jeszcze raz... inaczej
110.
Wersja do druku
jeszcze raz... inaczej
110.
przede wszystkim zacznij od dobrego kadru potem bierz się za grzebanie w obróbce...
109/110 ciąć w połowie czoła chociaż
wiem że miało tak sztucznawo wyjść, pewnie ala Dragan :D ale niestety ogólnie obróbka jest słaba
widać mazanie pędzlem na tle, oczy wyszły koszmarnie nawet jak na taki styl obróbki, no i brakuje kontrastu...
jeśli już to zdecydowanie lepiej na czarnym -109 ale obwódka przy włosach...eh
wrócę jeszcze do wcześniejszych
102,103 - kiedy ostatnio czyściłeś przednią soczewkę/filtr? :D Bo strasznie mnie to gryzie ;)
dzięki MarcinG za konkretny komentarz! strasznie rzadko robię portret-ale chyba czas zacząć robić częściej, chociażby do szuflady. miało być właśnie "na Dragana"(to były pierwsze dwie próby), strasznie mi się jego twórczość podoba.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
szerokie są z kita, mam na nim trochę nieusuwalnego syfu i rysek, niestety.
111.
112.
113.
zniewolenie...
foty z pożyczonej na chwilę Sigmy 50-150 2,8 (niepełne kadry)
114.
115.
tamrona jeszcze nie zdążyłem dobrze przetestować
na drugim trochę nie trafiłem z GO
Kwiaty i inne roślinki nawet fajne. Reszta nie bardzo mi się jakoś widzi. 115 dałbym ostrość na królika, piesek wg. mnie lepiej wyglądałby w kadrze centralnym, a w 113 nie dość że jeziorko wylewa się na prawą stronę nieco to jeszcze balans bieli poległ na tym zdjęciu.
pierwszy większy wypad w teren z tamronkiem
119
120.
121.
122.
123.
113 bardzo nienaturalne i to widać- jasna obwódka wokół drzewa, krzaków- niedopatrzenie w obróbce? sam kadr i zawartość sa nieciekawe, duży bałagan brakuje przestrzeni. Według mnie słabe zdjęcie
królika przez nieostrość w ogóle mogłeś sobie darować
116-118 ok
119-124 widoczki jak widoczki, mnie to w ogóle nie kręci
124 idylliczny niby krajobraz a na pierwszym planie jak najbardziej pospolita, brzydka rozjechana kołami droga...:lol:
125 dobry model, w ciekawej pozie ujęty ale przepał ręki i to co starałeś się z nim zrobić mordują zdjęcie...kiepsko
Z landszaftów 124 mi się podoba - reszta albo przez kadry albo może przez fakt ze miejsce niezachwyca zbyt specjalnie mi nie podchodzą. 125 byłoby super gdyby nie to o czym wspomniał MarcinG - ten przepał po lewej straszny jest. Nie wiem czy nie lepiej byłoby go zostawić, albo próbować innego kadrowania.
129. Brak ostrości na twarzy, nic ciekawego
130. Mało ciekawy kadr, but prawie ucięty, powinno być z tej strony więcej zostawione..
Makro i część widoczków idzie w dobrą stronę, ale ostatnie serie słabo... Jakbyś na siłę chciał coś pokazać. Krzywo, nieostro..
dzięki za komentarze. dobrze, że chociaż coś idzie w dobrą stronę.
Ja nie chcę Ci zniechęcić, każdy kiedyś zaczyna, ale sam chyba widzisz, że w pewnych dziedzinach fotografii musisz więcej popracować, a może po prostu bardziej dokładnie wybieraj zdjęcia, które tutaj prezentujesz.
znów troszkę zielepactwa:
131.
132.
133.
kto rano wstaje...
nieprzyzwoita godzina i okolice j. kortowskiego:-D
pierwsze z Sigmy następne z Tamrona
134.
135.
136.
139. Arbuz - masakra - mnie sie kompozycyjnie bardzo podoba
też mi się podobał:) komuś musiał zostać z wieczora.
Przejrzałem twoją galeryjkę i najbardziej mi się podobają astrofotki, dlaczego nie kontynuujesz tematu?
nie chciałem więcej męczyć tematu KITem - niedługo, po powrocie ciemniejszych nocy znów porobię niebo (tym razem lepszym optycznie Tamronem)
141 bardzo mi się podoba, szkoda tylko, że słońce nie jest bardziej centralnie między tymi dwoma drzewami i jakby czuję lekki brak powietrza z lewej strony.
jestem pod wrazeniem:) arbuz mi sie bardzo podoba hehe
141 jest ciekawe
143 tez mi sie podoba
dzięki:) kolejne z okolic Łężan
145.
Trochę dziwna kolorystyka tych kłosów, czyżby balans bieli.
Mam nadzieję, że to nie mój monitor :-)
dzięki za komentarze.
ostatnio korzystam z zatrzęsienia robactwa... wszystko z sigmy
146.
147.
148.
149.
150.
151.
152.
153.
154.
155.
147 - dla mnie super
Jak ty namawiasz te wszystkie motyle, aby Ci nie odlatywały ?
154 - Super
dzięki za odwiedziny!
kolejne dwa, proszę o porady
156.
157.
trochę czasu mnie nie bylo.
159.
160.
161.
160- ekstra kard,kolory i kontrast ,dla mnie super
Taka niezwykła rześkość i świeżość bije od Twoich zdjęć. Niesamowicie klimatyczne, świetne!
dzięki!
mam nadzieję, że moja fotografia powoli "idzie do przodu".
166.
dzięki!
Olsztyn:
167.
Podobają mi się ostatnie strzały. Szczególnie 166 przypadła mi do gustu.