U mnie działa 48 i 58 af1 w trybie ttl i m. Nic na lampach nie ustawiam, wszystko z poziomu aparatu.
Wersja do druku
U mnie działa 48 i 58 af1 w trybie ttl i m. Nic na lampach nie ustawiam, wszystko z poziomu aparatu.
Jedyny mankament to taki, że zawsze trzeba wejść do ustawień lampy (w menu aparatu), jeśli się chce ustawić tryb M, ponieważ lampa założona na odbiornik zawsze uparcie włącza się w automatyce (w moim przypadku to 580ka II)
Stare 5d nie mają ustawień w menu aparatu. Za to ze stara 420 ex wszystko działa pięknie.
No to chyba, że tak. U mnie nawet na 40d działa...
PS. w instrukcji są wymienione kompatybilne aparaty, oraz co z którymi można robić. Trzeba po prostu doczytać... Z 5d masz tylko TTL i możliwość wybierania kanałów z Pixeli.
Słuchajcie, mam 1 pytanie do posiadaczy, bo zgłupiałem.
Wydaje mi się, że wcześniej (zaraz po zakupie) po podłączeniu Kingów do lampy Canona 580 EXII, mogłem nią w pełni sterować (chodzi o parametry c.Fn). Wczoraj podłączyłem i chciałem coś zmienić i nie mogę - w menu c.Fn mogę wejść, ale informacje w żadną stronę nie są przekazywane. Mogę poruszać się po opcjach, ale jak kliknę zatwierdzenie zmiany to nic się nie dzieje. Co dziwne przy podłączonej lampie przez PK opcja nr 12 jest ustawiona na 1, a nic takiego w lampie nie ustawiałem. Kolejna rzecz - jak bezpośrednio w lampie wyłączę opcji nr 1 (czyli samowyłączanie się lampy) i podłączę lampę przez PK to ta informacja nie jest przenoszona do aparatu tylko znowu jest opcja nr 12 ustawiona na 1.
Przyznam szczerze, że zgłupiałem, bo wydawało mi się, że mogłem to ustawiać wcześniej i teraz sam już nie wiem. Może ktoś to sprawdzić ?
Z 430ex2 ustawienia dzialaja, wiec z 580 tym bardziej. Sprawdz styki i czy lampa jest dobrze wsunieta na sankach.
Upewnij się, czy masz naładowane baterie.
Zastanawiam się nad kupnem lampy YN 460-II mam King'i
Czy ktoś posiada taki zestaw i ma jakieś problemy z komunikacją itp.?
Z mojej strony bardzo odradzam... syndrom strzelania na max mocy niestety jest prawdziwy mimo aktualizowania i próbowania różnych firmware używanie pixel kingów kosztowało mnie już palnik w 590EXII uszkodził się poprzez częste odpały na max mocy... aktualnie po aktualizacji na 1030 soft ze strony najnowszy - jest tragedia inaczej niż na full power nie potrafią odpalać... ostrzegam innych przed zakupem tego shitu, i pozazdrościć tym którym trafiły się dobre egzemplarze :) czas przetestować yong nuo :) manualne od 5 lat działają wybornie ! apropo pixel king mimo wielu maili wysłanych na adres producenta nie odpowiada ma użytkowników w głębokim poważaniu - oby tak dale przestrzegam na przyszłość.
Najwyraźniej masz uszkodzony sprzęt. To się serwisuje a nie narzeka.
Otoz to uzywam kingow w ilosci trzech odbiornikow i nadajnika. Zdarzaja sie problemy ale jak sie potem okazuje winne byly wyczerpane baterie. Przypadek odpalania na pelnej mocy mialem tylko raz. Okazalo sie ze nadajnik nie byl docisniety na stopce. Mala poprawka i odzyskalem pelne sterowanie nad lampami...
Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
witam
Jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do Pixel King 1031 czy 1030 .
Ta 1031 jest chyba dedykowana do konkretnego modelu jeśli sie nie mylę.
Pozdrawiam Wojtek
Mam dziwny problem z Kingami, mianowicie na takim 24-70 naświetlają poprawnie na szerokich kątach, ale już od ok. 40mm w górę niedoświetlają stale o jakieś 2 EV. Przy czym mówimy tu o ogniskowej obiektywu, nie zoomie lampy - ten ostatni nie ma na zjawisko żadnego wpływu. Body 5D3, lampa 580EXII. Spotkaliście się z czymś podobnym?
Zawsze tak masz czy po prostu się zdarza ?
100% powtarzalności, przynajmniej z 24-70LII. Muszę jeszcze obadać temat na dłuższych stałkach.
Acha, problem występuje tylko przy ustawieniu trybu pomiaru E-TTL na Evaluative. Na Average jest ok.
Sprawdziłem z 85 1.8 - wygląda ok. Ale np. ze 135L już nie. Pomiar jest poprawny tylko przy błysku bezpośrednim (żadnych odbić, modyfikatorów) i dopóki mam aparat blisko lampy.
Dlaczego z jednym obiektywem jest ok, a z drugim nie - zupełnie nie rozumiem. Lampa na stopce działa dobrze. Firmware najnowszy (1.40 w nadajniku, 1.50 w odbiorniku). Styki przeczyściłem. Na walnięte wyzwalacze też to nie wygląda, bo niby czemu miałyby być walnięte wybiórczo. Z drugiej strony raczej nikt tu na Kingi nie narzekał.
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić/zaprzeczyć powyższemu? Czy problemy na Evaluative są ogólną przypadłością, czy to raczej walnięty komplet?