Taka naturalna GO :lol:Cytat:
Zamieszczone przez maro25
Wersja do druku
Taka naturalna GO :lol:Cytat:
Zamieszczone przez maro25
hihihi ja tam wole sprzet ktory ma juz blizny z boju, niz takie wymuskane pierdulki ;) :D
Aż mi się gorąco zrobiło...;)
Ała, to aż boli, gdy się na to patrzy ... :)
przynajmniej wiem jak wygląda rozbity obiektyw...to już ze swoim nie musze eksperymentować
nie ciekawie to wyglada :-(
Rozbity jest filtr a nie obiektyw ;-) Też czytałem ten wątek :mrgreen:
ciekawe czy AF jeszcze działał...
A znajdź powód, dla którego miałby nie działać?Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
Działa Ci AF przez firankę?
No widzisz...
tylko ciekaw jestem jak popekalo szklo filtra i czy drobinki nie walnely o przednia soczewke. jesli tez dobrze widze ktos byl bardzo uparty w kwestii uzywania filtrow z mosiezna oprawa, ktore w momencie upadku tluka szklo. zamiast, jak bozia przykazala, absorbowac uderzenie na ta oprawke (ktora, jesli jest aluminiowa, zwija sie pierwsza i "odciaza" szklo).Cytat:
Zamieszczone przez muflon
ten rysunek to chyba dobra zacheta, zeby wyleczyc sie z niecheci do oslon przeciwslonecznych i filtrow ochronnych - tym bardziej tych z oprawa z miekkiego metalu.
jak sie patrzy, to az slychac dzwonienie :shock: uuuuufff...
a wlasciciel najspokojniej wzial drugi aparat i zrobil zdjecie :shock: ;) .. to byl prawdziwy antyonanista :mrgreen: :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
świetnie przyklapnął.... betonik jak marzenie... nic tylko upuścić sowje skarby i się napawać lotem...
Jakbym miał możliwość zrobienia drugim aparatem zdjęcia wartego 50 000 to potem bym jeszcze nasikał na to co mi upadło :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubak82
poza tym aparat raczej wygląda na cały
Filterek się nieco wygiął. Ciekawe czy go odkręci czy wyrzuci razem z obiektywem (-:
Wlasciciel zeznal ze:
"I placed my camera (Canon EOS 1D with a Canon EF 24-70mm f/2.8 L lens) in the backseat of my car after Gail's hockey game and when I opened the back door of the car in my driveway, the camera leaped out and landed on the concrete driveway, destroying the HOYA HMC SUPER 77mm UV filter. The lens now shows a little rough spot along the edge. Thank goodness the lens and camera still work."
jak bedzie wyrzucał to niech da znać gdzie
kiedyś miałem analoga olympus om 1... i upadł mi na bruk z wysokości statywu czyli ok 1,6 metra .... wspaniała alumniowa obudowa wgięła się na 1cm i okazało się że ten aparat ma ok 1,3 cm poduszkę powietrzną czyli pomiedzy obudową a pierwszymi mechanizmami jest własnie taka "pusta przestrzeń"... niezły pomysł... ale tylko w prostych aparatach end of OT :)
Hmmm....
Może coś takiego?
(wybaczcie jakość, późna pora + google graphics + odrobina alkoholu we krwi...)
Wats0n - a będzie wersja negro ?
Czemu nie.
Jak mnie najdzie to troche poeksploatuje tematykę trabantową.
a może ktoś ma 50e?
a moze poczet lensow Canona ?
http://www.rzuf.com/images/EFlensgroup.jpg