ofcoz,
a że fotomuka to bodajże albo Tomasz Goliński albo muflon odkrył jakiś miesiąc temu...zresztą sam im powiedziałem:D
Wersja do druku
ofcoz,
a że fotomuka to bodajże albo Tomasz Goliński albo muflon odkrył jakiś miesiąc temu...zresztą sam im powiedziałem:D
Tak z ciekawosci zapytam, po co zmieniales nick'a ?Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Bo ten bardziej profi... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Tamten był bez 'świetlistości'...
no zejdzcie z chlopaka :) kazdy ze tak powiem ma w zyciu zakrety :) i to jest informacja potwierdzona :)
dzięki thorin, dobrze że chociaż chłopak chłopaka poprze... jesteś ode mnie starszy jeden rok i kilka dni:)
Cytat:
no nie zebym sie czepial, ale troche nie lapie co moj wiek ma do rzeczy :) wrzuc na luz tutaj nie ma czegos takiego jak szufladkowanie z powodu wieku... prawda chlopcy ? :mrgreen:
a wlasnie ze jest hrhrhr
tylko do 18, bo potem mozna legalnie pic piwo :mrgreen: (wiem wiem co zaraz powiesz ze nie pijesz :) )Cytat:
Zamieszczone przez asterix
dobrze że już jestem pełnoletni wsumie żadna różnica przed jak po tylko jest się starszym i bliżej śmierci :)
niewiem co to za roznica czy ma sie lat 19 czy 29 i tak w 90 % jestesmy hobbystami, a przyklad 16 latka robiacego zdjecia dla australijskich gazet przyrodniczych na forum juz byl :)
niektóży starsi odrzucają "kotów" bo myślą że nić niewiedzą i nic nieumią a jest to błędne myślenie, i można obserwować to we wszystkich dziedzinach np mam młodszego kumpla świetny z komputerów zajmuje się programowaniem (C++ czy coś podobnego ja się na tym nie znam)i pomaga gościa na studiach informatycznych pisać prace dyplomowe :)
ja niewiem jedenj czwartej z tego co wie pokaźna część forumowiczów ale szczerze to się cieszę bo wszystko co najciekawsze w fotografii dopiero przede mną. a 18tke kończę w ten poniedziałek więc BEWARE;)
Sto Lat ! ! !Cytat:
dzięki;)
niestety nie świętuję bo brakuje mi na wszystko czasu, jak się nie uczę to gonię za zdjęciami i na odwrót... zaczynam mieć powoli dość. dobrze że maturka w maju :P
no i jak rozwija sie ten temat, miales juz ta sesje? pochwal sie fotkami :)
pozdrawiam
o to samo miałem się pytać ale jakoś nie mogłem wygrzebać tego topika, i jak poszło?
dajcie chłopakowi spokój. jakby było co pokazać to by [chyba] pokazał. :confused:
Mówisz, że chleje drugi tydzień? :mrgreen:
ale mial ta sesje ... kurde cos nie w temacie jestem:)
nikt nie wie, Il Fuoco wsiakl...
bepop: ale tu sie nikt nie czepia...jestem ciekaw jak tam poszla sesja i tyle :)
pozdrawiam
Może pojawi sie niedługo pod nowym nickiem...:wink:Cytat:
Zamieszczone przez thorin
ja bym chcial se jedna choc fotke zobaczyc z tego....i nie ma tu nic zlosliwego
tez jestem ciekaw co mu wyszło
każdy by chciał, w sumie praca była dosyć poważna...Cytat:
Zamieszczone przez Venio
no i nakład na całą polskę...
czekamy na jakieś wieści, linki itd...
sesja w piatek ;) czekamy na efekty :]
dopiero piątek? lol ja myślałem ze jest juz po ;)
Pewnie caly czas trenuje ;)
ripek skad masz takie dokladne info:)
z rozmów na gg ;)
hehe a moze sam pozujesz :D
chyba bym sie nie nadal ;d
pozatym wole stac po drugiej stronie obiektywu :)
z tego co widze to z focenia modelek nici, bo Il fuoco dzis skrecal meble a potem gral w siatkowke...
z kolei skad ty masz takie dokladne info ? :P
ze zrodel hyhy :mrgreen:
może szykował scenerię...Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Panowie. sesja przełożona na listopad z winy zleceniodawcy. ripek wiec co i jak.on ma bardzo dokładne info. thorin - z SB się urwałeś:)??;)
jak tylko będę miał fotki obiecuję że Wam pokażę. i nie wsiąkł a pić nie miał czasu nawet pół dnia - matura niedługo a zdaję histę i wos. więc w budzie spędzam 10 godzin razem z fakultetami:/
i mały OT jeszcze do Thorina. czy masz jakieś sample portretów z Tamronika? może jakieś ślubne foty?
to Twoj topic, Ty tu krolujesz nie musisz sie spowiadac z OT :) jasne ze mam, ale w sieci tylko to co juz kiedys poazywalem na forumCytat:
tak dla przykladu... sample moge Ci poslac na maila, slubnych zdjec niet, wole poczekac do lutego i na praktach sie tego nauczyc niz psuc sobie opinie jakimis niedociagnieciami... choc patrzac na konkurencje w moim powiecie http://www.mediajf.pl/
chyba nie musialbym sie az tak bardzo bac :)
EDIT:
aha jeszcze co do tego zdjecia powyzej, w 2kpix x 3kpix widac dopiero jaka to zyleta :)
jakbyś mógł na maila zarzucić sampla jakiegoś...
mail: muka@world.pl
rzuce Ci w poniedzialek albo niedziele ok? bo zaraz ide spac, jutro o 4 poobudka, wszka na zlocie trza byc :) a poki co tyle Ci musi starczyc i rada milion razy tu powtarzana, "za te pieniadze nic lepszego" i druga "wyzej juz tylko elka" :) pozdro Muka...
nie dla mnie ten tamron, znajomy się napalił coś kupić na fotografowanie ślubów. facet nie jest świerzak, już ładnych parę lat to robi, ma studio etc. i chciał kupić 17-40 ale ostatnio go przymulilo z kasa bo ukradli mu ze sklepu 20D i musiał nowe kupić, to mu mówię że na szeroki kąt i tak ma KITa USM, a do normalnych ogniskowych żeby kupił tamrona bo "za tą kasę nic lepszego".... ;);) teraz chodzi mi o to żeby mu pokazać jak to robi zdjęcia faktycznie.
na pbase jest kilka testów ale one są średnie... w jednym jest taka kompresja że zdjęcia przy f2.8 i f8.0 mało czym się różnią na pierwszy rzut oka.
Przebnąłem przez cały wątek i już myślałem, że te foty Il fuoco zobacze a tu d***a... :/ Czekam bo jestem bardzo ciekaw ;)
Gdzieś był tu link do "Basi na starej stacji" - dla mnie genialne fotki, dokładnie to co lubie...(kto to zalinkował i powie mi jakim szkłem robione?)
Co do fotek z tamronka(tez na niego poluje) to Danon z tego forum ma go do D60. Ładnie foci nim całkiem ;)
Il Fuoco, zapytaj ripka, dzis rano mial zapietego mojego Tammiego do swojego trabanta XT, i jak widac po podpisie jest zachwycony, ja na dzis mam dosc orania fotek, moze jutro cos Ci na maila wysle... Green Tobie tez :)
Będę czuwał :)
Po prostu przeczytajcie moj podpis :) Ten na pomarańczowo ;d I wszystko jasne :D
Basia na starej stacji..hmmm a to moje dziela :) to akurat bylo robione sigma 70-300 APO II SM..
choc nie powiem, ze chyba od miesiaca posiadam tego tamronika..i jestem bardzo zadowolony..
a Basie i inne fotki mozna zobaczyc na www.fotopeople.printpol.pl
Tamronem zrobilem wszystkie fotki z dzialu C41PhotoCrew.
Basia jest w dziale Glamour.
Pozdrawiam
a więc foty rzeczonych modelek będą na CB 13 listopada wieczorem. wtedy wrócę z fotograficznej wojaży. będą 2 kobiety i 1 facet. Sesja absolutnie na luzie, bezstresowo, wczoraj jeszcze raz rozmawiałem ze zleceniodawczyniami. Katalog będzie miał ok 40 stron, zdjęcia A-4 popodpisywane. To mają być zdjęcia "przy pracy" w tych ubraniach które one produkują, natomiast zdjęcia studyjne już mają załatwione u profi. więc spokojnie pojadę, zrobię fotki, kobiety sobie wybiorą a ja wrócę i będzie po sprawie. Myślałem że to będzie coś bardziej stresującego tymczasem okazało się że zwykłe focenie, może ze 2 blendy ze sobą wezmę i na tym się skończy.
czekamy czekamy :)
czekajcie a będzie Wam pokazane...