Dziekuję jacek_73 , Hom_er :)
I obiecuję poprawę :P
Wersja do druku
Dziekuję jacek_73 , Hom_er :)
I obiecuję poprawę :P
Poczułem się jakbym oglądał moją stylówę sprzed 1,5-3 lat. Podobnie sterylne kadry, podobny sposób zaangażowania/relacjonowania wydarzeń, podobne body, podobnie brzydszy niż z FF obrazek (tak, zauważam ten wstręt do 50d, szczególnie po zdjęciach ze wsi, bo koncertówki i teatr standardowo ładnie wychodzą :D).
Nie wiem czy nie dokonuję w tym momencie naruszenia, porównując Cię ze mną, bo kilka kadrów na prawdę fajnych masz, (a ja nie pamiętam ile fajnych miałem dawniej :D) i chętnie będę dalej śledził poczynania, bo wygląda na to, że dorobiłem się forumowego następcy :D
P.S. To w końcu Mariusz, czy Aneta? :mrgreen:
Fajne to 140 i 143 nawet bardzo.
Jedna puszka :D .... używałem jej ponad dwa lata temu jako backup, wklepałem w exif swoje dane, a później córka zainteresowała się fotografią i oddałem puchę do zabawy :mrgreen: wciągnęło ją - z czego bardzo się cieszę, ale dopiero po pewnym czasie zapytała jak zmienić dane żeby nie wyświetlało się moje imię tylko jej . Wcześniej nie miało to dla niej żadnego znaczenia, wystarczało jej robienie zdjęć - później pojawiały się podobne jak tutaj uwagi poddające w wątpliwość jej autorstwo i zaczęła się domagać swojego wpisu w exifie ... nie mogłem i nie chciałem jej odmawiać :mrgreen:
reasumując - jej starsze zdjęcia mogą mieć w exifie moje dane ( imię i telefon ) nowsze fotki zawierają już dane córeczki
Po pierwszym ujrzeniu, że w exifie jest facet, a na cb kobieta, pomyślałem, że pucha odkupiona czy coś, ale jak później zobaczyłem, że to samo nazwisko i dane się rotują częściej niż raz, to się zdziwiłem. Nie wziąłem pod uwagę faktu, że zdjęcia mogą być w tym wątku wrzucane niechronologicznie :)
Dzięki za wyjaśnienie ;)
Spoko :mrgreen: wiem że rozumiesz .... śledziłem Twój wątek i i Twoją edukację fotograficzną od początku, dostrzegam podobieństwo na tej ścieżce mojej córeczki do Ciebie i mnie się to podoba :D tak jak i Twoja fotografia, jestem pod wrażeniem przede wszystkim szybkości w jakiej się rozwijasz , ale i konsekwencji w zgłębianiu wiedzy - szacuneczek Michał .
P.S. Jestem dumny tatuś, bo Aneta ma dopiero 17,5 roku a fotografią interesuje się zaledwie od dwóch lat :mrgreen: a porównywanie jej do Ciebie - tylko dobrze wróży - nawet jak wiem że są na tym forum osoby które myślą inaczej, chciałbym by nie zabrakło jej zapału i konsekwencji tak jak Tobie
Rada od studenta trzeciego roku informatyki : na czas studiów trzeba się zdecydować na jakieś uporządkowanie priorytetów. Ja obecnie gram na 3 fronty (studia, foto, video) i strasznie mnie to męczy.
Chyba że nie wiesz co to lenistwo :)
Zero Jacku - dokładnie zero - córa nie chce nawet zrobić zdjęcia jeśli w trakcie wtrącam jakąś uwagę techniczna lub estetyczną - twierdzi że wtedy to nie byłoby jej zdjęcie , unosi się dumą ... teraz to nawet nie mogę chodzić z nią na spacery z aparatem, bo mi nie pozwala :mrgreen:
Micles, przestań trollować, nudny się robisz! Czy w zawsze zaczynasz oglądanie zdjęć od lektury EXIF-ów ?
Zeszłego roku na bazie zbożowej odbył sie mini koncert :)Akurat jechałam zrobić zdjecia z fire show. Zatrzymałam się i postanowiłam zapolowac :D Koncert był bardzo skromny dzieki czemu mogłam stanąć tuż pod sceną :P
144
145
146
147 To czego nie widać :) Przykucnełam ^^
148
149
150 Samotna gitara :P
Studenci z Kielc parę nocy z rzędu ( w czasie naprawdę wielkich mrozów) wylewali wodę na skały Kadzielni :) W ten sposób stworzyli "atrakcję" którą nazwano Kieleckim lodospadem :)
151
152
153
154
155
156
157
158
Dla mnie numer 27 najlepsze :)
4 dni temu postanowiłam wybrać się na poranne zdjęcia :) Już od dość dawna miałam wypatrzony mały most :P
159
160
161
162
163
164
165
167
168
169
170 W stawie pod mostem były łabędzie, co sądzicie o takiej przeróbce ?
Na 161 nie ogarniam kadru - czuje się, jakbym miał spaść tam w lewo
162 jakoś nie pasuje mi, że po lewej most (druga jego część) a po prawej niebo
Ale ptaszki bardzo ładne
159 bardziej widziałabym sam most, mogłaś podejśc za barierkę,
165 fajna szkoda że krzaczki ciut bałaganią- te z przodu
170 łabądki bardzo przyjemna fotka
170 świetny kadr obróbka kolorystyczna bardzo na plus podoba mi się magia w zdjęciu jest ...
165. Moim skromnym zdaniem najlepsze, poza tym wszystkie zdjęcia bardzo przyzwiote
Dziękuję wam grzechu83, fotokor1, awm, Przemasl1985 i wszystkim odwiedzającym mój wątek :)
A o to zlepek różności :)
171
172
173
174
175
176
177
Zdjęcia z otwarcia sezonu motocyklowego :)
Liczę na wasze opinie i wskazówki :)
178
179
180
181
182
183
184
185
186
Na 180 to się tak ludziom w głowach poprzewracało, że aż 181 patrzeć na to nie mógł.
179 mogłoby fajnie w stylu retro wyglądać, choć i tak jest git
I te liściasto-patyczaste bardzo fajne
Nie miałam dotąd zbyt wiele okazji do fotografowania zwierząt :( ale ma kilka ujęć które lubię i pragnę się nimi podzielić z wami :) Wszelkie wskazówki i uwagi są niezwykle cenne i serdecznie za nie dziękuję ;P
187 Poranny start kaczki w parku Kieleckim :)
188 Jaszczur w zoo ;P
189 Pantera z profilu :D
190 Pies dziadków w zeszłą zimę :)
191 Mój kotek Orion. ;P Zdjęcie z przed 3 lat...teraz to jest spasiony kocur xD
192 Taki jest teraz ^^
192. bardzo mi się podoba :D fajna Kicia
dla mnie magiczny jest pies dziadków fajnie zlany ze śniegiem
W związku z nadchodzącą wiosną postanowiłam wrzucić zdjęcia z zeszłorocznego spacerku w ferie :)
Dzieci zjeżdżały z ośnieżonej górki na sankach i jabłuszkach łapiąc ostatnie dni zimy, i ostatnie dni górki. Teraz została ona zrównana z ziemią i w tym roku dzieci już nie pojeździły. :(
193
194
195
bez obrazy, ale jak dla - ot takie pstryki cioci ze spaceru - głównie przeszkadza mi tło :(
Nie ma sprawy :) czemu miałabym się obrażać?
Każda opinia jest ważna. Jestem nowicjuszką i porady kogoś z doświadczeniem jaki i krytyka jest mi potrzebna :)
Na pewne rzeczy zaczełam zwracać uwagę dopiero gdy przeczytałam o tym w waszych komentarzach. np. tło :)
Fakt. Nie są to zdjęcia zapierające dech w piersiach :) zeszłej zimy wyszłam na dwór z konkretnym pomysłem - złapania małych, radosnych uśmiechniętych dzieci na sankach :P Niby sie udało.
Dopiero teraz po Twoim komentarzu Hom_er wiem że zrobiłabym to z innej perspektywy :) Gdyby górka jeszcze była i śnieg ;D zaraz bym leciała na polowanie xD
Cieszę się że bywacie tu czasem :) Dziękuję serdecznie i pozdrawiam!
chętnie tu zaglądałem a od dłuższego czasu nic tu się nie dzieje...:(