Wersja do druku
Jakieś uwagi ? Za krzywo ? Za jasno ? Czy ogólnie do bani ?
Mi w 39 trochę nie pasuje nierównomierne oświetlenie - u góry jasna plama a na dole winieta. Aczkolwiek to tylko moje widzimisie amatora :)
Fakt, trochę przeszkadza. To efekt doświetlenia lampą.
40 lepsze od 39 z uwagi na to nierównomierne oświetlenie na 39. Ale ...gdyby trochę tą jaśniejszą część pociemnić to kadrowo by mi 39 bardziej pasowało.
W 39 (zdecydowanie lepszy kadr) zlikwiduj odbicia na suficie i wyrównaj światła i cienie we wszystkich rogach i będzie git :D.
piękne, mnie też wersja 44 przypadła do gustu, a takich jak na 45 masz więcej? w ogóle daj nam pooglądać fotki z pleneru a nie tak po jednym skromnie
jak zawsze z przyjemnością TU zaglądam ;)
Wersja kompromisowa a ja nadal nie wiem kto siedzi w łódce na wszystkich wersjach:D
Wiem, że forumowy wątek to nie koncert życzeń ale...daj przebitkę na tego świstaka :roll:
Może to i świstak: http://www.youtube.com/watch?v=B4fWN...feature=fvwrel :shock:
Ale ten łebski to chyba raczej stoi a nie siedzi :wink:
Zgadza się - takie same jak latem ale też za razem zupełnie inne. Jak masz coś jeszcze z piaskiem, to wrzuć.
Gdybym przewidział, że "świstak" będzie w centrum zainteresowania to zabrałbym jakieś tele. :roll:
Niestety nie da się powiększyć bez utraty ostrości.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To już naprawdę ostatnie.
Mało piasku ale za to śniegu pod dostatkiem.
Fajna ta Łeba :)
Tak - to malowniczy wąwóz w Sandomierzu.
Podoba mi sie 49 - fajna sceneria, dobra obrobka, szczegoly w cieniach, pastelowo. 50 - przyjemna w odbiorze.
Hi...
Ad 51. No tak. Najprostsze jest najlepsze. Ja nie żartowałem z tymi warsztatami "patrzenia".
Pozdrawiam i czekam na więcej :)
A to ja przyjdę na warsztaty z obróbki :D
Pajączek świetny :)
PS. Negatywy Łebowe właśnie się prostują przed skanowaniem, bo były newtony ;-)
http://www.canon-board.info/announcement.php?f=48&a=26
Więc dobrze Ci się zdaje 8-)Cytat:
pkt.10 Niedopuszczalne jest umieszczanie swoich zdjęć w galerii innego użytkownika.
Nie sądzę, ponieważ słowo "tutaj" nie odnosiło się do wątku.
Nie przewidziałem, że należy być bardziej precyzyjnym.
I tak ostatnio za dużo piszę, a przecież to forum fotograficzne.
Tutaj - czyli w dziale Miasto/Architektura.
Regulamin opanowałem i mogę zdawać z niego egzamin. :)
Syn młynarzowi udał się nader. To co mi się najbardziej podoba w tym zdjęciu to nie w jaki sposób on trzyma tego patyka tylko caluśkie tło - zupełnie jak z Matrixa. Dla mnie (widza) tło jest ważniejsze i genialne a pierwszy plan to tylko dodatek dla owego :rolleyes:
Pewnie byś oblał :) Ale "Nobody is perfect".
Pkt 1.regulaminu brzmi:
Cytat:
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Tak że formalnie rzecz biorąć CB jest forum sprzętowym.Stąd zapewne ilość wstawiamych fotek,komentarzy nie jest dla Ciebie wytarczająca.Wielu użytkowników
korzystając z forum interesuje się po prostu sprzętem,techniką i wydarzeniami z tym związanymi.
Oczywiście fotki jako takie oraz ich prezentowanie to istotna i ważna część forum.Cieszy każda galeria załozona przez użytkowników.
Przykre jest jedynie że z zniezrozumiałych dla mnie powodów ,wysiłek i praca włozona w prezentowanie zdjęć czasem wywołuje wywołuje atmosferę agresji
czy rywalizacji jakby miejsca dla fotografii miało jutro zabraknąć na świecie.Na forum nie brakuje na szczęscie.
" Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon. "
Jak zwykle, zależy od tego kto i jak interpretuje zapisy.
Inaczej zbędny byłby zawód prawnika. :wink:
Nie mam zamiaru się przekomarzać w tym temacie ale składowymi każdego dobrego forum fotograficznego są następujące elementy :
- sprzęt i porady sprzętowe
- galeria i komentarze
- giełda
Nie ma sensu i potrzeby preferowania któregokolwiek.
Każdy z tych elementów jest w różnym stopniu i na różnym etapie wykorzystywany przez jego uczestników.
Kiedy są już zaspokojone wszystkie te potrzeby użytkownicy przestają brać aktywny udział na forum.
OK To już ostatni raz jak dałem się wciągnąć w taką dyskusję.
Aktualnie interesuje mnie tylko robienie zdjęć.
Pozdrawiam
ooo, ale to chyba nie z teraz, co? :)
nawet Ci kurka ptaki symetrycznie siadły na latarniach :D
łooo :)
ale tym muszą megaśne słit focie wychodzić :D