ja mam reumatyzm i sam musze zarabiac na swoje utrzymanie :mrgreen:
Wersja do druku
ja mam reumatyzm i sam musze zarabiac na swoje utrzymanie :mrgreen:
O qrcze, wlasnie sobie uswiadomilem ze Was malolaty do baru nie wpuszcza :D ;-) :P
W wiekszosci knajp w Krakowie cena oscyluje w okolicach 5zł. Rozklad gestosci jets taki ze czym blizej rynku tym drozej z mala wyspa w okolicach kazimierza.
na kazimierz !
Knajpa to najmniejszy problem, trzeba wymyslić plan spokania i gdzie pofocić.
u Paweł Brzozowski w galerii widzialem pociag retro - wiecie gdzie to? moze warto by bylo odwiedzic?
Panowie a moze zaprosic jakas mila modelke ktora w zamian za zdjecia popozuje troche ha ? :) oto dla przykladu taki mariaz krakowskiej modelki i... no niech mnie ktorys krakus oswieci jak sie ta zalana kopalnia/kamieniolom na ruczaju nazywa :)
Thorin powtarzaj: Za-krzó-wek. Za-krzó-wek. ;) Dobry mariaż - obok skałki i lasek, każdy pójdzie z modelką gdzie zechce...;)
No kurde na taki zlocik to też bym się pisał :)
thorin masz świetny pomysł - frekwencja na zlocie będzie wtedy zapewne baaardzo wysoka :)
Pozdrawiam
mmsza ile jestes sklonny wydac na ten hotel? Moge troche podzwonic i popytac.
Dobrze by bylo zeby reszta tez sie okreslila ile chce/moze wydac na nocleg latwiej bedzie zaczac cos myslec.
Panowie Wam to nie zlotu trzeba tylko baby... ;-)
hehe dzieki wielkie rysiaczek :) z calego Krakowa narazie na pamiec znam tamta dzielnice :D to co Panowie ? moze rzeczywiscie cos z tym krecic ? Kubaman ? bo to chyba wczesniej trza by bylo... chcemy ?
EDIT:
Gonzo gadasz tak jakbys byl kims nieczulym na piekno :) ja sie deklaruje, spie u kumpla (chyba) wiec noclegu mi nie lza
tia, modelka, skalki, lasek... a pozniej W11 lub Wsysajaca Wszystko Piekielna Glebia z Lasku w Witkowicach :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
no co Ty mmsza, zdoby ekhem znaczy modelke zawsze mozna zaniesc do hotelu, zziebnie bidulka nad ta woda, a wieczorem mozna pograc w remika ;)
Biez, dobrze pamietam ze Ty mieszkasz na Pradniku ? Ten witkowicki lasek przeraza :mrgreen:
o masakra historia lasu witkowice rozwalila mnie na lopatki, ale... co to jest W11?Cytat:
Zamieszczone przez birez
jedna ? na tylu ? :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Poza tym wieczorem to zaden remik, tylko zwiedzanie piwnic knajpianych ! Howgh.
Przerazaja to takie "rewelacje" i "niewyjasnione zjawiska optyczne" wymyslane przez roznych lowcow sensacji (orby i te sprawy). No ale to juz OTCytat:
BTW, gratuluje dobrej pamieci :) Czyzbys sugerowal, ze maczam palce w tajemniczych zniknieciach ? ;) Zapewniam ze jestem nieszkodliwym psychopata :twisted: i nie planuje tajemniczych znikniec wsrod szanownych uczestnikow - mozesz czuc sie bezpiecznie.
co do tej modelki to jestem za mmsza
wole te stare pociagi (czy ktos wie, gdzie to jest? sa chetni?).a dziewczyny sa wszedzie - wiec zgadzam sie z mmsza.Cytat:
btw: ta modelka ma na (swojej) prawej nodze, na palcu - plasterek - kiszka jakas :)
kurczę, próbowałem nad tym zapanować, ale widze, że nie posłuchacie..;)
powtarzam, jeśli to ma się udać, trzeba zrobić plan, lub kilka planów :!: . Być może trzeba się będzie podzielić na dwie grupy przynajmniej na kilka godzin, bo na takim na przykład Zakrzówku w miejscu robienia tej fotki z modelką jest mało miejsca, no chyba że lubicie loty do wody z 20m...
Apeluję: wymieniajcie co by Was interesowało, o czym pomyśleliście itp.
Ale nie próbujcie sie umawiać, to nie ma w tym momencie sensu. Od poniedziałku zaczynam (z pomoca thorina) planować.
ok wedle pomyslu Kubamana, moje zainteresowania w Kraku:
1. World Press Photo
2. Kazimierz
3. byc moze jakas panoramka na Zakrzowku
4. Piwo Piwo Piwo
5. Witraze Witraze Witraze
6. Rynek Noca (mimo ze rozkopany)
7. Jama Michalika
8. zlosliwa biala dama - zastanawiam sie jak ta paskuda zareaguje na 20 canonow blyskajacych w nia fleszami :)
9. dzieci + ptaki - czyli jak to w polsce pedofili nie lapia
ad1. eeee - nie interesuje mnie ten rodzaj fotografiiCytat:
ad2. standart, ok
ad3. ok
ad4. :)
ad5. ok
ad6. ok
ad7. ? ok!
ad8. fleshami???? chyba zbyteczne... ale kasy bedzie chciala 20x wiecej :D
ad9. ok
z tymi fleszami to metafora gawryl, Ty bys sie nie zdziwil jakby Cie naraz 20 canonierow focilo :) ? dopisz tez swoje propozycje moje sa po prostu moje, a to nie ma byc dyktatura ale cos w rodzaju demokracji :mrgreen: :twisted: i potem z Kubamanem cos powybieramy
EDIT:
gawryl to byl Twoj 666 post... przeraza mnie ta liczba :)
Co do planu działania to się dostosuję do większości (jako jedyny chyba nigdy nie byłem w Krakowie - bez podśmiechujek :evil: )
Tylko mam prośbę żeby ktoś się zorientował jak cenowo wygląda nocleg (gdzieś nie za daleko od miejsca spotkania). Może być więcej niż 25 PLN :mrgreen:
wiec na ,,uczczenie'' tej szatanskiej liczby przygotuj mi (obiecanego) szerszenia :DCytat:
i nie zapomnij przyniesc na ZLOT - wyobraz sobie, jak to bedzie wygladalo: 20 osob z aparatami focacych zdechlaka :mrgreen: Biala Dama przy tym to pryszcz :D
Ad6: Sam rynek nie jest teraz zbyt ciekawy, ale jego okolice, ciemne ciasne uliczki, z klimatem jaki tylko w Krakowie...Cytat:
Ad8: Biała dama nie zawsze jest, jak jest zimno to raczej jej nie ma.
A poza tym zmieniłbym trochę kolejność zeby nie jeździć tam i nazad:
1. byc moze jakas panoramka na Zakrzowku
2. Kazimierz
3. World Press Photo
4. Witraze Witraze Witraze (jakie i gdzie?)
6. Rynek Noca (mimo ze rozkopany)
7. Jama Michalika
8. zlosliwa biala dama - zastanawiam sie jak ta paskuda zareaguje na 20 canonow blyskajacych w nia fleszami :)
9. dzieci + ptaki - czyli jak to w polsce pedofili nie lapia
no ja mam nadzieje ze wreszcie spotkam białą dame... bo tyle razy byłem w Krakowie a nigdy jej nie było :(
własnie wróciłem z rynku i... nie było jej.
Canis_Lupus, Kubaman prosil byscie wpisywali swoje propozycje, prosze wpisujcie je, ja podalem tylko te ktore dzis rano mi sie nasunely, w moim mniemaniu ukladanie planu dziennego na juz, mija sie z celem bo do poniedzialku mamy w sztabie cisze planowa :) i nic nie powiemy z Kubamanem, za to chetnie wysluchamy waszych propozycji, aha IMHO:
1. jame michalika mozna by bylo odiwedzic dwa razy, raz w dzien i raz wieczor
2. ptaki z dziecmi tez dac rano bo wieczorem nie ma tej pani co sprzedaje na rynku ziarno dla golebii
3. witraze wyspianskiego w kosciele... no wlasnie, franciuszkanow czy paulinow ? choc moze jakies jeszcze ?
prosimy o propozycje :)
ja tam sie nie odzywam bo nie znam sie :D
Gdybys jechal autobusem/pociagiem to bym rozumial ten dylemat. Ale samochodem? :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
OBA! :p
mmsza a jaki masz statyw ? bo jesli masz tego Velbona przypadkiem co ja to wystarczy Ci tylko szybkozlaczka :) mam Velbona cx 560... Chyba ze Ty masz jakies manfrotto to przepraszam :)
no i choc raz sie ciesze, ze sprzetu mam malo! :) zdecydowanie mniej dylematow....Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ty jeszcze masz "+ i cała reszta" :mrgreen::mrgreen::mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Skoro masz samochod... :mrgreen: .Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Zartuje.
Z doswiadczen 3 dni po 12 godzin lazenia po Kolonii podpowiem - plecak (ja wlasnie zbieram na jakis), body z uniwersalnym lub ulubionym/dostosowanym do aktualnego celu fotografowania szklem na szyi.
Ja nosilem torbe i sie urobilem jak glupi. Torbe to mozna na spacerze po Lazienkach czy ZOO dwie godzinki ponosic, lub na reporterke zeby miec najszybszy dostep do szkiel/akcesoriow.
A poza tym do plecaka latwiej statyw przytroczyc i mniej sie majta i pierwszy dylemat z glowy 8)
trzy szkla mieszcza mi sie w 1 torbie, statyw (oczywiscie) tez biore i nie widze z noszeniem problemow (zarzucam go na ramie i tyle).Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
ale Ty masz gripa, lampe, to powoduje, ze sprzet sie rozrasta...a i lensy inne (lepsze, ale i wieksze) wiec rozumiem dylematy :D
Jakby co to ja zwykle chodzę z dość duzym plecakiem (nie foto) i mogę służyć przestrzenią :)
Plecak owszem pojemny ale i niezbyt wygodny jeśli chodzi o ewentualną wymiane szkieł (ja raczej biore plecak + mała torba)
A co do statywu to jeszcze się wacham (bo jestem akurat przed zakupem między sherpą 600 lub "nieco droższym" Manfrotto 055pro)
Któryś z nich napewno będzie :)
ja biore plecak foto + mały pokrowiec na moją sigme ktory zaczepie na pasku. To mi wystarczy. Zawsze taki pokrowiec lepszy niż (jak to u mnie bywa) kieszen w której często przebywają moje obiektywy ;) (AŻ DWA :mrgreen: )
a ja chyba zabiore sie z kolezanka z klasy i bede juz w piatek na podgorzu (wiadomosc dla Kubamana, gdybym byl potrzebny) kolezanka ma jak narazie zenita, ale licze na to ze znajda sie podczas dlugich knajpianych rozmow argumenty "za" jedynym slusznym sytemem :)
Miałem zenita i bardzo pozytywnie go wspominam, teraz uzywa go moja dziewczyna, niestety nie będzie obecna.
Panowie, obgadujemy storne logistyczna z Kubamanem, narazie z noclegow znalazlem cos takiego, niewiem czy da sie taniej ale bede drazyl :) IMHO 50 zl za pokoj dwuosobowy niedaleczko centrum to gites cena, ponizej link:
http://www.wsp.krakow.pl/zaulek/7.htm
50 za pokoj za 1 osobe.
jest jeszcze: http://www.smkrakow.pl/menu.php?action=cennik 36zl
a jak bliżej centrum to: http://www.wislna.com/ drożej, ale niewiele. 75zl. ale za to scisle centrum. zreszta moze na grupe da sie jakies znizki wywalczyc?
to są właśnie akademiki AGH na miasteczu studenckim. Bardzo blisko centrum.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Cytat:
Klub STUDIO na miasteczku AGH :) 2.90 za cos podobnego do Warki Light ;) w czasie Happy Hours ..
AGH? Przeciez to schronisko. A link thorina to akademiki WSP. Jedno i drugie mniej więcej w tej samej odległości od Rynku. Nie rozumiem.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
sorki za uogólnienie. O to mi chodziło, schronisko jest na terwenie miasteczka studenckiego, a głównie są to skademieki AGH, ale nie tylko. W każdym razie jest to dobra propozycja.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Aa, bo już sam nie wiedziałe o co chodzi.
Ok, to może wypadałoby ustalić coś z tym noclegiem i porezerwować? Bo potem może wyjść kiszka np. z brakiem miejsc. Jak dla mnie, mogą być oleandy.
może jeszzce takei coś wam sie przyda
są to akademiki UJ około 10minut drogi pieszo do rynku
http://www.zaczek.bratniak.krakow.pl...p?id=5&lang=pl
http://www.nawojka.bratniak.krakow.p...p?id=5&lang=pl
a te też UJ ale troszkę dalej od rynku jakieś 15minut
http://www.bydgoska.bratniak.krakow.pl/indexflash.html
mam nadzieje że nie zamieszałem:)
Hotel "Bydgoska" wygląda najtańszy, jakbycie tak wzięli powiedzmy 3 czteroosobowe pokoje, albo coś w tym rodzaju to by wyszło ok 30-40zł na łabka.