co masz na mysli?
Zamknęli google :) http://www.phaseone.com/en/Image-Software.aspx
Dla mnie jest to czasowa promo. O ile mnie pamięć nie myli MS po wejściu win7 miał również promo na nie, potem ceny weszły na obecny pułap. Pewnie chodzi o to aby wypchać trochę nowości na początek ludzie się rzucą, przetestują i będą nowych zachęcać za kasą, ale wtedy już będzie w cenach wyższych.
heheh generalnie phaseone kojarzyłem z czymś baaaardzo nie osiągalnym dla mnie, więc nie zaświeciłem za pierwszym razem ;)Cytat:
nawet nie wiedziałem, że taki soft robią... Cena zaje...sta, ktoś to testował?
Się zastanawiam nad kupnem czegoś, moj LR się skończył ;) a poczucie uczciwości ;) naciska mnie na kupno czegoś fajnego...
Jeszcze pytanie, czy ten express jest mocno powycinany.. Chyba ściągnę i potestuje ;)
IMHO C1 Express jest za mocno wykastrowany i trzeba brać C1 Pro.
Którego cena już taka fajna nie jest...
http://www.phaseone.com/comparison
Panowie z obowiązku przypominam, że temat jest o nowym DPP ;).
Czy kit jest też na tej liście ? (18-55) pobrałem ale nie widzę tego szkła na liście.
a masz zakładke Lens? (u góry,czwarta po prawej stronie)
EDIT:
kolego iopi, lepiej edytowac posta niz przyznać się do slepoty? :-) o podziękowaniu juz nie wspomnę, ot życzliwośc ... ;-)
mam nauczkę, żeby nie wychodzić na idiotę-pomagając trzeba cytować!
Nie wiem czy to przypadlosc nowego DPP czy ja mam jakis problem:/ Otoz jak pipetka ustawie WB i chce go zapamietac wyskakuje mi "Cannot write to file". Mozecie sprawdzic jak u Was, czy tez moze ktos sie juz spotkal z takowym problemem?
U mnie (win 7 i win xp) działa nawet stabilniej, niż wcześniejsze wersje, które od czasu do czasu zawieszały się przy zabawach z balansem bieli.
edytowałem posta po tym jak doczytałem iż,
wersja DPP którą ściągamy z strony canona (w tym wypadku Wielka Brytania) to 3.11.4.10 nie ma DLO ma natomiast ALO
dlatego też nie widziałem owego udogodnienia.
Pobrałem wersje z linku podanego właśnie w tym wątku, i była to wersja (U.S, bodajże) ta wersja już to udogodnienie miała.
podziękować owszem, powinienem więc dziękuje za zainteresowanie moim postem. (i to nie jest ironia)
Wracając do tematu mojego edytowanego nieszczęsnego posta, na jakiejś stronie wyczytałem że ma na tej liście również być kit 18-55
Dzieki. Widac to jakis problem "u mnie" :/ Zrobilem juz reinstalacje ale dalej to samo:/