-
Skradziono sprzęt!
Niestety mojej dobrej przyjaciółce skradziono sprzęt fotograficzny, który jest jej narzędziem pracy, dlatego zwracam się z prośbą do forumowiczów aby w razie natknięcia się gdzieś na niżej wymienione elementy, skontaktowali się z moją przyjaciółką.
Cytat:
---
14 lutego wieczorem, ktoś włamał się do mojego mieszkania w olkuszu i ukradł sprzęt fotograficzny (narzędzie mojej pracy)
LAMPA BŁYSKOWA CANON 580EXII, NR SERYJNY A97565;
OBIEKTYW CANON 50MM/1.8, NR SERYJNY 66874530;
OBIEKTYW CANON EF24-70MM/2.8, NR SERYJNY 03435626
APARAT CANON 5D MARK II, NUMER SERYJNY 3331608018 (C69419922)
Jeśli ktokolwiek z was może to udostępnić lub w jakikolwiek sposób pomóc, będę wdzięczna.
Ps. Jeśli znacie jakieś lombardy, zapytajcie, jesli macie chwile czasu zajrzyjcie na allegro, e-bay, czy tablice.pl....może akurat
Katarzyna Kucyper- Grandys
Katarzynakucyper[maupka]gmail.com
Tel. 694 912 227
---
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i poniżej załączam wydarzenie na fb:
https://www.facebook.com/events/214207252057408/
-
Kradzież sprzętu Kraków
13 lutego 2013 mieszkanie w Krakowie odwiedzili włamywacze.
Zabrali cały mój sprzęt:
- Canon 40d (numer seryjny: 930516228 lub 0930516228)
- Canon 17-40
- Canon 70-200 f4.0
- Canon 50 f1.4
- Tokina 10-17 Fisheye.
1. Czy może mi ktoś z Krakowa podpowiedzieć gdzie złodzieje upłynniają taki sprzęt?
2. Czy jest możliwość sprawdzenia numeru seryjnego obiektywów? (exif? jak?)
Na dzisiaj, to zdarzenie to gwóźdź do trumny mojej zajawki fotograficznej...
-
Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)
-
Odp: Kradzież sprzętu Kraków
Sprzętu możesz poszukać pod halą targową na Grzegórzeckiej - w niedzielę od rana, czasem sprzedają tam sprzęt foto
-
-
Skradziono sprzęt [Gdańsk] D200, 50/1.8, 70-300VR, 12-24/4 SB800, laptop
Dzisiaj miałem włamanie do mieszkania (Gdańsk Siedlce). Skradziono mi laptopa i całą torbę foto wraz ze wszystkim co w niej było + pudełka z dokumentami. Postaram się znaleźć numery seryjne od poprzednich właścicieli lub z oprogramowania u mnie na kompie (pomoc w tym temacie mile widziana).
W skład skradzionego zestawu wchodziły:
Nikon D200 wraz z gripem i jedną baterią. W środku karta pamięci CF 4GB Kingston z białym kwiatkem. Brak gumy wokół mocowania statywu, lekko okrojona nożykiem guma pod kciuk, lekko odstająca guma pod przednim pokrętłem, oryginalny pasek na szyję zastąpiony neoprenowym op-tech/USA, oryginalna osłona na LCD, wersja softu 2.0.1. Brak zaślepki na gniazdo z przodu. Ładowarka i jedna bateria zostały u mnie.
Nikkor 70-300mm VR, brak śladów szczególnych. Stan jak nówka.
Tokina 12-24 f/4. Znak szczególny: niewielkie otarcia plastikowej obudowy w pobliżu mocowania do body, wyrobione lekko ograniczniki mocowania tulipana, odklejający się gumowy pasek od zmiany ogniskowej.
Nikkor 50mm f/1.8 D - zakupiony na allegro, brak znaków szczególnych.
SB-800 - sama lampa, bez pudełka, dokumentów, akumulatorów itp. Lekkie obtarcia i rysy.
Torba Lowepro Nova 200 AW - czarna, z białą przypinką na klapie.
Były także filtry - 67mm UV na 70-300, 70mm UV luzem, mocowanie 67m i 77mm do Cokina P, uchwyt Cokin P i filtr GND Hitech 0.9.
Laprop HP Compaq NX 7300 (Intel Centrino, Dysk 120GB) znak szczególny, ułamany jeden z zawiasów ekranu - giba się, ciężko go zamknąć.
Produkt: Cnx7300DFUT5500W512XCh10Ha
Numer seryjny: CNU71910XY
Numer produktu: RU374ES
Zdjęcia sprzętu:
Proszę o pomoc - udostępniać linka. Także proszę o info gdzie można szukać sprzętu na terenie trójmiasta.
Kontakt: 508-180-293
c1n3kk@gmail.com
Jeśli w zły dział wrzuciłem to przepraszam.
-
Odp: Skradziono sprzęt [Gdańsk] D200, 50/1.8, 70-300VR, 12-24/4 SB800, laptop
-
Odp: Skradziono sprzęt [Gdańsk] D200, 50/1.8, 70-300VR, 12-24/4 SB800, laptop
Niestety, D200 ani żaden obiektyw nie zapisują swoich numerów seryjnych w exifach...
-
Cytat:
Jeśli w zły dział wrzuciłem to przepraszam.
Przeniosłem.Ten wątek jest stały,przyklejony .[.niestety.]
Powodzenia.
-
w dniu 26.04.2013 między 8 a 18:20 skradziono w Warszawie sprzęt fotograficzny (włamanie do mieszkania)
Canon 5D Mark II z paskiem oryginalnym - numer fabryczny 1430807001
Karta Sanduisk Extreme 16GB
Canon 24-105 f/4 L IS - numer fabryczny 1052005 - wraz z filtrem UV bez tulipana!
Canon 50 1.4 USM - numer fabryczny 52107990 - wraz filtrem UV z tulipanem
Canon Speedlite 580 EXII - numer fabryczny 421853 - futerał, stopka, akumulatory Sanyo w środku Eneloop
Torba Lowepro - jesli dobrze pamiętam Toploader.
-
Elbląg :( chwila nieuwagi i z plecaka zginęły:
EOS 7D nr seryjny: 1580815949
canon 70-200 f2.8 L IS USM nr seryjny: 487867
Tamron (zapięty do body) 17-50 f2.8 SP AF 2.8 Di II LD nr seryjny: 263212
W aparacie karta transcend 32 gb CF 400x
Jestem załamany, sprzętem cieszyłem się tydzień :( sprawa zgłoszona na policję, wczoraj chu.... zajumali o 19.30 a o 21 już próbowali sprzedać w lombardzie, ale lombard nie przyjął sprzętu bo nie mieli ładowarki :/ i na razie cisza. Może się pojawi gdzieś jeszcze.
-
Nie wiem czemu nie mogę edytować, ale jestem mega szczęśliwy, sprzęt odzyskany (tzn leży jeszcze na policji) a koleś który sobie "pożyczył" zatrzymany :)
-
cieszyć się, ale to chyba pomógł Ojciec Mateusz, że tak szybko...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
IGI
Nie wiem czemu nie mogę edytować, ale jestem mega szczęśliwy, sprzęt odzyskany (tzn leży jeszcze na policji) a koleś który sobie "pożyczył" zatrzymany :)
No chłopie, gratuluję! Wnioski wyciągaj, bo drugiego bonusa nie będzie.
Taki zespół kiedyś, dawno temu był - "Chwila nieuwagi" ;)
-
Ogłosiłem się w portalu lokalnym że dobrze zapłacę "uczciwemu znalazcy" no i zadzwonił, chciał 500 zł tyle co w lombardzie. Przy płaceniu za sprzęt policja go czapnęła. Trochę mi go nawet szkoda, młody łepek, może przemyślał swoje zachowanie, ale sprawa już nabrała biegu i nic nie można było zrobić. Tzn ja chciałem nawet tylko zapłacić byle odzyskać ale policja powiedziała że próbował już zbyć sprzęt i muszą go zatrzymać. Generalnie dużo się działo, mieli go na monitoringu, przesłuchiwali sprzedawców w lombardzie i puścili po lombardach listę z numerami seryjnymi że sprzęt jest poszukiwany to koleś i tak by go tu nie zbył.
-
Super. No i ladnie sie policja spisala.
-
No i super sprzęt się znalazł policja pochwalona poszkodowany zadowolony..., więc dalej dyskutujemy tutaj: http://www.canon-board.info/hydepark...ziezach-90769/
-
https://www.facebook.com/events/633322390034542/
HEJ!
Skradziono mi aparat CANON 5d, EOS 30, obiektyw CANON 50mm f/1.8, lampa YONGNUO YN560-II.
Mam nadzieję, ze nie potraktujecie tego spamowo.
Dzisiaj, tj, 7.06.2013 dokonano bardzo zuchwałej i bezczelnej kradzieży całego mojego sprzętu fotograficznego z mojego domu w mojej obecności w biały dzień.
Była to moja najcenniejsza rzecz, jedyna z materialnych na której mi zależało, jedyna na którą sama ciężko zapracowałam.
Będę powoli dodawać kolejne informacje na wydarzeniu fb, zbieram wszystkie dane do kupy póki co.
*aparat CANON 5d, numer: 1230803172. jako znak szczególny - dodatkowa osłonka na wyświetlacz.
*aparat CANON EOS 30, z systemem eye control. Kupowany z którejś ręki, więc, niestety, nie mam numeru seryjnego. Mam jedynie informacje, które są na pudełku, jeżeli ktoś wie, czy mogę się przydać, dajcie znać.
*obiektyw CANON EF 50mm f/1.8 II, numer: 70871716,
*obiektyw 18-35, nie pamiętam marki, spróbuję odnaleźć w mailach ślady zakupu, będę wiedzieć więcej :/, znak szczególny: w dekielku do obiektywu musiałam nieco zmodyfikować mechanizm trzymający, ponieważ już był wysłużony i spadał - wcisnęłam od środka kawałki kartki czy jakiegoś materiału(bez tego nie trzyma się na obiektywie niemal wcale)
*lampa YONGNUO YN560-II, numer: YN32765187, z dyfuzorem,
*torba jakiś noname, czarna z charakterystyczną mocno pomarańczową wyściółką wewnętrzą
Wszystko jest skradzione bez dokumentów, bez pudełek, 5d bez ładowarki.
Będę powoli dorzucać zdjęcia sprzętu, aby łątwiej było go namierzyć.
Będę również niezmiernie wdzięczna za wszelką pomoc w odnalezieniu moich rzeczy. Nie ukrywam, że te rzeczy mają dla mnie ogromną wartość sentymentalną, ponad materialną.
Z góry dzięki za wszelkie udostępnianie....
Kontat do mnie:
Karolina Płecha
kplecha@gmail.com
507088852
obiektyw SOLIGOR 19-35 f/3.5 z filtrem HOYA, znak szczególny: w dekielku do obiektywu musiałam nieco zmodyfikować mechanizm trzymający, ponieważ już był wysłużony i spadał - wcisnęłam od środka kawałki kartki czy jakiegoś materiału(bez tego nie trzyma się na obiektywie niemal wcale)
PRZEWIDZIANA NAGRODA!
-
W dniu dzisiejszym 11.06.2013 skradziono mi następujący sprzęt:
Canon 5D_III: sn: 043023016949
Obiektywy:
16-35 2.8L – SN 1910B014
50 1.4 – SN 2515A017AA
EF 85.1/2L EF – Sn. 1056B005[AA]
135 2/0 - sn. 2520A005[AA]
100 2.8 - sn. 47104691
70-200 2.8LIS – 00167129
-
W niedzielę 16go czerwca 2013 roku w Chorzowie na parkingu przy Śląskim Planetarium włamano mi się do samochodu i doszczętnie splądrowano go z jego zawartością. Po bardzo intensywnym i owocnym w tłuste kadry dniu spędzonym na uwiecznianiu lotów rowerzystów na zawodach Adidas Ride The Sky, całą moją pracę jak i sprzęt szlak trafił. Ten sprzęt był całą moją pasją, inspiracją, dosłownie prawą ręką. Pozbawiono mnie mojego narzędzia pracy i tym samym jestem bez perspektyw na życie. Ogołocono mnie ze wszystkiego co miałem. Najwidoczniej musiała to być zmasowana i zorganizowana akcja, gdyż w tym samym dniu na pobliskich parkingach skutecznie okradziono kilka(naście?) innych samochodów, w tym niewyobrażalnie wielki bagażnik rowerowy Thule oraz aparaturę do dializy. Jego właściciel musiał natychmiast jechać do szpitala żeby w ogóle przeżyć!
Złodzieje wykazali się bardzo kiepskim gustem, gdyż zostawili w bagażniku cały kosz ********ych ciast oraz kilku markowych piw ;)
Proszę o zrozumienie w tak ciężkiej dla mnie sytuacji i udostępnianie tego postu dalej. Może znajdziemy te fujary, a co za tym idzie moje zabawki. Za pomoc w odzyskaniu skradzionych rzeczy wyznaczam nagrodę! Z góry dzięki!
lista rzeczy skradzionych:
aparat fotograficzny Canon EOS 5D mark III (nr seryjny 032023000775)
aparat fotograficzny Canon EOS 60D (nr seryjny 2921411237)
obiektyw Canon EF 17-40mm f/4L USM (nr partii uw0213, nr seryjny 1092252)
obiektyw Canon EF 50mm f/1.4 USM (nr seryjny 96400818)
obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM (nr seryjny 166873)
obiektyw SMC Takumar M42 300mm F4 (posiada charakterystyczne wgniecenie na frontowym gwincie filtrowym - nie da się zakręcić filtrów)
tulipan Canon EW-83E
tulipan Canon ET-78 II
3x akumulatory Canon LP-E6
plecak fotograficzny Lowepro CompuTrekker AW
statyw Sachtler Ace M 1001 wraz z futerałem (ma charakterystycznie ukręcony gwint w koronie nóg widoczny od spodu - jedna śruba jest wyraźnie większa od pozostałych)
RIG (statyw naramienny) Redrock Micro (czarny z licznymi niebieskimi akcentami i rurkami z włókna węglowego)
Monitor podglądowy SmallHD DP4 (nr seryjny DP4-03733)
lupa do monitora SmallHD DP4 EVF
adapter zasilający na baterie typu AA do monitora SmallHD
osłona przeciwsłoneczna SmallHD
akrylowa osłona na monitor SmallHD
kabel HDMI-mini HDMI (krótki czarny)
kabel HDMI-mini HDMI RocketFish (1,5m szary)
adapter kątowy 90 stopni do kabla HDMI
mikrofon RODE Rode VideoMic Pro (nr seryjny 0001636)
osłona przeciwwietrzna do mikrofonu Rode VideoMic Pro
czarny adapter Canon EF - M42
ładowarka podróżna Nokia DC-16, czarna z krótkim kablem Micro USB
2x ładowarki Apple USB wraz z kablami Lighning oraz 30pin connector
adapter Apple Lighning do micro USB
Giottos gruszka do czyszczenia matrycy i optyki aparatu - czarna w kształcie rakiety
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme Pro 64GB
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme III 16GB
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme IV 16GB
karta pamięci SD SanDisk Extreme 16GB
6x akumulatorki ładowalne Sanyo Eneloop (4 w kolorach tęczy, 2 białe)
zewnętrzna bateria do kamer GoPro, czarna wraz z plastikowym futerale
maszynka do golenia Braun 790cc srebrna wraz z futerałem
filtr Hoya HMC UV 77mm
filtr Hoya HMC UV 72mm
filtr polaryzacyjny Marumi 72mm
filtr polaryzacyjny Hoya 77mm
szelki na klatkę piersiową GoPro Chesty wraz z futerałem
szelki na głowę do kamer GoPro
różne drobne mocowanie do kamer GoPro
koperta z kluczami i śrubkami calowymi
słuchawka bluetooth Jawbone ICON HD (nr seryjny 15120EE62G)
pilot do kamer GoPro wraz z opaską
torba Roxy, wzór z kwadraty w kolorach tęczy
kilka koszulek, swetrów, spodenek, bielizny (intensywnie wypocone skarpetki po całym dniu kręcenia oraz fest śmierdzące bokserki)
dwie prezerwatywy Durex
tuzin chusteczek nawilżających które latami zbierałem z licznych lotów liniami LOT
"torba chorobowa" Lufhansa
mój ulubiony czerwony długopis z logiem Canon Cinema EOS
dwie kosmetyczki z perfumami, komsmetykami itp.
Kontakt:
Piotr Seweryn
+48 506 999 052
-
Hej,
21 czerwca skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 0296B126
- Obiektyw Canon 50mm f/1.4, nr: 2515A012 (+ filtr UV B+W slim ze specjalnym deklem)
- Obiektwy Canon 24-70mm f/2.8 L, nr: 8014A002 (z filtrem UV)
- Obiektyw Canon 70-200mm f/4 L IS, nr: 1258B003 (z filtrem UV)
- Lampa błyskowa Canon Speedlite 580EX II, nr: 1946B002
- 2x Lampa błyskowa POWERLUX model VC-500
- Lampa błyskowa KH-200MR
- zestaw filtrów, plaster, wrota S03.. wszystko z lampami studyjnymi spakowane w jedną torbę
- Torba Lowepro Toploader 70
- Torba Lowepro Slingshot 200
Pozdrawiam,
Łukasz
606404157
herberpl@gmail.com lub forumowy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
herber
skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 0296B126...
bardzo współczuję, ale wszystkie podane numery to nie są numery seryjne sprzętu, a numery identyfikacji transportowo-handlowej z naklejek na pudełkach czy coś.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
bardzo współczuję, ale wszystkie podane numery to nie są numery seryjne sprzętu, a numery identyfikacji transportowo-handlowej z naklejek na pudełkach czy coś.
Te numery też mi się wydaje coś takie inne niż seryjne.
Tak przy okazji opowiem jakie szczęście w nieszczęściu miał sąsiad:
Sąsiadowi, fotografowi komunijnemu buchnęli kiedyś sprzęt ale na szczęście tylko starszą-zapasową lustrzankę z obiektywem i stary laptop z szafy,
bo nowy aparat z obiektywami, lampą i laptopem był w niepozornym małym plecaku akurat gdzieś na środku pokoju pod krzesłem przy stole
wiadomo - pod latarnią najciemniej - przegrzebali szafy, szafki i szuflady.
Brali tylko małe rzeczy bo weszli i wyszli po balkonie na pierwsze piętro w bloku i wyłamali niestety niedomknięte drzwi balkonowe.
Musieli obserwować, bo sąsiada nie było ok 30 minut.
@herber - jak się włamali?
-
Hej,
To które to są w końcu numery seryjne?.. mam oryginalne pudełka i z tego co patrzyłem na necie to to właśnie te, które spisałem. Ale głowy nie daje.
.. wybili zamki... jak się okazało nie były najlepszej jakości.
Edit.
Ok mam. Faktycznie spisałem nie te co trzeba. Nie górne a dolne trzeba tak jak na tym zdjęciu:
http://www.flickr.com/photos/brunogirin/614202638/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
herber
Hej,
21 czerwca skradziono z mieszkania we Wrocławiu następujący sprzęt:
- 2x Lampa błyskowa POWERLUX model VC-500
- Lampa błyskowa KH-200MR
- zestaw filtrów, plaster, wrota S03.. wszystko z lampami studyjnymi spakowane w jedną torbę
- Torba Lowepro Toploader 70
- Torba Lowepro Slingshot 200
Poprawione nr seryjne. szczerze to dalej nie jestem pewny body i lampy
- Aparat Canon 5D, nr seryjny: 714574 albo 995120 (lewy i prawy pod kodem kreskowym..)
- Obiektyw Canon 50mm f/1.4, nr: 94592106 (+ filtr UV B+W slim ze specjalnym deklem)
- Obiektwy Canon 24-70mm f/2.8 L, nr: 01212268 (z filtrem UV)
- Obiektyw Canon 70-200mm f/4 L IS, nr: 00301723 (z filtrem UV)
- Lampa błyskowa Canon Speedlite 580EX II, nr: 13803 lub 07880
Pozdrawiam,
Łukasz
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
...Natomiast 03 lipca 2013 otrzymałem pismo z Policji o umorzeniu dochodzenia! Nawet nikogo nie przesłuchali i nie wyznaczyli śledczego - SZOK!...
To niestety standardowa procedura. Umożenie z powodu niemożliwości wykrycia sprawców. Wznawiają dopiero, gdy złapią kogoś na gorącym i zajdzie podejżenie, że to ten sam co kiedyś ukradł daną rzecz (np. Twój aparat).
Odwołuj się.
-
Dokładnie. Zażalenie do sądu pisz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
Na kartach pamięci były jeszcze nie zgrane sesje zdjęciowe i filmowe, na powtórzenie których nie ma szans!
myślałeś o wyznaczeniu nagrody za zwrot kart? sprzęt odkupisz...
-
Wyznaczyłem nagrodę, co prawda nie określiłem kwoty, ale pisałem o tym na FB, myślę jednak, że niewiele tym wskóram :/
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
myślałeś o wyznaczeniu nagrody za zwrot kart? sprzęt odkupisz...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
To niestety standardowa procedura. Umożenie z powodu niemożliwości wykrycia sprawców. Wznawiają dopiero, gdy złapią kogoś na gorącym i zajdzie podejżenie, że to ten sam co kiedyś ukradł daną rzecz (np. Twój aparat).
Odwołuj się.
Mają to dokładnie gdzieś, prosiłem o zabezpieczenie monitoringów, ale też nic z tego. Człowiek pracuje na taki sprzęt, jakiś sukinsyn w 10 sekund zapierdziela ci prawie 25K, a nasza policja ma to totalnie w d... Wykrywalność przestępstw kradzieży w naszym szanownym kraju to około 12%. Dla porównania w Japonii wynosi 95%! Wiem, wiem nie jesteśmy Japonią, ale chyba przyznacie, że poziom pracy naszych stróżów prawa jest żenujący...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k-bad
Mają to dokładnie gdzieś, prosiłem o zabezpieczenie monitoringów,
Ujmij m.in. ten fakt w zażaleniu do Sądu.
-
Witam !
Dnia 12-07-2013 we Wrocławiu, w godzinach 8.20-15.30 włamano mi się do mieszkania przez drzwi wejściowe.
Lista skradzionego sprzętu:
- Canon 70-200/4L sn: 257ba002[aa] (21)00232951
- Tamron SP AF 28-75/2.8 xr di LD. A09E sn:018925
- Lampa 550EX - nie mam sn, była kupiona bez pudełka.
- Dyfuzor Lightsphere
Z mieszkania zginęło także złoto.
O dziwo komputer i laptop, dyski twarde, telefony które były na wyciągnięcie ręki zostały pominięte.
Karty ostatniej niezgranej sesji zostały!
Straty na dzień dzisiejszy 10000PLN
Sprawa zgłoszona na Policję...ale każdy wie jak to wygląda.
W razie jakichkolwiek informacji proszę o kontakt
Marek Masłyka
-
Proponuję rejestrować sprzęt tutaj:
Lenstag: A Free Online Gear Registry that Aims to End Camera and Lens Theft
w razie kradzieży powinno być łatwiej go odszukać.
-
wychodziły już kwiatki z takimi stronami, tzn okradziony zgłaszał kradzież ale w przypadku odzyskania to już mu się nie chciało...
-
-
znowu zaczynasz swoje?? co jest podejrzanego w tej aukcji??? wywalony numer seryjny na wierzchu????
-
Bez dekli i cena. Można mieć zastrzeżenia w sumie...
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
używki chodzą po 2000-2200, wiec bez dekielków za prawie 1900 raczej podejrzeń nie wzbudza
Cena może (choć nie musi, przynajmniej nie w moim przypadku) wzbudzać podejrzenia. Ale brak dekielków może sugerować nie-do-końca-legalne pochodzenie obiektywu.
-
-
dziś na gumtree dostałem propozycję sprzedaży canon 5d mark 2... po kilku mailach "sprzedający" powiedział ze aparat znaleziony... "ZNALEZIONY" wiec jeśli ktoś z was "zgubił" w Kobyłce canon 5d mk2 mam maila do typa który chce coś takiego sprzedać nie mam numeru seryjnego body ale próbuje się dowiedzieć
-
wrzucam info z profilu wypożyczalni :
W dniu 09-10.09.2013 z wypożyczalni RENTCAM, BLACK MEDIA, LITTLE BEAST człowiek o imieniu ... - usuwam ze względów prawnych wynajął sprzęt
i nie oddał go w ustalonym terminie, przestał odbierać telefony i odpowiadać na jakikolwiek kontakt, łączna wartość sprzętu który został skradziony
to ok. 260tyś zł, gdyby ktokolwiek go widział, lub doszło by do jakiejś próby sprzedaży sprzętu lub kontaktu do innych wypożyczalni prosimy o PILNY kontakt pod nr:
517-222-115, 501-511-632, 664-924-046, 796-140-140, 692-312-997
Nie dajmy się bezkarnie okradać!!! Prosimy o udostępnianie tego postu!!!Dzięki i pozdrawiamy!!!
numery seryjne sprzętu na poniższym zdjęciu :
-
11.10.2013 w Chrzanowie woj. Małopolskie, po 14 wracając z pracy zastałem wyłamane zamki w drzwiach i splądrowane mieszkanie. Złodzieje ukradli mi dwie torby ze sprzętem fotograficznym i lampami studyjnymi oraz konsolę Xbox360 wraz z Kinectem i tablet. Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu gdzie może znajdować się mój sprzęt (allegro, ebay, Fb, lombard komisy itp). Jeśli zobaczysz poniższe numery seryjne oraz typ sprzętu, niezwłocznie poinformuj mnie (513329513) lub chrzanowską policję.
W pierwszej torbie firmy LowerPro koloru czarnego znajdowały się:
- Aparat lustrzanka cyfrowa Canon 50D / nr. 2260712168
- Canon 17-85 / nr. 4512927123,
- Canon 85mm 1.8 / nr. FYA9788165/101005LENS lub drugi numer CT5-7505-008,
- Tamron teleobiektyw 70-300 VC / nr. 113372
- Lampa błyskowa na aparat Canon SPEEDLITE 430EX / nr. 754147
- 6 kart pamięci po 2GB firmy Sandisk i Compact Flash oraz jedna karta pamięci 4GB Sandisk
- Filtry i uchwyt systemu Cokin
- Aparat cyfrowy firmy Canon A2200 (kompaktowy) kolor czerwony / nr. 1119823
- Legitymacja uprawniająca do fotografowania w kościołach, na nazwisko Kowalczyk Robert, wydana przez Kurię w Krakowie na ul. Św. Marka 10
W exifie zdjęcia powinno znajdować się imię i nazwisko czyli Robert Kowalczyk i strona fotokowalczyk.com, taki zapis miałem w aparacie Canon 50D
W drugiej dużej torbie koloru czarnego
- na przodzie widniał pomarańczowy napis firmy FREEPERS (Fripers), znajdowały się dwie lampy studyjne firmy Delicacy D-180 (180W) / numer pierwszej to: D08272863, a drugiej to: D08273999
-
Nie zwinęli komuś z Łodzi 1d mk3, 60D i szkieł (może włamanie)?
Marcin Łódź ? Ogłoszenia Tablica.pl
-
-
1D mk III jako backup za 800zł i 60D za 500zł... Trzeba pisać, ze chce sie kupić i żeby dał dane do przelewu. Wtedy wiadomo kto to jest. Na 99,9% kradzione...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sezamek
Przeczytaj raczej opisy w tej ofercie - łama polszczyzna. Gorzej już tylko analfabeta napisze. Wydaje się że to podpucha. Dla jaj wysłałem zapytanie o aktualności oferty. Nie mówię nie o tym że sprzęt może być kradziony i ktoś chce się go pozbyć ale raczej by nie pisał tak po polsku jak kuzyn z RPA. (przepraszam kuzynów z RPA jeżleli ktoś ma takich ;)
-
Ta jedynka jest też tutaj: TUTAJ
Możliwe więc, że sprzedający z tablicy w ogóle nie ma tego body i chodzi wyłącznie o wyłudzenie przelewu na słupa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sezamek
Te oferty to nie bardzo po polsku są napisane - znowu jakiś wałek z lipnym tłumaczeniem komputerowym :(
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
VomitroN
Ta jedynka jest też tutaj:
TUTAJ
Możliwe więc, że sprzedający z tablicy w ogóle nie ma tego body i chodzi wyłącznie o wyłudzenie przelewu na słupa.
Dokładnie to samo przyszło mi do głowy - kradzione zdjęcia z innej aukcji i wałek na bezczelnego.
-
W dniu 20.20.2013 około godziny 21:00 w klubie Schizofrenia w Krakowie skradziono sprzęt fotograficzny.
W czarnym plecaku otwieranym od wewnętrznej strony znajdowały się:
1. Canon 5D Mark II (body)
Numer produktu: 003X216
2. Obiektywy:
Sigma 85mm f/1,4 EX DG HSM – NUMER SERYJNY: 13365536
Sigma 24-70mm f/2,8 DG Macro + Filtr Hoya HD – NUMER SERYJNY 4067001
(obklejony od jednej strony niwelując drobne pęknięcie obudowy obiektywu
3. Osprzęt dodatkowy:
Battery Pack Phottix,
dwie baterie (oryginalna i zamiennik Phottix),
wyzwalacze do lamp Phottix,
kable PC,
Filtry Cookin',
Karta Compact Flesh Kingstone 16GB
Pasek boczny na dłoń
Aparat nie nosił większych śladów używania, folijka na LCD chroniła przed zarysowaniami. Soft po aktualizacji z dodatkowymi ustawieniami kolorystyki.
Kradzieży dokonało prawdopodobnie dwóch mężczyzn, którzy niejednokrotnie przyglądali się mimo zwracanej im uwagi. Podeszli pod koniec wykonywanej sesji znów zagadując, gdy się pakowaliśmy. W pewnym momencie zrobili dziwny ruch. Po chwili plecaka nie było, a leżał zaraz obok mojego wózka
W miejscu zdarzenia było dwóch owych mężczyzn, ja, mój brat i modelka wraz ze swoją asystentką.
Jeden z mężczyzn był gruby i postawny (ok. 180 cm wzrostu), łysy. Ubrany w koszule w pomarańczowo szare paski (albo kratę), szare spodnie dresowe, obuwie sportowe, miał (prawdopodobnie) na przedramieniu tatuaż
Drugi był niższy i mniej postawny, ciemny blondyn z włosami zaczesanymi do tyłu. Ubrany na ciemno.
Proszę z całego serca o pomoc w zlokalizowaniu sprzętu. Mam świadomość, że szanse są iluzoryczne, ale mimo wszystko mocno wierzę. Proszę udostępniajcie gdzie i do kogo możecie opis skradzionego sprzętu oraz rysopis mężczyzn.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mtytko
1. Canon 5D Mark II (body)
Numer produktu: 003X216
to nie jest numer seryjny 5D2, sprawdź jeszcze raz - to jest numer partii przesyłki na pudełku.
Cytat:
Zamieszczone przez
mtytko
Kradzieży dokonało prawdopodobnie dwóch mężczyzn
co na to ochrona, właściciel lokalu, policja?