To opracuje swoje profile po prostu.
W większości te automaty o kant tyłka można sobie.
Wersja do druku
Tu nie chodzi o to, czy młoda i piękna ;-), ale moim zdaniem, kolor skóry, nie powinien być zbyt agresywnie zmieniany. Oglądając zdjęcia w Waszych galeriach i nie znając prawdziwego koloru skóry tych osób, nie odnosimy się do prawdziwego odcienia skóry i w takim przypadku, obróbka wywiera na nas raczej pozytywne wrażenie. I ciekawi mnie postawione pytanie, czy aby Pani młoda na pewno jest zadowolona, czy po godzinie oglądania dzwoni do Was:mrgreen:
Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie ja mam sprawdzić te procenty w kanałach w tej metodzie podatkowej ?
W ACR masz samplera - klikasz na skórze i u góry wyświetlają się zawartości kanałów RGB. W PS to samo tle, że wyświetlenie jest w palecie info. W PS można sobie zmienić rozmiar obszaru próbkowanego na większy np 5 x 5 average albo 11 x 11....
Procenty liczysz sobie sam
R * 0.81 = G
G*0.81 = B
Zmiany w ACR są trudniejsze :-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dlaczego "nie wiadomo ile czasu"? Wiadomo 2-3 minuty. Czy by się chciało? To zależy od tego ile złotówek się na tym zarabia i ile zdjęć się oddaje.
Pluginy są fajne ale... kosztują. To samo można sobie zrobić samemu profilami lub akcjami.
No właśnie dla mnie w tym jest problem, że nie ma prawdziwego koloru skóry. Tak samo jak nie ma prawdziwego koloru. Dopóki nie masz drugiej osoby do porównania nie ma stałego koloru.
Przykład: zrób dziewczynę w nocy przy świecy, zrób dziewczynę nad górskim potokiem o zachodzie słońca i zrób dziewczynę w zielonych jarzeniówkach hipermarketu. Żeby doprowadzić do "normalnego" koloru skóry musisz ten kolor nienaturalnie zmieniać. Nasze oko szybko "przywyka" do np. zielonych warunków i już nam to nie przeszkadza, w rzeczywistości NATURALNYM i PRAWDZIWYM w tej sytuacji jest kolor zielonkawy, bo takie światło odbija ta twarz. O witrażach w niektórych kościołach już nie wspomnę...
Moja propozycja:
czemu nie...
Fajny wątek. Sporo fantazji w obróbce, czasem zbyt dużo. Myślę jednak, że skóra nie może w każdym świetle, dla każdego człowieka wygladać tak samo. Skóra kobiety powinna wygladać ładnie, ale nie każda kobieta to Krzysia Drohojewska.
chociaz jasniejsze fajniejsze.. wiecej życia w tym
Trochę coś innego miałem na myśli.
Chodzi, żeby nie było takiego efektu.
zabawowo "old skool"
i o to chodzi :):)
Przykład, który może Cię nieco naprowadzi: http://www.wizart.lublin.pl/ Lepiej, żeby zdjęcia ślubne nie kojarzyły się z tymi nagrobkowymi.
Rocznik 1973, ale nie kumam Twojej retoryki.
Już nie mogę patrzeć na tą biedną dziewczynę .
Gdybym ja się wziął za tą fotke , to najpierw bym zrobił coś z tymi napiętymi ścięgnami na szyi, Brrrr.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No, może tak...
Ostatnie bardzo okrutnie przeostrzone.
ostrzyłem tylko włosy...ale faktycznie za bardzo.
jak wszyscy się pastwią nad kobietą to i moja wersja ;)
azapala, masz chyba wadę wzroku, tak okrutnie przeostrzonej fotki nie widziałem :-D
Co Wam zrobiła ta modelka, że ją tak katujecie :twisted:.
No to ja też :-D, ale tego zafarbu na bluzce po prawej, już mi się nie chce usuwać:mrgreen:
Uploaded with ImageShack.us
a może tak?
To i ja popsuję, a co mi tam :lol:
Moze zmienic fote.. bo widac dobijajaco pozowke i nic z repo... :) ciekawe jak dlugo fotografujacy kazal trzymac te lusterko zeby fota wyszla :)
Odczepcie się jakiegoś kopiowania czyjegoś pomysłu do obróbki, to że ma super skórę na zdjęciach i w ogóle och ach - wydaje Wam się na pierwszy rzut oka, że to tylko jakiś plugin czy jakiś trick, a tak na prawdę to spoooory czas pracy nad własną obróbką, bez kserowania czyjegoś pomysłu.
Macie wizję? To siadać i robić, a nie czekać na to że ktoś może Wam podpowie jak to zrobił i potem będzie elegancko. Właśnie w tym rzecz, że obróbka powinna być swoja i osiągnięta przez nas samych tak samo jak kadry / zdjęcia - to jest równie ważne i nie zapominajcie o tym.
A czy ktoś miał taką sytuację że nawzijmy to "różowawo-naturalny" odcień skóry nie podobał się Pannie Młodej która kupe czasu przesiedziała w solarium? Dla mnie taka ciemna karnacja nie wygląda dobrze w kontraście do bieli suknii ślubnej i przeważnie delikatnie rozjaśniam skórę takiej fanki solarki.
A ja ostatnio spotkałem się z opinią, że ten odcień skóry po obróbce wedle powyższych trendów jest niefajny. Panu młodemu podobały się kolory naturalne, wg prawidłowego balansu bieli. Jest naprawdę bardzo dużo takich ludzi, więc jak ktoś ma zamiar sprzedać zdjęcia z taka bajerancką obróbką, niech najpierw skonsultuję to z klientem.
Jak wiekszosc to wiekszosc ;)
Obejrzałem wszystkie, większość zbyt różowa, zwłaszcza ostatnie.
Swoją drogą ten wątek robi niezłe pranie... oczu. Dajcie już jakąś inną fotkę ;-)
Popieram przedmówcę. Dajcie inne zdjęcie ;)
to ja na sam koniec pierwszy raz moja obrobka czyjegos materialu
Aż mi się przypomina obróbka zdjęcia dziewczynki w kościele :)
gofer, cos ty zrobil?
tzn?
cos ty zrobił ?????????????
czy
cos ty zrobił !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja nie tyle się chwalę co o krytykę proszę, bo jest totalnym samoukiem :)