To zdjęcie to chyba jest lekka manipulacja, ale oddaje pewne proporcje. Już kiedyś o tym pisałem. No pięknie nasz prezydent wygląda w takim towarzystwie :-x .Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Wersja do druku
To zdjęcie to chyba jest lekka manipulacja, ale oddaje pewne proporcje. Już kiedyś o tym pisałem. No pięknie nasz prezydent wygląda w takim towarzystwie :-x .Cytat:
Zamieszczone przez Venio
No i wszystko jasne.. Jaki z tego zestawienia wniosek! W następnych wyborach trzeba edukować małe miasta, wsie, emerytów, wyjaśnić co stracą a co zyskają.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Swoją drogą ja gdy dociągnę dow wieku emerytalnego przy takiej "opiece" państwa jak dziś penie będę miał 500 PLN emerytury, a starszych osób będzie więcej !
Mamy więc szansę za 4 lata w parlamencie i 5 na Preza!
Ja tak powiem. Tylko, że musi to być dobre ugrupowanie.`Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Fakt! A czy je mamy..Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
a co powiecie na to http://www.muglets.com/1gti
a co powiecie na to ? :D http://www.tzds.art.pl/bob/RP_BOB1-Kaczor.mp3
No powiemy, że sie nie otwiera.
Super, ale się uśmiałem.Cytat:
Z prezydenckim pozdrowieniem - SPIEPRZAJ DZIADU.:lol:
Vitez, od kiedy to "wybiórcza" generuje obiektywne opinie? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dużo prościej takie a nie inne wyniki sondaży tłumaczy to, że były one przeprowadzane na zlecenie ośrodków, które oczekiwały właśnie takich wyników! Błędy rzędu kilkunastu, a nawet 20% są kompromitujące i sklonny jestem zgodzić się z posłem Kamińskim, niezależnie od tego, czy budzi on moją sympatię, czy też nie, że trzeba być skończonym idiotą, aby w przyszłości płacić ośrodkom przeprowadzającym sondaże :confused:
Tomasz, Ty piszesz nie na temat :shock:Cytat:
O ile ja dobrze zrozumiałem kiedyś wypowiedzi speców od sondaży, to powszechnie uważa się, że błąd sondażowy nie może przekraczać +/-2%. Jeśli jest większy, to znaczy tylko tyle, że sondaż był funta kłaków wart. Jeśli zaś jest rzędu kilkunastu %, to...; nie będę kończył :confused:
Fragment porannej audycji :-) :
http://rapidshare.de/files/6710219/A...24.10.mp3.html
O co chodzi? Jeśli różnica jest większa, to wskazuje na jedną z dwóch rzeczy: źle przeprowadzony sondaż lub manipulacja. Ja piszę o tym drugim.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Cytat:
sondaze wyborcze w polsce nie oddaja rzeczyistej sytucaji poniewaz
elektorat samobrony konsekwentnie lekcewazy wszystkie sondarze
(polecam lekture pisma samoobrony - swietne SF)
pamietacie pierwsza ture wyborow?
co mowily sondy a jakie poparcie mial Andrju.
ponaddto polacy wstydza sie swoich pogladow politycznych
na pytanie zadane na ulicy odpowiadaja tak jak wypada,
a gdy nikt nie patrzy glosuja calkiem inaczej
To ja Cię nie zrozumiałem :(Cytat:
A w temacie, to skłonny jestem przyznać Ci rację.
No to mamy IV RP....w pelnym skladzie !!! Krzyz na droge i blogoslawienstwo O.Dyrektora...nic dodac, nic ujac
--
Marnow
Moja frustracja narasta z dnia na dzień.....
To co się dzieje to jest jak jakaś p..... równia pochyła
Już mamy obiecywaną koalicję... tylko gdzieś przespałem, że Lepper wszedł w miejsce PO. Ja już się boję obudzić następnego dnia bo może być wszystko inaczej niż dzień wczesniej obiecywali :mrgreen:.
Nie no, bedziemy mieli dokladnie to co obiecywali. Chyba po raz pierwszy nawet.Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
A konkretnie, to idzie mi o to, ze jasnie oswiecony prezydend Kaczka obiecuje IV RP. No i bedziemy mieli IV RP, jak tylko Prawie Sprawiedliwi wraz z partia Samogwalt doprowadza Polske do bankructwa i kolejnych rozbiorow, po 70 latach wywalczymy niepodleglosc i bedziemy mieli IV RP.
A teraz czekamy na wizyte Policji Politycznej :)
Po prostu szykuje się :
Kilka dni i już wydymali Tuska. Teraz może równie dobrze sprzątać korytarze na Wiejskiej (nota bene lepszej ulicy pod sejm nie mogli wymyśleć)
Proponuje Ojca Pieprzonego Dyrektora Rydzyka na rzecznika rządu.:twisted: ,a Straż Marszałkowska powinna być zastąpiona Szwadronami Radia Ma ryja.:twisted:
Może trochę kultury?Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Tiaaa najlepiej nic nie sie nie odzywac gdy nas PiS robi na szaro :-(
Chyba faktycznie niedlugo to bedzie nasze nowe godlo:
http://www.max.boo.pl/ibf/index.php?showtopic=869
no wlasnie.. ostatnio tez sie zastanawialem nad tym ze musi byc cos pomiedzy III i IV no i biorac pod uwage historie nie bedzie to nic milego... hmm przeoczylem gdzies w kampanii PiS ze oni nam zorganizuja to co pomiedzy III i IV RPCytat:
Zamieszczone przez birez
Przepraszam jeśli obraziłem Twoje ugrupowanie polityczne, ale to co wyprawiają kaczory ze swoim PIS-em przechodzi ludzkie pojęcie.Cytat:
Może trochę kultury?
To nie jest moje ugrupowanie polityczne, ale to nie upoważnia do stosownia nieeleganckich zwrotów.
Cieszę się, że moderator wreszcie zwrócił na to uwagę :confused:Cytat:
Przepraszam wszystkich, których uraziłem moją wypowiedzią.
Eee, grunt że złotówka spada na łeb na szyję :) Moje ciężko zarobione franki bedą więcej warte :)
Chciałem coś naPiSać, ale skoro wymagana jest elegancja, to wymiękam.
Jak można PiSać elegancko o partii, której nazwa jest już nieelegancka.
Albo zajmę się sPiSywaniem PiSuarów.
PiSemnie PiSSdrawiam PISS. (Chyba jakiś błąd popełniłem, ale nie wiem gdzie)
A, zapomniałem :twisted: :mrgreen:
ja tam jestem zdolowany wynikami wyborow.. nie wiem czy pisze w temat bo 14 stron postow nie chcialo mi sie czytac :)
Maly kargul prezydentem - dobrze ze niebawem opuszczam ten kraj
RiP = Rest in PiS ;)
No, będą se odpoczywać spokojnie :p , całe 4 lata :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Venio
A mi tam się po tych wyborach podoba :mrgreen: Gospodarczo nie jest dobrze, ale i nie jest źle, ale przynajmniej może trochę porządku będzie w administracji i służbach.
moja kaczoliczba to 2350 :mrgreen:
Już wiemy jak polityka wpływa na gospodarkę. Kaczolandia nie wyeksportuje produktów rolniczych na największy rynek Europy. Pierwszy sukces IV Rzeczpospolitej Obojga Kaczorów.
Ekstra, żywność będzie tańsza.
No, zwlaszcza rolnicy sie uciesza :) Cos czuje, ze Samołobrona będzie popierała rząd max. do następnego lata :) Potem po staremu - blokady, wysypywanie zboża, rzucanie plytami chodnikowymi pod Sejmem - znowu bedzie okazja do fajnego flame, no nie Tomek? ;-)Cytat:
True, true. Ale szczęśliwie nie jestem rolnikiem, tylko łakomczuchem. A samoobrona każdy rząd popierałaby do tylko żniw :> nawet własny.
Tomasz, jeśli przypominasz sobie naszą ostrą dyskusję o głupocie? to ja Cię teraz oficjalnie przepraszam za wszystkie moje uszczypliwe uwagi dotyczące Twoich poglądów politycznych. Miałeś ŚWIĘTĄ rację w kwestii zwycięstwa głupoty w demokracji.
Niedługo (po wyborach) nasze skarbonki będą tak wyglądać :-(
:mrgreen: mam nadzieje że nie moja ;-)
bez komentarza
http://www.wprost.pl/ar/?O=83235
A to niby coś nowego w polityce?
Moze i nic nowego, ale za kazdym razem boli :sad:Cytat:
i smutne jest :cry:
Akurat tym razem to mniej smutne, bo w kampanii gadali glupoty. Jest nadzieja (niewielka), ze jak ich nie będą realizować, to będzie lepiej :twisted:
Gorzej jak nie beda realizowac tych ale zaczna inne (LPR'owe np.)Cytat:
Hiehie, wlasnie mi do glowy przyszlo: nowa partia: ZL - Zwiazek Ludowy (a tak na prawde to: Zamaskowani Liberalowie, partia kameleon :twisted:)
Coz, o tym nie pomyslalem - to pozytywne podejcie :mrgreen:Cytat:
Wallenrod?Cytat:
Zamieszczone przez birez